APARTATS

8 de febr. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA 2017-2018. ELIMINATÒRIES. SEMIFINAL COPA: BARÇA 3 – VALÈNCIA 0.

SEMIFINAL: BARÇA 3 – VALÈNCIA 0. Semifinal amb més emoció que no pas patiment real. En l’anada el Barça va tenir molts problemes per superar el bon ordre que Marcelino ha ensenyat i ha inculcat als seus jugadors almenys per jugar contra el Barça (porten 5 derrotes seguides). De fet han estat tres jugades individuals amb el segell Suàrez les que han permès fer tres gols a un dels equips de la temporada. Gol a l’anada i lluita i 2 assistències a la tornada; quin tros de jugador. Així ens plantem a la cinquena final seguida de la copa del rei, i el més important; la gent veu que tenim un entrenador solvent, uns jugadors implicats i sobretot que té il•lusió per guanyar algun títol. Si seguim amb aquesta coherència i solvència segur que tard o d’hora arribaran. Per cert; partidari sóc de tenir el primer partit a casa en una eliminatòria. Ens espera un equipàs a la final: el Sevilla.

L’ANADA: Barça 1 (Suàrez) – València 0.


Partit intents al Camp Nou en el que el Barça s’avança en l’eliminatòria amb un gol treballat de Suàrez. Objectiu complert per la culerada; marcar i no encaixar cap gol. De fet, ho hem buscat i ens ho hem merescut. Ells, tot i les baixes, han presentat un equip amb garanties, ben organitzat però una mica poruc al davant. Ens ha costat molt generar perill ja que ens han sabut tapar bé les bandes i ens hem embossat una mica pel centre. L’entrada d’Alcàsser i Coutinho han donat un aire més distès a l’equip ja que han alliberat a Messi. Bon resultat pel Barça. A la tornada l’objectiu ha de ser marcar.

LA TORNADA: València 0 - Barça 2 (Coutinho i Rakitic).


Partit seriosíssim del Barça amb una primera part de contenció i desgast amb Gomes al mig i una segona amb Coutinho exigint molt més el rival en defensa. Un excels Suàrez, amb dues assistències i amb recuperació de pilota inclosa, ha permès fer dos gols en moments clau; el primer de Coutinho com a blaugrana i el de Rakitic, que està fenr una temporada excepcional. A destacar també una mega aturada de Cillessen. Piqué ha aguantat bé i nova lliçó magistral a mig camp de Busi. Hem tingut el partit a les nostres mans amb tot moment i si alguna vegada s’accelerava massa, el mega rondo posava la pausa necessària per calamar. Debut de Yerri Mina; un paio altíssim que no la toca malament. Lògicament necessita minuts! M’enduc dos peròs de Mestalla. El primer que podem tenir problemes per banda dreta. Roberto ha estat superat amb velocitat. El segon que Undiano Mallenco ha perdonat 2 penals als txés. Un per 2 mans seguides clamoroses a dins de l’àrea i l’altre sobre Messi a la segona part. El València ha fet en global un bon partit però li ha faltat una mica més per ser a la final; més risc des del començament. Fins i tot ha estavellat una pilota al travesser a la primera part, però tant sols ha pogut xutar entre els tres pals tres camins. La bona labor defensiva dels culers també l’hem de tenir en compte clar. La seva idea era aguantar la primera part amb el marcador a zero i jugar-se l’eliminatòria en la segona part o ens els trenta minuts finals posant els millors jugadors. Crec sincerament que han fet tard! Per acabar lamentar els contra el bus del Barça i els insults constants a Piqué. Quan els blancs s’han quedat sense recursos s’han posat a cridar que ‘viva españa’ i allò de ‘puta Barça i puta Catalunya’. Doncs au, que us aprofiti! I a veure si l’impresentable del Tebas parla i diu que actuarà contra aquests desgraciats.