APARTATS

5 de març 2013

DUES CELEBRACIONS: SANDRA MADUEÑO I JOAN GAYA



CALÇOTADA A CA LA MARIA JAVALOY i ANIVERSARI SANDRA 020313
Vam quedar a mig matí per anar a comprar els calçots i el menjar en general. Ens va fer un dia esplèndid, amb un sol espatarrant i una temperatura molt agradable; fet que va convidar a passar tot el dia a fora al carrer i fer-la petar ben petada. A tocar del migdia, mentre unes feien la salsa els altres ens vam dedicar a fer una bona brasa. I és que calia coure carxofes, patates, cebes i albergínies. Posteriorment, amb rama d’olivera, vam procedir a coure els 250 calçots i a tapar-los ràpidament amb paper de diari. Mentrestant, esqueia fer el vermutet i picar una miqueta. A la part final vam coure la carn de corder, la cansalada, la llangonissa i la xistorra. I bé, passades les 15h i després de la pertinent foto de grup vam assaborir una menja exquisida. S’ha de dir que els calçots eren boníssims. Com sempre la discussió típica de les calçotades: cal carn? La veritat és que acabes una mica fart però al final la carn també acaba passant. Especialment, et sap greu a la nit, quan tens aquelles digestions de mamut.
Amb els postres vam celebrar l’aniversari de la Sandra fent-li bufar les espelmes d’un dels pastissos. Per molts anys!
La tarda la vam matar inicialment escoltant les desgràcies del Barça, per posteriorment tornar a animar el foc i escalfar el menjar que havia sobrat per fer el ressopó.
La nit va ser dura!









DINAR JUBILACIÓ JOAN GAYA 030313
Vam anar a l’hotelet per celebrar la jubilació del Joan amb la família. Com sempre vam  menjar de conya els plats que ens vam oferir del menú pica-pica. Primer diversos plats dels que pots anar picant: meló amb pernil, patés, gambes a l’allet, musclos escamarlans i crep de botifarra negra. De segon vam escollir entrecots –els de sempre-, mandonguilles amb sèpia i bacallà.




Moltes gràcies i per molts anys! Iblama