APARTATS

25 de febr. 2018

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 19-250218

UNA SETMANA DE CINC PARAULES I UN COLOR (buscarem paraules i un color que defineixi la setmana).
CASSOLADA. Per rebre al borbonot a Catalunya. 4 mesos després encara no ha tingut la decència de tenir un mínim gest pel poble de Catalunya. A l’Orfeó Català 150 cantaires han fer un manifest en rebuig contra la seva presència. L’han deixat plantar en la recepció la Colau, el Torrent i fins i tot el secretari de Telecomunicacions Jordi Puigneró no anirà al sopar del Mobile: "Encara tenim llibertat per decidir a quins sopars volem anar". No ens representa! Fora el borbó!
NOM: magnicidi. 250 morts civils en dos dies. El règim d'Al-Assad amb l’ajut de Rússia s'acarnissa en la zona rebel de Ghouta (afores Damasc).
ADJECTIU: intolerable. A Catalunya hi ha 16 escoles concertades que separen els alumnes per sexe. Si volem una República coherent i neta hem de començar per deixar de segregar a l’escola.
VERB: fer el ridícul. Espanya segueix fent el ridícul buscant a Puigdemont. Van escorcollar dues vegades l’avió de Guardiola i dijous van aturar l’humorista Joaquin Reyes que anava disfressat de president arran d’una denúncia d’un veí. Deliren!
ADVERBI: embogint. La Sussi Diaz cada dia més propera al Pere Mata. Mireu el que ha dit: ‘l'independentisme és una malaltia per a la democràcia. El nacionalisme és la cosa més egoista que existeix’. Clar, si no és espanyol no?
Díaz diu que "l'esquerra no pot ser nacionalista", i que "el nacionalisme és la cosa més egoista que existeix" COLOR: negre. Per la batalla campal intolerable que es va viure la nit del dijous a Bilbao entre aficionats locals i de l’Spartak de Moscou. La meva condemna més absoluta i més tenint en compte que hi hagut un policia mort a causa d’un infart.
EL FET. La Federació Anglesa obre expedient a Pep Guardiola per portar el llaç groc. Afeccionats del Manchester City s’han solidaritzat amb el Pep i lluiran llaços grocs. En qualsevol cas, lamentar l’actitud de la federació, en contra de la llibertat d’expressió.
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). Projecte Mut, el grup d’Eivissa, presenta el seu nou disc ‘La vida rima’. Un treball que ja us dic jo que no deixarà indiferent. Estan molt ben treballades les melodies i la música. En tot moment barregen, amb aquell toc mediterrani, la tradició, el sentiment i la vida. Val molt la pena anar-los a veure en directe; a Catalunya faran un munt de concerts.
21/02 dia de la llengua materna. I com que la meva llengua materna és la catalana doncs la felicito i més ara en aquest context de repressió contra ella. Igualment vull expressar el meu sentiment d’amor pel castellà, la meva segona llengua i la llengua de gran part de molts amics de ben a la vora. Orgullós d’ambdues! El problema és la classe política que massa sovint en fa una arma per atacar a l’altra. Visca la llengua catalana!
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). Espanya envia a Maria Elòsegui per ser la representant en el Tribunal dels Drets Humans. Primer va proposar al Pérez de los Cobos que no sabia ni un borrall d’anglès i ara envia aquesta mòmia. Li dono aquest qualificatiu ja que sembla una persona momificada; com si l’haguessin embalsamat fa uns anys i ara tornés a l’actualitat amb uns valors retrògrads i intolerants. Com pot aquesta dona defensar els drets humans si diu que l’homosexualitat provoca patologies, està en contra de l’avortament, criminalitza el preservatiu, tracta també de malalts els que consumeixen pornografia i diu que l’església ha de tenir més poder entre les persones, que és l’autoritat moral. Com poden tolerar que De Guindos sigui vice president del Banc Central Europeu quan el que ha fet és ajudar a precaritzar Espanya i ensorrar la caixa de les pensions i ha ajudat a rescatar els bancs i no les persones? Doncs perquè ha fet i ha desfet tot allò que se li ha dit des de Alemanya. És un ninot a les seves mans. I com poden proposar a aquesta dona per ser en el Tribunal dels Drets humans si ja d’entrada respecta les més bàsiques llibertats? Qüestió d’interessos europeus recíprocs! Cada dia més lluny d’Espanya i d’Europa.
