APARTATS

6 d’abr. 2011

ISLÀNDIA ESCLATA EN UNA REVOLTA POPULAR CONTRA ELS CULPABLES DE LA CRISI ECONÒMICA!

LA REVOLTA POPULAR ISLANDESA

A Islàndia fa mesos que el poble ha a pres el poder, arran de la crisi en la que ha entrat el país. La societat islandesa ha analitzat la situació i ha trobat un clar culpable: el món de les finances i alguns polítics. Han empresonat els banquers que han especulat –i s’ha demostrat- amb els diners de les persones. Els islandesos s'han organitzat i estan decidint i construint la societat que desitgen, donant un exemple al món, i especialment a occident, agenollada davant el poder financer.

Islàndia ha estat víctima, com altres països, del saqueig de diverses desenes de persones i grups financers, que han portar el país a la fallida econòmica. En aquest sentit els ciutadans han fet un pas endavant i han començat una revolució que ha estat silenciada pels grans mitjans; potser perquè no en prenguem exemple.

Van fer dimitir al govern al complet, es van nacionalitzar els principals bancs, es va decidir no pagar el deute que aquests han creat amb la Gran Bretanya i Holanda a causa del seva execrable política financera i es va crear una Assemblea Popular per reescriure la seva constitució. Tot de forma pacífica: a cop de casserola, crits i precís llançament d'ous. Aquesta ha estat una revolució contra el poder polític financer neoliberal que ens ha conduït fins a la crisi actual. Iblama