APARTATS

26 de set. 2013

FESTES DE MISERICÒRDIA 2013



La Mercè, santa Tecla i sobretot la nostra patrona Misericòrdia ens marquen l’entrada definitiva a la tardor i el final de l’estiu.
Les festes de Misericòrdia ens han ofert diferents actes interessants, dels que com sempre en destaquen la baixada fins al Santuari del Seguici i les diferents revetlles nocturnes.



El primer acte va ser una gran mascletà a l’estil valencià: l’engraellat. Realment, és molt més espectacular que una tronada normal i corrent. Pels que no ens agraden massa els coets va petar fortíssim (dijous 19).



El divendres 20, vam poder gaudir d’una matinada festiva amb La Troba i l’orquestra Allioli, que van omplir el Mercadal. Sempre que hi ha concerts al centre s’ha de dir que s’agraeix pels que en participen però s’ha de dir que la gent és molt incívica. Es pixa allà on li ve i llença les coses on li rota.

 
La Troba





Allioli

Diumenge 22. Vam anar a cal Massó –un entorn magnífic s’ha de dir- per seguir el concert de la Colònia. Va estar molt bé!







Així saltem al 23, dia del Seguici Petit. Els més menuts van fer una veritable exhibició de balls i músiques ben digna. Van fer un cercavila pel centre de la ciutat per acabant presentant-nos els balls de lluïment al centre de la plaça de l’Ajuntament.









El 24. Va arribar el torn dels grans. Diferents membres del Seguici van anar tombant per la ciutat fins que al final es van anar retrobant també al Mercadal per fer una ballada final. Havent sopat les ofertes de festes i revetlla foren diverses. Per una banda a la plaça de l’ajuntament hi havia la Cimarrón, amb un espectacle de llum i música realment espectacular. Potser estava destinat a un públic més gran. A la plaça del Teatre hi van muntar una festa alternativa amb concerts de diversos grups re reggae, hip-hop... Em quedo amb l’actuació de Fetitxe 13. I finalment, a la zona del Parc de sant Jordi (per cert, una altra zona que queda malmesa per la burreria de la gent per molts vigilants que hi hagi) per una banda hi havia el Perejil’s Djs a l’entrar al parc, i per l’altra a la plaça Anton Borrell hi van tocar i molt bé CatRock, amb versions catalanes i els De Noche més variats. Realment hi havia molt d’ambient i el Masclet fresquet es va encarregar encara de carregar-lo més. Ve molt de gust trobar-te amb gent diversa, xerrar i ballar. Per cert, vam acabar la nit esmorzant xurros ensucrats.


Cimarrón



De Noche
Fetitxe 13









Dia 25, Mare de Déu de Misericòrdia. El centre de l’atenció se situa als voltants del santuari que acull la imatge de la Verge. Els reusencs ens bolquen aquest dia en participar en la baixada al santuari. Primer de tot s’ha celebrat la missa. Mentrestant, el Seguici s’ha posat a caminar lentament pel polsós passeig. Entre la forta xafogor que feia, la pols i el fum dels coets quedes... Per mi el moment més esperat és quan passen els nanos, la mulassa, els gegants i l’àliga. Avui a la boca duia un ram de flors en honor a la Mare de Déu. I bé, com dic lentament, els membres del Seguici van avançant ballant i tocant. Entre actuació i actuació és un bon moment per trobar una mica de recolliment a l’interior de l’església i pregar una mica. I si tens paciència i sort anar a adorar la Verge de Misericòrdia. Una vegada més agrair el sacrifici que fans totes les persones del Seguici en la baixada. I res hem anat a dinat.




























A la tarda, hem anat a l’esplanada del santuari i hem vist uns quants castells que han fet de manera brillant els Xiquets de Reus, sota l’atenta espera de l’Àliga a l’entrada. Lentament, els diables han anat baixant pel passeig fins arribar al santuari on han fet l’actuació darrera. Finalment, els actes han conclòs amb una bonica encesa de focs artificials just al davant de l’esplanada.










I res... Gegants, Nanos, Mulassa, Àliga... fins a Corpus de l’any que ve. Us enyorarem!