APARTATS

18 d’ag. 2015

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA 2015-2016




1) COMPETICIÓ. Supercopa d’Espanya (Anada i tornada).
2) MARCADOR I GOLEJADORS. Anada: BILBAO 4 – BARÇA 0. Tornada:
3) TV O RÀDIO. Anada: TV3. Tornada: TV3.
4) EL TITULAR DE PREMSA. Anada: Llencem la Supercopa! Tornada: 31 anys després el Bilbao guanya un títol.
4) EL TÒPIC/LA DADA/L’ANÈCDOTA. Anada: en dos partits hem encaixat 8 gols. Tornada: Aduritz, l’heroi de la Supercopa amb 4 gols.
5) ELS JUGADORS.
-EL MILLOR. Anada: Pedro. Tornada: Piqué.
-EL PITJOR. Anada: Alves. Tornada: Rakitic.
-L’INDULTAT. Anada: Mascherano. Tornada: Iniesta.
6) L’ENTRENADOR. Anada: Confiat. No tens més que tretze jugadors bons. No pots pretendre posar un equip de segona per jugar contra un equip de Xampions. Clar i castellà. Almenys s’agraeix que assumeixes tota la responsabilitat. De fet la cagueu l’Unzue i tu. Tornada: Venut. Poca cosa hi havia fer. Pràctic. Ha posat els millors, avui si. Avui que ja poca cosa hi havia a fer.
7) L’ÀRBITRE. Anada: Quasi bé. S’equivoca xiulant el penal del Bilbao. O es xiulen tots o no se’n xiula cap. Cal una reglamentació única per a totes les jugades dins de l’àrea. Tornada: nefast. No amonesta el Iraizoz per pèrdua de temps i expulsa Piqué per protestar carregant-se el partit. Expulsa sense cap criteri –per comprensar- Kike Sola.
8) ELS EQUIPS.
-EL RIVAL. Anada: a la anglesa. Pilotada amunt, baixar la pilota, pocs tocs i endollar-la. Excel·lent. Bona disciplina d’equip en la defensa. Ordre. Letals davant de la porteria rival. Tornada: molt ben posat i ordenat. Pressió forta a dalt no deixant sortir amb la pilota controlada al Barça.
-EL BARÇA.
-VIRTUTS. Anada: tenir uns deu minut de fuetada en la que podien haver canviat les coses després de no estar ben descansats. Tornada: tenir la tenacitat de lluitar per fer un gol fins l’expulsió de Piqué.
-DEFECTES. Anada: no tenir mig camp. Possessió de pilota infructuosa. Perdre totes les pilotes altes. Manca de contundència. Desequilibris defensius. Confiar les regnes de l’equip a quatre jugadors inexperts: Veermalen, Bartra, Sergi Roberto. Tornada: falta rapidesa en la sortida de pilota. Falta desequilibri al davant. La posició massa endarrerida de Messi. Per cert, la gesta m’ha semblat estar fatal; la canviaran es veu.
-DUBTES. Anada: som capaços de remuntar? Amb provatures no! Tornada: necessitem una bona reflexió, aprendre dels errors i recuperar físicament els jugadors després d’uns partits massa seguits.
9) QUÈ DIU O QUÈ DIR A LA CAVERNA. Anada: hem permès a la caverna gaudir d’una gran nit. Els hem permès que se’n fotin del campió d’Europa. D’Acord; hem estat una caricatura d’equip. Veurem de que som capaços! Tornada: felicitar al just campió, en aquest cas el Bilbao.
10) PRONÒSTIC/PROPER RIVAL. Anada. Amb els titulars podem remuntar. Sense no! A hores d’ara no ho veig massa factible. Estan cansats i una mica desorientats em sembla. El Camp Nou pot ser un factor decisiu. Veurem si la gent s’hi implica. Crec que guanyarem però el Bilbao guanyarà la Supercopa: 3-1. Tornada. Començarà ja la lliga. Crec que guanyarem al Bilbao en el primer partit: 0-1