APARTATS

17 de set. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LIGA. JORNADA 4. GETAFE 1 - BARÇA 2.


1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 4.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. GETAFE 1 – BARÇA 2 (Denis i Paulinho).


3. EL CONTEXT. Dissabte en el que Generalitat i Ajuntaments han defensat des del mateix bàndol el referèndum a Barcelona. 16 dies en els que jugarem diversos de lliga i xampions i en els que podrem mesurar realment l’estabilitat de l’equip, sense l’ajut de Dembelé lesionat fins l’any vinent.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Estrena de la 3a equipació de l’equip, molt a l’estil Roma. 100 partits de Ter Stegen amb un bon balanç. És un porter de garanties pel Barça; segur sota pals i bé amb els peus. Justament avui ha encaixat el primer gol de la temporada. 40 partits de Denis Suàrez celebrats amb un bon gol
5. EL BARÇA. Primera part indolent del Barça. Hem estat lents i previsibles. Ens hem ofegat per dins, insuficients per fora i sense remat. Ens han superat amb intensitat i força. Denis ha donat major estabilitat i verticalitat després del descans. En defensa ha faltat major consistència, al mig hem de ser més fluids i davant cal més mobilitat especialment amb aquests equips que et bloquegen les combinacions pel centre i es defensen ordenats. Xutar també estaria més per ofertar segones opcions de remat.
‘GALLINA DE PIEL’. Denis. Ha ajudat en la combinació i a fer anar l’equip endavant i em creat més perill. Hem guanyat amb verticalitat.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Suàrez. No el veig fi i menys fent-lo caure a la banda. Protesta massa vehementment i això li suposa targetes absurdes.
L’INDULTAT. Paulinho. Pel gol decisiu que ha fet i perquè dóna major consistència al mig. Té molta arribada!
6. L’EQUIP TÈCNIC. Hem canviat posicions de jugadors però a la primera part els problemes han persistit. Crec que ha estat un error posar Sergi Roberto al lateral i més tenint en compte el bon paper de Semedo. Canvi letal de Denis; ha trasbalsat el partit a favor del Barça.
7. EL RIVAL. L’entrenador, tot i els resultats adversos, segueix mantenint el mateix bloc de jugadors en cada partit perquè es coneguin i aprenguin a complementar-se. Saben defensar des de molt enrere, damunt de l’àrea, sense deixar espais i tapar els moviments dels jugador claus amb ajudes de dos a tres jugadors pel mig. Si tenen la sort de fer un gol, poden ser difícils de batre. Amb el partit trencat era evident que tenien les de perdre. I han perdut!
8. LA POLÈMICA. Fernàndez Borbalan ha deixat de xiular un penal a Suàrez i podia haver mostrat més targetes als blavets per la seva duresa. El partit, malgrat tot, no se li ha escapat de les mans.
9. LA VEU DEL SOCI. 4 de 4 però el soci pateix ja que no veu solidesa en l’equip. A més s’ha lesionat Dembelé i això encara tenir més dubtes a la culerada. Es lesiona curiosa i tristament en el mateix camp i en el mateix minut que es va lesionar Neymar uns anys enrere. Per queixar-se l’estat de la gespa lamentable alta i seca amb la que es van trobar. Indigne en la millor lliga del món.
10. LA CAVERNA. Guanyen Barça i Madrid i es mantenen els 4 punts de diferència en la classificació. La Real, perd el segon lloc enfront el Sevilla.