Mor el dibuixant Forges als 76 anys. El seu nom real era Antonio Fraguas. En homenatge a la seva mare catalana i a la seva terra va signar com a ‘Forges’ (traducció al català de ‘fraguas’). Va ser el ninotaire de capçalera del Diari ‘el País’. L’home va quedar encaixonat en aquests creuada anti indepe del diari castellà. A l’octubre va fer una vinyeta en la una estelada topava contra un ull d’un independentista. Ara, amb la seva mort, Albert Rivera l’ha volgut recordar amb un tuit en el que apareix una vinyeta seva en la que un matrimoni al llit es mostren farts del procés. Els carronyaires de ciudadanos s’aprofiten de tot allò que poden per escalar en el poder encara que sigui amb la mort d’algú. Les xarxes l’han deixat verd al taronja. El propi Forges no fa massa va afirmar que ‘se estan haciendo cosas en España que ni Franco se atrevió a hacer’. Més d’un hauria de reflexionar-hi una estona.
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). 23/02/1981 Cop d’estat de Tejero. Almenys així és com ens el van pintar, tot i que com més va menys s’hi assembla. La veritat és que, passats els anys, sembla que va ser més una empresa per realçar la figura d’un dèbil rei Joan Carles I. El que és cert és que a partir de llavors va ser una figura molt més apreciada pels espanyols; per molts clau en la transició. Com es va poder obviar que va ser escollit per Franco? Així ens ha anat! La transició ha estat una estora per fotre-hi a sota tota la merda de la guerra i la potsguerra. No es va fer net i no es va fer justícia. Per tant Espanya segueix estant bruta. I avui 40 anys després en paguem les conseqüències.
22/02/1939 mor Antonio Machado. A la butxaca li van trobar un paper escrit amb dues línies: ‘estos días azules y este sol de la infancia’. Una altra de les víctimes silenciades de la guerra civil. Va haver de marxar de la seva terra perseguit pels rebels i va exiliar-se prop de la frontera a Cotlliure. Allunyat de la seva Espanya i despullat al veure que el feixisme guanyava arreu, va caure en un desencís que, a part de la malaltia, li van fer perdre les ganes de lluitar. És enterrat allà, ben a prop del Mediterrani. A part de los ‘Campos de Castilla’, que ja recomanat altres vegades per mi, enguany recomano la lectura de ‘Canciones a Guiomar’. Tant de bo n’haguem après!
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens, natura, medi...). Setmana tranquil•la amb els ametllers florint arreu poc a poc i amb -això si- un petit front que va deixar nous gruixos de neu al Pirineu. El refugi de Certascan ha aparegut envoltat de fins a 4 metres de neu. El vent també ha tingut un cert protagonisme. Especialment en un incendi a la Noguera que s’ha vist agreujat pel fort vent (12 hectàrees cremades). Han hagut d’intervenir mitjans aeris degut a la dificultat del terreny i la magnitud de la situació. Afortunadament no ha anat a més.
‘Al menos 47 plaguicidas tóxicos, entre ellos el lindano, contaminan los ríos españoles’ (Público.es). No estem prou conscienciats amb aquesta problemàtica. A part, que ens hem carregat molts cabals de rius propers a casa nostra amb la construcció de preses, pantans i fent canals de transvasament, els que queden presenten uns índex de contaminació preocupants. Si no es consciencia més l’administració i la gent al final acabarem amb tot. Som massa miserables!
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). Dilluns vinent, 26 de febrer, a Reus s'obrirà el període per votar un màxim de 6 de les 43 propostes finalistes dels pressupostos participatius d'enguany. La partida prevista és de 750.000 euros. Trobo bona la iniciativa tot i que irrisòria pel que fa a propostes. Estaria bé que fossin els ciutadans els que decidissin en què s’inverteixen els seus diners. Al cap i a la fi són ells els qui els paguen.
A La tarda de dijous hi ha hagut un aparatós accident a la plaça Pastoreta de Reus. Un cotxe ha xafat la barana de vidre de protecció de la rampa de baixada al pàrquing de la Pastoreta on hi ha acabat caient i bolcant. No hi hagut víctimes afortunadament però entenc que l’individu, tot i donar negatiu a les proves d’alcoholèmia, a poc no anava.
