APARTATS

29 d’ag. 2011

LA PRETEMPORADA DEL BARÇA: CAMPIONS DE LA SUPERCOPA D'ESPANYA I D'EUROPA

Tal com va avançar el Pep, abans les pretemporades eren pretemporades, ara serveixen per atendre els compromisos dels clubs més que per preparar-se.

Podem dividir la pretemporada en dues fases: la primera, en la que es van jugar tornejos i partits amistosos i la segona, en la que ja hi havia títols en joc. En la primera, moltes proves de jugadors joves i posicions. Els resultats no van ser massa bons. En la gira americana per exemple només vam guanyar un partit de tres possibles. Mentrestant, l’equip anava reforçant-se i sent una miqueta més fort. En aquestes que va arribar Alexis; Cesc encara no. En la segona fase, van començar els partits més seriosos; uns partits d’anada i tornada contra el Madrid, en la final de la Supercopa d’Espanya i el partir únic de la final de la Supercopa d’Europa contra el Porto. Malgrat les mancances i la falta de preparació els jugadors del Barça –cal dir que també amb una mica de sort- han aconseguit guanyar els dos trofeus, podent comptar per fi amb el flamant fixatge de Cesc Fàbregas.

SUPERCOPA D’ESPANYA

ANADA 140811

Resultat: Real Madrid 2 – Barça 2 (Villa i Messi)

El millor: Valdés

El pitjor: No saber donar resposta a la pressió del Madrid

L’àrbitre: Permissiu. En línies generals correcte.

On el vam veure? Al Flaps de Reus amb el Martí. He arribat al bar i al cap de cinc minuts ha marcat el Barça. Jejejeje. Talismà?

Com ho he vist? El Madrid ha canviat d’estratègia i de moment, en comptes de fotre patades –alguna n’ha fotut- s’ha dedicat, amb els bons jugadors que té, a pressionar i a jugar a futbol. La veritat és que ens ha fet molt la guitza. Hem tingut sort que no ens hagin fotut un sac de gols. S’han posat 1-0 i la cosa semblava negra però com els grans hem reaccionat i Villa ha fet un golarro 1-1 i Messi ha rematat la feina abans de la mitja part 1-2. Silenci al Bernabéu. Hem actuat com un gran, anant a remolc del rival però aprofitant al cent per cent les poques ocasions. A la segona part, igual que a la primera, moltes imprecisions en les passades i lentitud en el joc. Al final el Madrid ha aconseguit empatar 2-2 i Messi ha acabat amb arcades.

TORNADA 170811

Resultat: Barça 3 (Iniesta, Messi 2) – Real Madrid

El millor: Messi

El pitjor: L’actitud de perdedor de Mou i els seus

L’àrbitre: Poc contundent

On el vam veure? Al Tubo de Reus amb el Martí i Luis Àngel. Un vinet i unes cervesetes i una taula de formatges ens van dur a l’eufòria del tercer gol de Messi i a donar un tomet per la plaça del Prim.

Com ho he vist? He vist un Madrid igual de contundent i posat en el partit i un Barça millor posicionat però al que encara li falta la forma física idònia. He de reconèixer que he patit una miqueta però davant som mortals. Primer Iniesta amb un golarro 1-0 i dues fuetades de Messi 2-1 i 3-2 ham permès superar els empats successius del Madrid. Hem estat poc precisos sobretot en la sortida de la pilota i el mig del camp ha estat superat pels blancs fins que hem situat a Messi una mica més enrere per compensar. Tot i així les forces ens han anat abandonant poc a poc. Una pròrroga hauria estat fatal. Al final Messi va fotre una fuetada de les seves fent el 3 gol poc després que el Madrid fes l’empat.

Impotents els blancs han donat un lamentable espectacle tant amb l’actuació de Mou fotent el dit a l’ull a Tito Vilanova, amb l’entrada de Marcelo, demostrant poca esportivitat en l’entrega de la copa, marxant i en la roda de premsa de Mou faltant el respecte a tots, especialment al nostre segon entrenador.

S’han canviat les tornes. Abans nosaltres ploraven i ells guanyaven els títols. Ara nosaltres guanyem el títols i ells busquen tot el possible per menysprear-nos i desestabilitzar-nos. Doncs au, CAMPIONS DE LA SUPERCOPA D’ESPANYA!

SUPERCOPA D’EUROPA

Resultat: Barça 2 (Messi i Cesc).

El millor: Entre Iniesta i Mascherano.

El pitjor: Abidal i la gespa.

L’àrbitre: Malament. No va veure un penal a favor del Porto i va donar malament la llei de l’avantatge.

Com ho he vist? En la línia dels darrers partits. El rival ha sortit fortíssim però tampoc no ha creat gran perill. S’ha acostat, ens ha pressionat i prou. Més aviat xuts llunyans. Poc a poc ens hem tret la son de les orelles i hem començat a tocar-la amb més fluïdesa aconseguint un 80% de possessió a l’estil de Rijkaard: infructuosa. Keita al mig camp dóna força però alenteix el joc, per això ha anat alternant la posició amb Xavi i Iniesta, fins que, a les acaballes de la primera part, Messi ha fet el primer gol aprofitant una cessió en defensa 1-0, fent un dribling genial al porter.

La segona part ha estat millor però no ha arribat el gol i això deixava a l’afició una mica inquieta. El partit s’ha pogut desequilibrar en una mal pitada llei de l’avantage en la que es quedaven tres jugadors del Barça sols per un del Porto. Després l’àrbitre no ha vist un penal d’Abi claríssim. Llavors en una jugada Messi ha forçat l’expulsió del central i un jugador de mig camp ha fet una entrada brutal de vermella directa a Masche. Per acabar el segon gol del Barça després d’una assistència magistral de Messi a l’espai 2-0.

Segon títol de la temporada pel Barça: CAMPIONS DE LA SUPERCOPA D’EUROPA. Guardiola passa a ser I’entrenador del Barça amb més títols, Xavi supera a Amor i el Barça passa a ser el club amb més títols a Europa. Què més volem? I el proper dilluns comença la Lliga. Gràcies Pep, gràcies jugadors!

On el vam veure? A Lo Corral amb la Xell i uns xampinyons amb llom adobat i vinet a la taula. Mmmm!