APARTATS

11 de febr. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 23: BARÇA 0 - GETAFE 0.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 23.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.   BARÇA 0 – GETAFE O.


3. EL CONTEXT. Partit que ve després de classificar l’equip per la primera final de la temporada, després de la flamant victòria a camp del València.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Als 52 segons Ter Stegen ha fotut un regat a dins de l’àrea que ens ha deixat els collons a terra. Evitable! A la grada Stoivskok, Bakero i Amor junt amb els campions de l’europeu de balomano amb Espanya del club, han presenciat el partit. Ha estat curiós veure com Messi i Mina, en el debut d’aquest, parlaven; ha semblat que el xaval escoltava els consells de l’astre argentí.
5. EL BARÇA. Li ha faltat rapidesa en la circulació de la pilota i constància en el joc. 4-4-2 amb una defensa inèdita amb Mina i Digne de centrals que no ho han fet malament. Mig de camp lent amb Busi només al nivell i un Coutinho una mica perdut i el davant sense arribada franca de pilotes
‘GALLINA DE PIEL’. Busi. Per la classe i ser el referent en tots els sentits al mig camp. I per ser dels que avui han rendit al nivell habitual.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Entre Alcàcer i Coutinho. el brasiler ha estat descol•locat i ha alentit l’equip, tot i que il•lusiona.
L’INDULTAT. Indulto a Digne pel partit ben fet d’avui. En comparació, de moment, ha rendit millor de central esquerrà que de lateral.
6. L’EQUIP TÈCNIC. No ha sabut posar damunt de la gespa un equip compensat amb gent amb la ment alleugerida per aquest partit, després de l’esforç i la saturació de dijous. Els canvis han donat més consistència i llum a mig camp. A diversos jugadors, especialment Mina, Coutinho, Dembelé i Paulinho se’ls hi ha d’inculcar que han de donar la pilota més ràpid sinó afavorim les defenses.
7. EL RIVAL. Han plantejat un partit a la defensiva però sense renunciar a l’atac amb dos puntes agressius i veloços. Han arribat fins a 10 vegades amb un xut a porteria per 12 i 6 nosaltres. Ha estat més la sensació que portaven perill que no pas la realitat. S’ha de reconèixer que han fet bones ajudes en defensa per banda especialment, amb tres jugadors col•laborant.
8. LA POLÈMICA. Fernàndez Borbalan. Ha anul•lat bé un gol a Suàrez per fora de joc. Podien haver xiulat un penal a Messi. L’àrbitre ha permès un joc massa violent. Li ha costat molt treure targetes.
9. LA VEU DEL SOCI. Comença la fase clau de temporada i no acabem de veure un equip del tot solvent amb equips que se’ns tanquen bé per banda. Hem d’estar content amb la classificació per la final de la copa, però la gent veu que hi ha potencial per més.
10. LA CAVERNA. L’Atlético queda a 7 punts i el Madrid a 17 després de 23 jornades.
La caverna ha parlat: ‘El Barça es un equipo hecho con la cartera’ (Tomàs Roncero). No sap el que es diu aquest carallot. Que miri el seu medrit i veurà el que és tenir un equip sense pedrera i fet a base de milions