APARTATS

19 d’oct. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. XAMPIONS. JORNADA 3. BARÇA 3 - OLIMPIACOS 1.

CRÒNIQUES FUTBOLERES.
TEMPORADA. 2017-2018
1. COMPETICIÓ. Xampions.  Jornada 3.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BARÇA 3 (pp, Messi i Digne) – OLIMPIACOS 1.



3. EL CONTEXT. Vespre convuls al Camp Nou després de les detencions de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El club va exhibir al camp una pancarta ridícula que llegia: ‘Diàleg, respecte i esport’. Poca cosa pel que s’està jugant. Les entitats sobiranistes van deixar les dues cadires buides amb les que els havia convidat el club com a mesura de protesta. El Barça -que s’ha excusat amb la UEFA- no va deixar entrar unes pancartes donant suport als empresonats. A més es va reforçar la seguretat perquè la gent no saltés. De fet hi va haver diversos intents que els mitjans no van recollir i que jo vull testimoniar.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 100 gols de Messi a la Xampions. Ha plogut durant quasi bé durant tot el partit i malgrat tot el camp ha demostrat tenir un drenatge impecable.
En la retransmissió d’ahir per Vodafone, els comentaristes van fer referències per primera vegada als crits a favor de la llibertat dels presos, la independència i en contra de Bartomeu. Les imatges de les cares dels de la llotja cada vegada que enfocaven eren un poema.
5. EL BARÇA. Partit plàcid pel Barça. Sobri en defensa amb Digne, Piqué, magistral Umtiti i S.Roberto, tot i l’expulsió de Piqué i sense feina a la porteria, mantenint en tot moment 4 homes darrere. Mig ben cohesionat i complementat amb Busi, Paulinho i Iniesta. I tres davant. Bandes per Suàrez i Deulofeu i el mig per Messi.
‘GALLINA DE PIEL’. Messi. Gol de falta que suposa assolir la fits de 100 gols a la Xampions.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Piqué. Va fer una falta evitable al mig del camp i es va ajudar de la mà per fer un gol. Dues grogues i ‘al carrer’. La gent el va acomiadar justament per tot el que ha dit amb una ovació tancada.
L’INDULTAT. Deulofeu. Bon partit amb totes les facetes que ell pot demostrar: regat, profunditat, velocitat i assistència.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Posar a Roberto al lateral permet molt sovint que quedem amb tres defenses i s’incorpori a mig del camp, de manera que es defensa amb tres efectius fixos; Digne fixa més la posició en defensa. Al mig Paulinho dóna un plus de combinació amb els de davant diferent. A part que té una arribada bestial. Messi ha fet com de boia, Deulofeu ha obert el camp per la banda i Suàrez ha fet el mateix per l’esquerra, caient cap al mig, per anar de cara a barraca.
7. EL RIVAL. Lamentable. Aculat i poruc, va demostrar molt poca cosa. Incapaços de fer tres passades seguides. Van venir a Barcelona a no encaixar una golejada tot i estar gran part del partit amb superioritat. Equip indigne de ser a la Xampions. Com he dit altres vegades; aquesta lligueta és una estafa.
8. LA POLÈMICA. William Collum va fer un bon arbitratge tot i la polèmica. Anul•la dos gols legalment, un per fora de joc i l’altre per mans de Piqué. Altrament, va deixar de treure targes als rivals per reiteració.
9. LA VEU DEL SOCI. La gent ahir va demostrar el seu enuig de nou amb Bartomeu per les decisions controvertides vers el procés. Primer en fer jugar sense públic el partit de l’1 d’octubre. Després per la falta de contundència arran de les detencions dels presidents de l’ANC i Òmnium.
10. LA CAVERNA. Nou de nou punts en la Xampions. El Barça encarrila molt bé el passi a la següent ronda. El segueix la Juve a 3 punts, que sense cap mena de dubte serà el rival a batre. Agrair, malgrat tot, la feina de formigueta de Valverde. Està ordenant un equip que semblava liquidat. Felicitats!