500 persones es reuneixen a la Prim en contra de la política de les pensions del govern espanyol. Tot el suport amb les jubilades i jubilats de Reus. A la nostra ciutat des de l’octubre que demostren al món la capacitat que tenen de convocatòria i mobilització. Tota protesta és poca per plantar cara a aquest govern pseudofeixista del PP. Per aplaudir! I com dic tot el suport a la gent gran espanyola. Els més de 9.000.000 milions de jubilats poden ser decisius en unes eleccions. No se’ls pot tractar com una merda i més en els moments actuals en els que en moltes famílies són decisius per passar el mes.
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). Marta Sànchez, icona musical dels anys noranta a Espanya, avui vividora del cuento a Miami, ha posat i ha cantat una lletra per a l’himne d’Espanya, provocant l’èxtasi entre la cavernada espanyolista. Reconec que gran part de la lletra no està malament -per un que la senti clar- tot i que hi ha una rima que crec que es podia haver currat més amb lo de que sent el que sent i ‘no pido perdón’. No ha de justificar-se ni demanar perdó, faltaria més, per sentir-se espanyola i estimar aquesta terra. Una cosa és la terra i la seva gent i l’altra la classe política, el poder constitucional i judicial mig corromput i la premsa manipuladora que han fet d’aquest país un cau de lladres i manipuladors centrats i units en l’aniquilació de Catalunya i la llibertat en general, amb una monarquia al darrere aferrada als lobbis de govern i amb una separació de poders si més no discutibles. A mi també m’agradaria cantar a una Espanya que em representés i de la que em sentís orgullós i respectés les diferents realitats que la integren, junt amb les seves llengües. Però noia, avui en dia ja no sento res per aquesta Espanya. Per cert, una reflexió de patriotisme: és més patriota Marta Sànchez per fer una cançoneta lloant el rojigualdisme vivint a Miami o Gerard Piqué, que tot i defensar el dret a decidir de Catalunya, ha defensat la roja i li ha donat els millors anys de glòria demostrant la seva enorme professionalitat? Alguns cantants com Sergio Dalma han dit que a la Marta Sànchez ‘se li ha anat l’olla’.
Han estat trending tres notícies que demostren el talant democràtic d’Espanya. L’àrbitre Manuel Sarrión per prohibir parlar euskera un un partit de futbol. Retiren d’ARCO una obra de Santiago Sierra sobre els presos polítics a Madrid. Condemnen el raper Valtonyc a tres anys i sis mesos de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces a polítics en les seves cançons. Espanya desperta’t ja sinó és el teu final. Ahir al Preguntes freqüents de TV3 Joaquín Urias professor de dret constitucional i ex lletrat del TC va acabar la seva intervenció amb una frase contundent: ‘es el final de la democràcia’.
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). Estudi del CEO. TV3 encadena 12 mesos liderant el consum de vídeo per internet. Catalunya Ràdio augmenta un 128% els usuaris únics respecte de fa un any. Doncs això! Mentre els rajoys segueixen en la creuada de tancar els mitjans catalans, tal com van fer a València, la coorporació segueix establint noves fites. Com sempre miren cap a una altra banda!
Hem conegut un interessant projecte que han dut a terme entre Fustes Sebastià de Rialp i Cal Rossa a Tahus. Amb fusta dels arbres del territori construeixen edificis. No només han ajudat a tenir un entorn més net i endreçat sinó que amb aquesta fusta han aconseguit construït una allotjament rural sostenible, que ben encarat, aprofita la llum solar per escalfar-se i mantenir una bona temperatura a l’habitacle. Amb el munt de boscos que tenim en desordre al nostre voltant aniria molt bé que se’n pogués fer una gestió sostenible i millor per a tothom.
Espanya es col·loca darrere de països com Botswana o Costa Rica en matèria de transparència en l'índex internacional de lluita contra la corrupció. Més dades que s’ajunten a un llarg currículum que fa d’Espanya una democràcia de joguet.
El consum de vi català supera a La Rioja als restaurants de Catalunya segons l’informe Nielsen. Gran notícia. Ja era hora que la gent se n’adonés de la gran qualitat del vi que es fa a casa nostra. No cal anar a la Rioja per trobar bon vi. Felicitats a totes i a tots aquells que fan possible aquest gran producte. I gràcies!
