APARTATS

18 d’ag. 2015

FESTA MAJOR DE SANT LLORENÇ 2015 A COLLDEJOU


***** Més fotos al blog de la revista LO COLLET
Et lleves al matí ben d’hora, després que la pluja hagi fet acte de presència a la matinada. Dones un tomb pel poble... està desert! Encara tens en la ment la festa de la nit. Ha estat una gran nit. La gent s’ho va passar d’allò més bé! Va ballar, va xerrar, va compartir. Són els millor dies de l’any al poble. Tot és multiplica, tenim ganes de trobar-nos i parlar del que ens envolta. Tenim ganes de compartir espais i gaudir de la festa. Tenim ganes de Colldejou.


Aquest 2015 passarà a la història per haver hagut de canviar la localització dels escenaris en diverses ocasions degut a les condicions climatològiques adverses. I per tant per haver recuperat un espai com el frontó, molt més entranyable i proper, per celebrar-hi diferents actes.

010815 22ena TROBADA DE GEGANTS
Una setmana abans de l’inici del gruix fort de la festa major a Colldejou se celebra la Trobada de Gegants i enguany ja en van vint-i-dues edicions. Té un mèrit enorme! Després de tota la tarda fent els preparatius idonis per acollir tota la gentada que sol pujar, es va procedir a la plantada a la pista. Dansant per tot el poble, hi van participar les colles de L’Hospitalet, Vandellòs, Botarell, Vilanova d’Escornalbou, Mont-roig, Perafort, Vinyols, Alforja i Colldejou. Balls de cada colla i el ball final a la plaça de l’Església per acabar i a berenar cap al frontó. Com a record per a les colles un formatge de cabra de Colldejou i com a menja estrella de la nit mató de postres.





070815 SARDINADA I HUMORISTA JAVIER JIMÉNEZ. DISCO MÒBIL.
Es va donar el tret de sortida amb una sardinada popular a la pista poliesportiva. Sardines i amanida per a tothom. En acabar, l’humorista Javier Jiménez, vinculat a Minoria Absoluta ens va fer passar una bona estona. Riure... una bona teràpia per a tothom! La nit va ser tancada amb la disco mòbil de dj Pepes.



080815 INFLABLES A LA PISCINA I CORREFOC AMB DIABLES DE PRATDIP.
 Al migdia el temps va canviar per complert. Temps justet per muntar l’inflable de la piscina i gaudir-ne una estona i posar-se a ploure. El ball de la nit quedava doncs aplaçat. Havent sopant els diables de Pratdip ens van oferir el seu foc i les seves figures, serpentejant per quasi tot els carrers i carrerons del poble i convertint la plaça de l’església en la part central de la seva actuació, no només amb enceses col·lectives sinó deixant lliure una traca eixordidora. Els més agosarats vàrem desafiar la pluja, el vent i el fred per passar una bona estona plegats a la pista. Sort en tinguérem de traslladar la disco mòbil a l’interior del magatzem de la mateixa pista. Allà restarem a aixopluc mentre ballàvem i xerràvem.










090815 FUTBOL PETITS, NENS I NENS, SOLTERES-CASADES, SOLTERS I CASATS. ESPECTACLE BALL AMB WONDER DANCE.
A mitja tarda, les futboleres i els futboleros de Colldejou citats per en Paco, vam anar fent cap al camp de futbol. Primer jugaren els minis, després els nens pre adolecents, a continuació les solteres contra les casades i finalment els solter contra els casats. A part de lamentar alguna lesió, vam passar un ratet agradable descobrint els talent que hi ha al poble, per acabar totes i tots plegats remullant-nos a la piscina. Ja de nit els Wonder Dance, desafiant una ventolera emprenyadora ens oferiren a la pista els seus balls. Dels dies en els que el llit fou agafat d’hora! Calia estar ben a punt per l’endemà.







100815 MISSA I PROCESSÓ DE SANT LLORENÇ. FOTO POPULAR. BALL DE TARDA I NIT AMB LA NOVA SATURNO.
Passat el migdia va arribar l’acte més solemne de la festa, en el dia dedicat al seu patró Sant Llorenç. Primer la missa, on per cert l’actual mossèn Alexis va anunciar que aquella seria la seva darrera celebració al poble. De les moltes virtuts de la persona de sant Llorenç es va voler destacar enguany especialment el paper que va tenir com a Diaca (servidor). A continuació, sota un dia esplèndid després de vent i pluja, les colldejouenques i els colldejouencs traguérem el sant en processó. Dues anècdotes: a l’hora de col·locar els pals a l’estructura de fusta que aguanta la figura del sant li caigué del cap una mena de corona que hi porta. Ja ens la processó es va haver de fer aturar el portador de la creu, que encapçalava el seguici, perquè corria massa i la gent en majoria gran no seguia el ritme. Ja de nou a l’església es va poder benerar la reliquia del sant.





