APARTATS

28 d’abr. 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:35). BARÇA 1 - LLEVANT 0.


1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 35.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BARÇA 1 (Messi) – LLEVANT 0.


3. ‘EL ENTORNO’. Setmana marcada per les primeres rialles de Valverde en força temps. És un tipus no massa avesat a riure i s’agraeix que mostri una certa alegria i més sabedor que tard o d’hora la lliga serà nostra.
Ple al Camp Nou per aconseguir i celebrar la lliga 3 jornades abans.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Al minut 10 s’ha sentit una remor al camp i és que ha fet 5 anys de la mort de Tito Vilanova i la culerada l’ha volgut homenatjar.
Vuitena lliga aconseguida de les 11 darreres. 34è gol de Messi que val una lliga, per encapçalar un trofeu Pichichi que té el segon lloc molt renyit amb un empat entre Suàrez i Benzema a 21 gols.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-3-3. Ter (1 intervenció i de mèrit després d’uns pilota al pal). Defensa: Alba (fluix), Piqué (més líder), Lenglet (bé si no ha de córrer) i Semedo (gran). Mig: Raki (fent de Busi), Vidal (gegant), Arthur (motor). Davant: Cou (marcant la diferència), Suàrez (bregador) i Demebelé (de + a -).
Fins al nostre gol hem tingut un gran rigor defensiu i tot i que només han xutat a porteria 2 cops hem patit força fins al final. 12 tirs a porteria, en gran part de Cou que semblava estar en totes. Hem fet menys passades i hem baixat una mica la possessió. Amb el gol però ens hem trencat i ens podien haver marcat. No hem sabut trobar l’antídot a mig del camp.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Amb Coutinho. Duu ja tres partits bons i sembla consolidar-se. Gran notícia! Dribla, passa i xuta! I se’l veu més confiat.
-‘ERES MUY MALO’. Dembelé. Semblen vasos comunicants. No li surt res. Rellisca, cau... Ara que té una arrencada!
-L’INDULTAT. Arthur. Per donar llum a l’equip i aguantar quan toca.
7. EL RIVAL. 4-3-3. L’actitud de l’entrenador ha estat molt clara. Pretenien cansar-nos i a la segona part rematar-nos posant tota l’artilleria al davant amb Bardhi i Morales. Després del nostre gol han creat molt de perill jugant com un gran i plantant cara al Barça.  Una llàstima que vagin de patir amb els jugadors que tenen.
8. LA MOVIOLA. De Burgos Bengoechea. El porter del Llevant anava vestit de groc igual que la resta de jugadors i la veritat és que ha creat una certa confusió. Decisió incomprensible presa per l’equip arbitral. No ha tingut grans complicacions. Bon arbitratge!
9. LA VEU DEL SOCI. Ens han fet patir de valent. Hem fet el gol i semblava tot dat i beneït però ens han plantat cara i ens han sacsejat una estona. Amb tot, Campions i a casa! Ho hem pogut celebrar al mateix camp. Al Barça, de la Rubiales se’ns ha entregat la Copa que ens acredita com a campions de lliga.
10. A LA CAVERNA. Assolim finalment el torneig de la regularitat fen el mateix resultat que l’Atlético: guanyar per la mínima. Som els justos i reals campions de la Lliga 2018-2019.