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). Entrevista a Zoido a la SER de mans de la Pepa Bueno, la qual, deixant parlar lliurement al ministre, amb aquell ‘deje’ i aquella verborrea de bar i carajillo constant, ha fet que ell mateix es retratés. Diu que sabia que la policia entraria a les escoles i no desmenteix que ell mateix donés l’ordre. Lo curiós del cas és que Pérez de los Cobos ha negat davant del jutge que hi hagués càrregues policials. Altres prendes de l’entrevista que aniré comentant. La primera, que va sentir-se enganyat per Trapero. Si sentir-se enganyat vol dir que el cap dels Mossos es va negar a pegar a la gent concentrada, xapó per Trapero; primer les persones. La segona, que està a prop l’equiparació salarial entre cossos policials (per cert darrera mani a Tarragona; tornen a tenir la barra de venir a Catalunya). Després de la feina covarda -per ells heroica- que van dur a terme l’1-O pegant i gasejant a gent innocent, segur que prioritzarà un acord amb ells encara que això impliqui acabar amb les pensions o s’hagi d’embargar el país. Tornem al segle XIX principis del XX on ‘l’exèrcit’ s’havia de tenir content. Finalment, afirma no tenir res a veure amb la censura a ARCO. Potser no però el mal ja està fet. Han fet agafar por a la gent i ja s’opta per l’auto censura. Llastimós!
Entrevista a Artur Mas a Rac 1. El Basté no va aconseguir treure massa suc de la conversa. Ell es renta les mans del cas Palau, ell va aconsellar a Puigdemont que convoqués eleccions i que llavors el president va fer el que va voler. Finalment diu que la declaració d’independència va ser simbòlica. Tot i això, va afirmar els presos polítics no ho són a causa de la DUI. Faria bé d’apartar-se definitivament de la política i no interferir-hi més.
La Susanna Griso ha entrevistat a Fàtima Bàñez a Antena 3. La ministra diu que la desigualtat salarial és la menor de la història. Que no farà vaga amb la resta de dones, que ella tot l’any ja se sent així ficada en la causa i que estan treballant per millorar les pensions. De tot el que ha dit, com sempre, mitges veritats i faules en les que viuen i els hi deixen viure. Han destruït la poca justícia que hi havia en el món treball i el sistema de pensions, i ara es vanaglorien que hi treballen; però si ja no queden diners per pagar les pensions. El PP ha ajudat a precaritzar el món laboral, amb contractes i sous de merda, amb el vist i plau -tot sigui dit- dels sindicats inútils. En aquest sentit quan al Mpuntorajoy se li pregunta per l’equiparació salarial el tio amb tota la impunitat diu que no es fiquin en aquest tema. Per què? Doncs perquè a Espanya hi ha desigualtats bàsiques com la discriminació per sexes en l’àmbit laboral. Encara tenen la barra des del govern de dir que la mani del dia 8 ‘es elitista i rompe con el modelo de sociedad occidental’. Au doncs; a votar-los a les properes eleccions. Ah i PSOEC’s en sou còmplices amb la inacció que demostreu.
Iceta a Rac 1 mentint sobre els contactes amb els familiars dels presos. En una entrevista així ho ha afirmat però els mateixos familiars ho han desmentit. La portaveu Diana Riba de l’Associació Catalana pels Drets Civils, ha aprofitat per demanar públicament una reunió amb el líder del PSC. L’Iceta darrerament ha demostrat que poc es poc confiar en ell i en el PSC. Ja no en queda res d’aquell partit socialista català. Quina frivolitat! No sé com la gent pot seguir votant-los!
Josef Ajram: "El trabajo que diariamente hacen los repartidores de Deliveroo me parece duro pero realmente apasionante. Ellos recorren cada día muchos kilómetros dentro de las ciudades, pero para los amantes de la bicicleta es todo un lujo que podamos trabajar con ella”. No hi ha dret que es pugui frivolitzar així vers la classe treballadora i menys un paio que ha estat la primera rata en abandonar Catalunya amb tot el que ha passat. Ets un paio misersble com tots els que mireu per fer pasta i punt. La gent t’importa una merda. Has callat com un puta des de setembre i el cert és que quan obres la boca la vesses. Trist!
Entrevista a Jordi Évole al ‘Hormiguero’. Amb dos collons l’Évole ha fet una defensa de la immersió lingüística a Catalunya fet que ha suposat un allau de tuits en contra del programa del Motos pel fet que l’Évole s’hi expressés lliurement defensant el que sent. La gent opta per la desinformació i així els judicis de valor acaben sent esbiaixats i sense contingut més enllà de la manipulació burda. Els mitjans afins al règim i els populismes del PP i C’s han aconseguit que Espanya pensi un munt de coses sobre Catalunya i els catalans que són falses.
