APARTATS

1 de des. 2009

DIVENDRES DE TROS 271109



Estic content perquè anem recuperant zones del tros que estaven perdudes. El darrer divendres vam anar a la zona del Mallol. És una de les zones que amb els anys ha anat agafant més pendent del tros. Hi ha llocs en que el desnivell hi consta del 40%. A més les alzines i tot tipus d'herbes s'han anat fent les mestresses del territori menjant-se o enfilant-se per damunt dels propis avellaners. Als pobres els hi anirà bé també que els remenin una mica la terra, els arranquin algun que altre xupador -fill- i els hi eliminin la vegetació del voltant.





Precisament, amb el senyor il'lustre Maquàs de l'Avellana -mon pare- ens dediquem una mica a fer aquestes feines. I tot i que és cansat el resultat final és agraït. I a més, pel mateix preu cremes unes greixines! jejeje Ah! una altra de les coses que intento fer és recuperar els vells marges. Amb els anys, l'erosió i els jabalins -altrament dits porcs senglars- els han anat fent caure. Sempre es gratificant intentar recuperar-ne algun. Altres ja és impossible. Quan desapareixen, la terra comença un procés d'erosió que acaba amb una inclinació molt perillosa del terreny. Llavors, penses: mira, tot el que es pugui recuperaer...



Ostres! vam dinar a les 15:15h i xec, quasi que acabem dinant drets. Feia un fred! En aquesta etapa de l'any el sol marxa molt aviat de davant del mas.

M'agrada també compartir aquestes estones amb mon pare. Les seves converses són eterneeeeeees però m'hi sento a gust. No cal ràdio però, jejej. Buenuuuu! Esperem continuar venint! Iblama

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tu, rai, que pots fer això en divendres! M'ha agradat la paraula "greixines". Isaac, espero que ho puguis fer durant molts anys aquests plans amb el teu pare i xerrar i xerrar i deixar-lo parlar. Si ell fes un bloc també diria el mateix: he tingut la sort d'estar amb el meu fill al tros. Una abraçada! Hem de trobar un raconet de Nadal per veure'ns! Gerard S.