APARTATS

27 de juny 2011

BARRQUES 4ART DIA I CORPUS 24 I 250611

ELS FETS __________________________________________________

DISSABTE 250611

Sempre ve de gust llevar-se una mica més tard després d’una nit intensa barraquiliana. Així doncs que ens vam aixecar i vam anar a donar un tomet pel mercadet i la fira d’Antiquaris. Allà sempre hi pots trobar coses que no busques. Curiós! Donar un tomet amb una temperatura súper agradable pel casc antic ve molt i molt de gust també!

La tarda va ser realment intensa. La primera etapa la vam fer al Mercadal. Feien la Diada Castellera de Reus i la veritat és que els castells que ens van oferir van ser molt interessants. Veure com les torres s’aixequen i com l’anxaneta corona els castells realment fa posar la pell de gallina. Ahir en la trobada hi va haver alguna que altra caiguda però les construccions que es van fer van impressionar els assistents. Ahir a Reus trobaves gent per tot arreu i és que els reusencs participem i molt de les nostres festes. A continuació, si pujaves carrer Monterols amunt i seguies el ritme de la música et trobaves el correbars. Enguany hi havia el Bou de Reus, acompanyat d’un brutal grup d’animació, els nans bombers i tancaven la comitiva els gegants de Porrera. Com anys enrere els van tornar a convidar per fer aquest acte. La veritat és que era un espectacle molt digne. Aquesta va ser la segona etapa. La tercera va ser anar a escoltar una estoneta l’orquestra Meravella a la Llibertat. Ens vam asseure al Diporto, com a bons reusencs jubilats, i ens vam beure les respectives cerveses mentre veiem el magnífic espectacle que ens oferien. La quarta etapa la vam acabar menjant xufles i coca i bevent vermut als Jardins de la Casa Rull on van fer les Varietés de Sant Pericu. Un espectacle en el que s’hi alternen diferents números músicoteatrals. Recomanable anar-hi ben d’hora per poder seure bé! Per fi va arribar la cinquena etapa. Aquesta es va centrar en el Mercadal, on de nou recuperaven els Bous de Foc. Van encendre els bous amb diferents focs i van anar ballant al ritme de la música mentre algun que altre valent els retava al bell mig de la plaça. Amb aquest acte es recupera una vella tradició que pel que es veu estava molt arrelada a les nostre contrades. La gran diferència suposo que està en que abans els nous devien ser reals i ara estan fets amb diferents materials resistents al foc. Llavors va arribar el moment millor de la nit; el moment d’anar a sopar. Vam anar a la Tagliatella i Mare de Déu què bo que estava! Com sempre pasta i pizza. Per llepar-se els dits, ah i tot ben acompanyat d’un vi de Cornudella. Fou la sisena etapa i la nit encara no s’havia acabat. La setena i darrera etapa fou l’anada a Barrraques en el seu quart i darrer dia. Brams va estar estel·lar. Van fer un concert ple de força, reivindicació i energia. La resta mira, no va valdre massa la pena. Ens vam acomiadar de Barraques amb el tradicional entrepà. Què bons que estan!

DIUMENGE 250611

Reconec que he tingut una mica de ressaca però a l’hora m’he llevat. Avui ens trobar amb la família de Tarragona als Racons. Hem dinat plegat primer uns canalons amb arròs i verduretes i de segon un fricandó de llom boníssim. Els postres han estat un escàndol. Eren tant variats que a les 18h encara repetíem. Com sempre la sobretaula el millor de tot plegat. És el moment de poder xerrar tranquil·lament, de recordar moments passats, parlar una mica de la carrera professional... Sempre ve molt de gust parlar amb la Coia i el Xúlio.

Posteriorment, hem baixat cap a Reus i hem assistit a la processó de Corpus. Aquesta vegada l’hem vist des dels porxos de la casa Navàs; un lloc que et permet veure la profunditat del carrer Monterols i al mateix temps veure la plaça amb tota la gentada. Com sempre alguna que altra senyora gran se’t fot al davant però mira, avui encara ha estat prou tranquil·la la cosa. Obren el seguici els nanos, seguits dels gegantons i els gegants, l’àliga, els estands de la ciutat, el conjunt de nens i nenes que enguany han fet la comunió, el cor i el sant Sagrari sota pali. És un d’aquells moments certament emocionants. Poc a poc han sortit de sant Pere sota el repic de les campanes per més tard tornar-hi. Els gegants però, quan el reliquiari ha tornat a l’església, han tornat al Mercadal amb els nanos, la mulassa i l’àliga fer oferir-nos diversos balls. Com ja veieu dos dies viscuts intensament! Iblama


GALERIA DE FOTOS _________________________________________

Dissabte









Diumenge