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...). Tal com informa el diari "Público", Daniel Baena, cap de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil, s'oculta darrere de l'usuari Tácito (@nmaquiavelo1984) per atacar dirigents sobiranistes i periodistes. I aquest desgraciat és el que en teoria fa els informes i els passa al jutge en relació amb el Procés. Però què és això? Aquest impresentable ja hauria d’haver estat cessat de facto.
El PP retira la proposta d’investigar les finances del C’s segons TVE. Ara diu que ja no cal. Després de dos dies de bronca al Congrés entre els taronges i els mpuntorajoys, ja no demanen que Hisenda investigui els comptes de C’s. Olèee! Nova torejada a ‘los patriotas españoles’. Ara m’ha vingut al cap aquella escultura on sortia el rei vell sodomitzat. Aquí al Congrés se la van mamant entre ells per mantenir-se el tripartit del 155 al poder. Ja ho va fer abans el PSOE retirant la reprovació per les actuacions del l’1-0. Quina vergonya de classe política castellana; i tot per la pàtria això si!
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). Infanta Elena: "Estimar els toros és estimar aquesta Espanya on hi cabem tots". Claro que si guapi! Faltaria més! No s’entén Espanya sense els toros. Li ha faltat matisar a aquesta senyora que sense mort suposo. O és que estan defensant l’assassinat d’aquestes belles bèsties en mans d’escorxadors assassins? Una vergonya que aquest país de pandereta segueixi permetent les corrides de toros i vexacions com el toro del Vega, toro embolao... Prou! No en nom meu!
Rajoy sobre la violència de l'1-oct "I què esperava que fes l'Estat? Aplaudir?" És tan senzill Mpuntorajoy com dir que esperàvem diàleg. No dedicaré ni una paraula més a aquests desgraciats que van ordenar les càrregues de l’1-o contra la gent indefensa, als qui després els hi regalen vacances pagades per la bona feina feta, ni als Millos de torn que 4 mesos després els segueix condecorant i aplaudint. Tot el suport a Roger Torrent a plantar-se a l’ensabonada de la policia nacional com a mesura de protesta per les càrregues del dia del referèndum i no anar a l’acte de la policia espanyola.
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). Mentre el govern espanyol no s’atura en la lluita per acabar amb Catalunya i la immersió lingüística, el Tribunal Constitucional deroga els articles de la llei Wert que obligava a la Generalitat a pagar ajudes per estudiar en castellà. Les ajudes estaven valorades en 6.000 euros i des de l'aprovació de la LOMCE se n'havien concedit 50.
Veiem aquest estudi. CCAA monolingües con peores resultados en lengua castellana que Cataluña (Fuente: MECD). % aprobados en la selectividad:
CAT➟ 83,80%
Extremadura ➟ 82,35%
Aragón➟ 82,24%
Media España➟ 82,20%
Madrid ➟ 81,48%
Andalucía➟ 81,10%
Cantabria➟79,11%
C. y León➟ 78,97%
Per tant, malgrat totes les manipulacions Catalunya lidera els resultats. Perquè després aneu a vendre fum sobre l’ensenyament del nostre país. Molts millors resultats que altres comunitats castellanes de major solera castellana. Felicitar els docents i els alumnes pel seu esforç.
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). Una embarassada pot ser acomiadada en un ERO, segons la justícia europea. L'empresari ha de comunicar a la treballadora els motius i criteris objectius que justifiquen l’acomiadament. No hi ha dret que en aquests Europa del segle XXI puguin passar aquestes coses. Lamentable!
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català). Declaracions de Marta Rovira i Marta Pascal, Neus Lloveras, Artur Mas i el cap Trapero. Al final s’ha pogut corroborar l’aparent canvi d’actitud dels magistrats, potser alertats per Europa que no havia motius per tenir presos amb mesures cautelars per uns delictes que no s’aguanten per enlloc. El deliri segueix ben viu en altres casos. La jutge imputa delicte d'odi i de resistència greu al regidor de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona per haver-se posat un nas de pallasso al costat d’un policia. Una policia espanyola que de nou s’ha retratat a l’escriure que un tal ‘orni’ sortia a les converses en la preparació de l’1-oct. A part com ja he comentat abans i ara només anomeno intentant arrestar un actor que feia de Puigdemont o escorcollant l’avió de la família Guardiola per veure si s’hi amigava el president. En canvi, l’Anna Gabriel s’ha negat a declarar i s’ha refugiat a Suïssa per denunciar la injustícia de l’estat espanyol. Llarena ha dictaminat l’ordre de detenció en territori espanyol. Des de Suïssa ja han dit que no l’extraditaran per temes polítics. Ha transcendit que la comunitat espanyola d’allà li farà boicot. Ja veus! En canvi diversos col•lectius de l’esquerra suïssa i altres catalans han fet una concentració per denunciar la seva situació.
