APARTATS

10 de set. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. ESTIU I PRESENTACIÓ DEL NOU CURS 2017-2018.

ESTIU 2017
Qui més qui menys ha pogut agafar-se uns dies de vacances, ha fet una sortideta o ha anat als pobles d’origen i estiueig per passar unes jornades diferents. Hem celebrat festes majors i hem fet cervesetes en alguna terrassa. Hem patit calor, hem gaudit de bons àpats, ens hem banyat; hem compartit. Mentrestant,  al nostre entorn, gent malaltissa estava preparant atacar la nostra pau i la nostra convivència. Com si nosaltres tinguéssim la culpa del que ordenen els nostres dirigents. Els atemptats de Barcelona i Cambrils han tenyit de sang innocent els carrers de la nostra capital. Sota un gran clam vam cridar que no teníem por i se’ns va posar la pell de gallina homenatjant unes pobres víctimes innocents a la Rambla; qualsevol de nosaltres podia haver-ne estat l’objectiu. Terrible! A sobre vam haver d’aguantar la hipocresia del govern espanyol en la manifestació quan per darrere venen armament a aquests a països que proporcionen armament a Estat islàmic. La gent al carrer va reconèixer el treball de totes les persones que van ajudar i, al mateix temps que cridava que no teníem por, vam mostrar el nostre enuig amb el govern del PP i el rei. I és que ambdós conxorxats ja em diran que han fet per resoldre els dos grans desafiaments: el terrorisme i el procés català. Davant la negativa reiterada, Catalunya ha anat seguint el seu camí en la convocatòria del referèndum per l’1 d’octubre. El poble, en temps del Mas president i la Forcadell a l’Assemblea, va demanar que els polítics escoltessin el poble i així s’ha fet. De tots els debats en cap l’unionisme ha donat arguments de perquè li interessa a Catalunya quedar-se amb Espanya. Les darreres dades apunten, sense anar més lluny, que cada català aporta uns 1300 euros l’any a l’estat que no tornen. En canvi, la defensa de la construcció d’un nou estat català, es basa en un començar des de zero consensuant i votant el que es vol ser i fer, eliminant totes les xacres actuals. No sabem si es votarà o no, el que si sabem es que hi haurà un abans i un després de tot aquest procés. Tinc la sensació que Catalunya, d’una vegada per totes, ha tingut la gosadia de posar en dubte el tinglado i el xiringuito que hi ha muntat a Espanya des de la Restauració. El pols entre l’Estat i Catalunya arriba al seu màxim esplendor, al que s’ha anomenat xoc de trens. És lamentable haver d’arribar aquest punt si, però és que els mateixos que van començar una campanya per retallar i menysprear l’Estatut nou català, ara han tancat totes les portes a qualsevol negociació i ho deixen tot -com hem vist canviant la llei al seu antull- a un poder judicial on hi estan ells mateixos col•locats. Mentre al País Basc els hi han donat la sobirania plena després de molts anys de violenta lluita, a Catalunya ens foten la porta als morros, amb una rebequeria tan patètica i immadura de ni tan sols de reconèixer que som una nació, menyspreant les nostres institucions i discriminant la nostra llengua.
Al món hem hagut de fer filigranes entre les proves nuclears dels coreans i les atzagaiades constants del Trump. Un món que sembla viure en la constant amenaça d’un esclat -que seria lamentable- d’una tercera guerra mundial. I símptoma de tot plegat, la terra ha patit terratrèmols com els de Mèxic, inundacions, ciclons... com si s’hagués d’acabar el món. Fins i tot va passar un meteorit a prop de la terra semblant al que va acabar amb la vida dels dinosaures. Així mateix, a casa nostra hem patit un dels estius més secs dels darrers temps; amb pics de calor de rècord. Tot a punt perquè comenci un nou curs, després d’un nou estiu massa llarg per a la canalla.
Que torni la normalitat enyorada!

EL NOUS APARTATS DELS PUNTS SOBRE LES IS.
Com el curs ‘Els punts sobre les ís’ començarà la nova campanya la setmana de la Diada. Us vull presentar el nou format que tindran els ‘Punts sobre les is’ aquest nou curs. Desitjo que us agradi!

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana)
NOM:
ADJECTIU:
VERB:
COLOR:

01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...).
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...).
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui).
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...)
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona).
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...).
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...).
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook).
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...).
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives).
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives).
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros).
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català).
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA).
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions).