APARTATS

13 de jul. 2014

CAP DE SETMANA DE L'11 AL 130714

SOPAR DE GEGANTS A COLLDEJOU 120714
Com ja va sent tradició al poble la Colla de Grallers i Gegants de la Mola vam organitzar el sopar dels Gegants.

Des de mig matí, a les escoles la Teresita, la Maria del Carme, la Pili, la Madalena i la Xell es van posar mans a l’obra amb el segon plat del sopar: pollastre amb llagostins. En total van ser fins a vuit cassoles. Van plegar quasi a tocar de l’hora de sopar. El cert és que el resultat paga la pena. En qualsevol cas: felicitats cuineres.
A mitja tarda vam quedar al casal per anar muntant i parant les taules amb les corresponents cadires. A més vam muntar el nou equip de so per poder gaudir d’unes millors prestacions musicals. Uns altres voluntaris van prepara les amanides amb l’enciam, les tomaques i la ceba.
Ben puntual, la gent va anar arribant al casal. Hi havia gana. De primer les amanides amb xoriço i de segon el pollastre amb llagostins. De postres gelat, cafès i licors.
Així vam arribar a la segona part de la vetllada: el passi resum de Colldejou 2013. El tram final va incloure fotos de les trobades de gegants celebrades el mateix any.
Finalment, la nit la vam tancar entre tangos, ball i karaokes variats alguns més reeixits que els altres. La qüestió era passar-ho bé, i dono fe que ens ho vam passar ben bé. En total vam ser més d’una setentena de persones. Gràcies!




.
- Més fotos a : Lo Collet

ANIVERSARIS ADELA 2, JOAN 3 I MANEL 6 130714
Ens hem arribat a la Bisbal per gaudir d’un aniversari a tres bandes: el de l’Adeleta, el Joan i el Manel. I per celebrar-ho un bon pica pica amb esqueixeda, pop a la gallega, guacamole i aperitius variats. De segon un pollastre farcit impressionant a la bisbalenca; on l’ingredient secret és el vi ranci.
El moment més important ha arribat amb els pastissos i amb les espelmes que no s’apagaven. Després d’uns moments d’inquietud han aconseguit bufar-les i cantar l’aniversari feliç. Per molts anys que ho puguem seguit celebrant.






HORTS D’EN RIC. 11 i 120714
Després de molts dies de no poder anar a l’hort per fi hi he pogut anar. Agrair la tasca que durant tots aquests dies ha fet el Ric. Sense ell no es podria passar pel barranc i l’hort seria un bosc.
Entre aquests dos dies ens vam dedicar bàsicament a arranjar les zones amb més herba. Ha plogut molt i l’herba si no la tens a ratlla surt per tot arreu, desafavorint les plantes que si vols que produeixin.
En segon terme vaig rega força les carabasseres del barranc; sembla que l’invent de crestall al barranc funciona.






Les pobres tomaqueres estaven amb el coll girant. Creixen rapidíssimament i la veritat és que cada setmana va bé fer una lligada més amunt. Així doncs vaig lligar fins a dues fileres de tomaqueres. En una tira de tomaqueres pera que hi ha al mig hi vaig fer una estructura amb canyes petita, ja que és tomaquera de mata baixa. Notar que algunes de les tomaqueres més consolidades han agafat algun que altre fong o virus. Estan com a marronoses de sobre i quan les obre veus que per dins no estan en bones condicions
Arribava el moment de collir; el millor moment. Alguna tomaqueta, enciams, bledes, cols, dos pebrotets, cebes, cogombres, bajoques, papatones i carabassons. Guai!