APARTATS

10 de març 2013

LES MEVES CRÒNIQUES FUTBOLERES 2012-2013



LLIGA ESPANYOLA
Resultat: Barça 2 (Alexis i Messi) – Dépor 0.


Titular. A aprendre per la Xampions.
El millor: Alexis.
El pitjor:  la fredor, la falta de contundència, la grada, el no marcar...
L’àrbitre:  desapercebut.
En vint paraules. No es poden treure masses conclusions de cara al Milan perquè molts jugadors no hi seran i tampoc crec que hi hagi qui hagi d’entrenador faci molts canvis. Jo n’extrec de positiu: el desbordament per banda, la no acumulació pel mig, la pressió ben amunt, les desmarcades per obrir espais de Villa, la visió de Thiago i la rapidesa al darrere que ha permès no encaixar gols.


NOVETAT.
Pronòstic per dimarts. Veig el Barça en la caiguda de la cresta de l’onada. Hem viscut bons moments malgrat tot no veig l’equip bé. El veig espès d’idees, insistent en els mateixos recursos i incapaç de canviar el sistema radicalment per rebentar un resultat. Necessitem una nit èpica per aixecar el cap; seria una gran nit èpica; seria espatarrant! Ho podem aconseguir, no obstant, de la mateixa manera això pot suposar la sentència definitiva a la temporada. Si no passem a la següent ronda de la xampions, la lliga –que estic segur que guanyem- no tindrà tant valor, segur. Coneixent el món culer encara semblarà que ens l’hagin regalada.

La fórmula Iblama (què bé que queda). Jo apostaria pel següent equip i disposició. 


                                                                     Valdés

                            Puyol                                     Piqué                                  Adriano o Alves

                                                          Busi                       Xavi

                                             Thiago                                           Iniesta

                        Tello                                         Villa                                      Messi


Porteria: Valdés. Defensa: Puyol, Piqué, Adriano o Alves. Mig camp: Busi, Iniesta, Xavi, Thiago. Davant. Bandes per Tello i Messi i al centre Villa. Justificació defensiva. Dos homes ràpids per bandes i home més lliure al mig (defensa fixada, sense pujar a l’atac en cap moment). Busi de boia junt amb Xavi fixes al mig. Iniesta i Thiago són els que han de crear la màgia amb passades i xuts, entrant del lateral capa dins si no hi desmarcades clares al davant. Tello i Messi han de ser els obrellaunes, oberts a la banda i jugant-se-la cada vegada amb uns contra uns. Els canviaria de posició cada quart d’hora per alternar banda canviada amb banda bona. Quan juguin amb el peu bo assistir Villa perquè remati, estant atent a les incorporacions d’Iniesta i Thiago. Sobretot al davant cal acabar les jugades de la manera que sigui per no donar-los-hi oportunitat de muntar un contraatac.
Molts ànims Barça. Estem amb vosaltres passi el que passi! Iblama