APARTATS

4 de març 2013

LES MEVES CRÒNIQUES FUTBOLERES 2012-2013




LLIGA ESPANYOLA
RESULTAT: Madrid 2 – Barça 1 (Messi).


TITULAR. Una altra estació del calvari culer.
LA MÀGIA L’HA POSAT: --
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA:  Pedro.
L’ÀRBITRE:  Cagat i prepotent. No va tenir els ous de xiular un penal al darrer minut a favor del Barça i a canvi rosari de targetes per protestar.
EN CENT CINQUANTA PARAULES.  Lamentable partit del Barça de nou. El més trist i preocupant és que seguim sense provar res de diferent. A més cal afegir-hi la droperia i el conformisme dels anys que ho guanyàvem tot abans de començar els partits. Juguem molt arriscat i aquest sistema si la gent que juga no s’ho pren en serio i està al mil per cent és fracàs assegurat. Les línies segueixen molt separades; no hi ha una bona connexió amb el mig del camp i no tenim cap alternativa per jugar per alt. Només intentem avorridament fer parets i entrar pel centre i pels defenses rivals això és molt fàcil; tu vas d’esquena i ells van de cara. Necessitem obrir bé les bandes, situar extrems i de moment res de banda canviada: Messi a l’esquerra i Tello a la dreta i al mig el millor davanter centre que tenim, Villa. Per darrere d’ell jo situaria un mig de camp poblat amb Cesc per darrere de Villa (que és on va jugar millor a l’Arsenal), dos pivots com Xavi i Iniesta, i per darrere el corregidor Busquets. Darrere jo apostaria per una defensa de tres amb Puyol, Piqué i Adriano. Hem d’aprendre que el recorregut que tenen els nostres laterals seria ocupat obrint els extrems per tant no hi tenen cabuda de moment. Precisament, aquest que ha estat el gran “error” del Barça. Abans jugàvem amb defensa de quatre, dels que tres (Puyol, Piqué i Abi) no es movien de la defensa. La dreta la donàvem a Alves i l’esquerra a Messi o Titi. Ara juguem amb dos defenses -els dos centrals- i és que els dos laterals no poden pretendre atacar i defensar amb les mateixes forces i garanties. Els rivals cada vegada fan el mateix, tiren pilota a bandes i a córrer. Nosaltres correm enrere i ens maten. Per mi un altre error és endarrerir Messi a mig camp. El taponem més i perdem un efectiu davant. A més, quan perd pilotes allà és converteixen en contraatacs fàcils pels rival ja que ens agafa descol·locats. A part que cal pressionat més a dalt i recuperar pilotes ben amunt.
Crec que el que he dit és una petita radiografia d’algunes de les coses que no fa bé el Barça actual. Tot i així, molts ànims Barça!
QUÈ DIR ALS DE PUNTO PELOTA? Resultat just però cal que reconeixeu que era penal! Felicitats! No oblideu però toooooooot el que hem gaudit els culers! Iblama