APARTATS

21 de set. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA: JORNADA 5. BARÇA 6 - EIBAR 1.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 5.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  BARÇA 6 (Messi 4, Paulinho, Denis) – EIBAR 1.


3. EL CONTEXT. Horari inhumà. Partit a les 22h que l’únic que fa es deixar el camp a mitges. 51.000 espectadors. La segona pitjor entrada des de l’era Guardiola.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ?  Messi supera els 300 gols al Camp Nou. 5 partits guanyats de 5 jugats. 17 gols a favor i 2 en contra; mitjana de tres gols per partit.
5. EL BARÇA. Ter Stegen ha fet tres aturades bestials, a part dos pals. Defensa ben posicionada i equilibrada amb Semedo de lateral i Masche de central. Ens han agafat una mica massa l’esquena. Mig amb Busi, Paulinho i Iniesta. Paulinho, que no es un gran virtuós de la pilota, dóna força al mig i té arribada. Iniesta ha donat aquell toc de pausa i acceleració. Davant Messi de davanter centre amb 4 gols i les bandes amb Deulofeu i Denis, que ha ajudat molt al mig.
‘GALLINA DE PIEL’. Amb Messi. 2on hat trick de l’argentí. Bé, de fet ha marcat 4 gols. El gol fora l’àrea es bestial; xut suau col•locat al pal llarg de la porteria.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Deulofeu. No li surt res i se’l veu obsessionat, tot i que crec que esta ajudant a l’equip o ajuda a obrir el camp molt bé. Paciència noi! Tranquil!
L’INDULTAT. Paulinho. Ha donat consistència i arribada a l’equip; i gol. No la toca molt bé, perd pilotes però demostra bona entesa amb els del mig i sobretot amb Messi.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Partit plantejat amb rotacions que ha sortit bé. De fet hem de poder permetre’ns-ho amb l’Eibar, tot i que no hem creat perill fins el gol de penal. Ha faltat una rapidesa en la circulació de pilota per descol•locar l’Eibar. Bé en els canvis i gran encert amb posar Messi de davanter centre,  així com reforçar el mig amb Denis. 4-3-3 que et permet variar 4-4-2 fàcilment.
7. EL RIVAL. Mendilibar és un gran entrenador. Ha fet un equip ben juntet i que no toca malament la pilota i no renuncia a l’atac. Molt bon treball d’equip fent bascular els jugadors cap allà on va la pilota per crear superioritat en defensa vers els davanters. La llàstima és han baixat els braços massa aviat. Han fet un gol i dos pals.
8. LA POLÈMICA. Hernàndez Hernàndez. El penal és penal, per tant felicitar-lo. Llàstima dels errors de l’any passar a camp Betis.
9. LA VEU DEL SOCI. La gent ha corejat el nom de Paulinho pel gol i s’ha mostrat nerviós amb Deulofeu. Gran paper de la grada d’animació que fa que el camp no sembli un cementiri.
10. LA CAVERNA. 5 de cinc; incontestable! I va el Madrid i perd a casa contra el Real Betis Balompié, el qual ha marcat en el minut 94. Doncs a 7 punts! Resulta que han xutat 27 vegades però noi el porter del Betis Adan ha estat impressionant. Després de tot el que se n’han enfotut del Barça veure aquest Madrid empatant a casa. L’any passat va perdre nou punts en tota la lliga. Ara 5 jornades ja ha perdut 5 punts. Au home! Ah i jugant el Cristiano!