Puigdemont renuncia a ser investit al Parlament per desbloquejar la legislatura. El president a l'exili continuarà a Brussel·les, on disposarà de reconeixement i atribucions polítiques. Jordi Sànchez diuen que és la primera opció alternativa per liderar el Govern, però Turull i Junqueras també figuren com a canditats. A la recàmera es veu que hi ha l’Elsa Artadi i el Josep Rull. En qualsevol cas ja han sortit els portaveus de la barbàrie espanyola dient que el govern ha d’estar lliure de càrrecs judicials. Ells ho volen a la seva puta manera i punt!
Catorze detinguts en el desallotjament dels manifestants encadenats al TSJC. Centenars de persones es concentren a la comissaria de Travessera de les Corts en suport als arrestats durant una concentració contra la "repressió de l'Estat". L’endemà, tots menys un han estat posats en llibertat a l’espera de judici. Els seus advocats han posat en dubte que les detencions fossin justes pel fet que van manifestar-se pacíficament. Jo, la veritat és que tot el suport als TDR, però esmeraria esforços en fer actes més massius i de major envergadura i repercussió.
El president Torrent planta cara a la plana major judicial espanyola. I és que els hi ha dit a la cara i sense por que a Espanya hi ha presos polítics engarjolats per delictes que no han comès. Acte seguit alguns impresentables i poc demòcrates s’han aixecat i han marxat, al mateix temps que una immensa majoria no només s’han quedat sinó que l’han aplaudit. Els que no han aguantat el xàfec han estat el fiscal en cap de Catalunya, Francisco Bañeras; la fiscal en cap de Barcelona, Concha Talón; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, José María Barrientos i l'exdegà Eugeni Gay. També les diputades de l'ICAB Júlia Herrero i Carmen Valenzuela. La degana Maria Eugènia Gay, en un acte menyspreable, ha retret l’actitud valenta del president Torrent -la màxima autoritat del país- tractant-lo com si fos un nen. Diversos advocats han demanat la dimissió d’aquesta senyora.
Un grup ultra que arrenca estelades és enregistrat i identificat gràcies a la reacció dels veïns d’Arenys de Mar. A les darreres setmanes s'han produït atacs similars en diferents viles del Maresme. Aquests xusma va amb pals llarg i amb objectes tallants per tallar pancartes, estirar estelades i arrencar cartells. Com no podia ser d’una altra manera van amb la cara tapada i van amenaçant i perdonant la vida als que ho enregistraven. A aquests desgraciats perdona vides no se’ls imputarà de delicte d’incitació a l’odi?
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). Tímida proposta de Trump per evitar matances amb armes semiautomàtiques. El president dels Estats Units proposa prohibir el mecanisme que fa que els fusells puguin disparar grans ràfegues amb molta rapidesa. És poc! S’ha reunit amb familiars de les persones mortes per buscar possibles solucions. S’ha de reconèixer el mèrit d’haver-ho fet. Ja m’agradaria a mi veure el Rajoy, que aquesta setmana l’ha tornat a cagar al no saber-se els noms dels països del Sahel, reunit amb les víctimes de l’1-o intentant buscar solucions. Evidentment que la solució tampoc no passa per repartir armament entre el professorat. És molt senzill: cal prohibir les armes. I punt!
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). El Vaticano investiga abusos de la iglesia católica en Chile mientras el país 'pierde la fe'. Esta semana, un investigador del Vaticano llegó a Chile para indagar al sacerdote Fernando Karadima, quien eludió un juicio legal en 2011 pese a ser culpable de pedofilia’ (Elfinanciero). S’ha de fer net i treure de l’església aquests mal nascuts. Mentrestant, a Mèxic s’ha detingut un capellà acusat d’abusar d’una nena de 12 anys. No hi ha dret! Malparits!
Pere Casaldàliga ha fet 90 anys. Moltes felicitats pels anys i la gran tasca que heu fet ajudant els més desvalguts pel Brasil. Llàstima que el parkinson no us deixi fer una vida normal. Quin gran tasca d’aquest il•lustre català.