Arribava el ball de tarda el qual l’AVA, en una gran decisió, decidí traslladar-lo al frontó. Abans però el Centre Cultural havia convocat a la gent que ho volgués a la cantonada del carrer de Baix amb el Casal. Vam fer una foto col·lectiva de la gent del poble. Amb la foto feta, ara si, vam gaudir d’un impressionant ball de tarda i nit amb l’Orquestra Nueva Saturno. Tot i que es patia per l’aforament de la pista la veritat és que es va poder seure i va poder ballar sense cap mena de problema. Fou una gran nit, si senyor!












110815 INFLABLES A LA PISTA I FESTA DE L’ESCUMA. HAVANERES AMB VENTS I VELES.
La canalla s’ho va passar d’allò més bé, primer al matí amb els inflables que es van muntar a la pista i a la tarda remullant-se en la festa de l’escuma. Com sempre la piscina es convertí en el colofó final de tot plegat.
A la nit, després de presenciar com el Barça es proclamava campió de la Supercopa d’Europa, va passar una bona vetllada amb el grup d’Havaneres Veles i Vents, els quals no només tocaren les clàssiques havaneres de sempre com la Vella Lola i el meu avi entre d’altres, sinó que ens sorprengueren amb merengues i cançons de tots els estils com l’Himne dels Pirates de Mar i Cel. A l mitja part hi va haver rom cremat per a tots els qui en van voler.




120815 BALL AMB LA NOVA BLANES.
 Mentre elss més petits s’entretenien amb una gincama per tot el poble, l’Orquestra Nova Blanes muntava al frontó. Entre els seus membres en Xavi del poble com a director. Al vespret ens feren un ball-concert-cantada exhibició i a la nit ball amb tot tipus de cançons i ritmes. La festa va durar fins que el temps ho va voler. De nou de matinada la pluja va fer acabar abans d’hora el ball. Una llàstima!















130815 VESPRADA DE CINE
El cinema va prendre el protagonisme de festa major tant pels més menuts com pels més grans, amb sengles films ben reeixits. 

140815 FIDEUÀ I BALL AMB JORDI SARAGOSSA BAND
Amb el temps de nou canviant i amb una ventolera emprenyadora, a la pista es van trobar al voltant d’unes dues-centes persones per assaborir la fideuà amb allioli. A tocar de la mitja nit la banda de Jordi Saragossa ens va oferir un ball si més no peculiar al frontó. Almenys allà vam estar resguardats del fort vent que no s’aturava. Finalitzada l’actuació una disco mòbil va posar el punt i final a la vetllada.


150815 SOPAR DE CISTELL I BINGO
En una vesprada ben tranquil·la vam agafar seient al frontó per sopar plegats en el sopar de cistell. Cadascú es portava el sopar i es podia adquirir el beure a la barra col·locada a l’entrada de les antigues escoles. Al final es van repartir cafès per a tothom. Amb la panxa ben plena es va procedir a repartir sort en el bingo. Moltes línies cantades i molts bingos cantats. Per remullar-ho els afortunats cava i galetes. Els més animosos encara tingueren temps de gaudir d’una bona estona de música enllaunada.




160815 PUJADA A LA MOLA
En una matinal esplèndida vam pujar a la Mola. El cel irradiava blavor per tots els costats, tot i que una vegada a dalt el vent que acompanya el cim es va deixar notar. Retrobar-nos a la canal dels caragols per estar una mica a l’esguard del vent i esmorzar al solet va venir de gust. Abans però es va hissar l’estelada al cel de Colldejou. Tot un espectacle! Ens vam fer una foto commemorativa i vam enfilar en direcció a la cova. Els més agosarats anaren fins al final! I d’allà baixar sense dilació fins a la font freda per arribar passat el migdia a Colldejou. Acalorats –i alguns tocats per l’esforç- ens posarem els banyadors. Venia molt de gust llençar-se a la piscina i tancar una mica els llunys tot recordant l’ascensió feta al matí.