APARTATS

4 d’ag. 2014

CONCERT DE BONOBOS A CONSTANTÍ 010814


És ben clar que la música en català viu un moment impressionant a nivell de producció. Hi ha  tot un ventall de grups que amb diferents estils han anat omplint els escenaris catalans. Darrere dels més coneguts i dels que han tingut més promoció però també hi ha un grapat de grups que vull reivindicar pel seu treball ben fet tot i que potser no han comptat amb tanta promoció que els altres. Avui vull presentar -per segona vegada- els Bonobos. Venen de la Catalunya central i aquest passat divendres ens van presentar el seu primer disc Animalanima a Constantí, en el context de les festes del poble. Per cert; vull remarcar que any rere any Constantí ens ofereix gratuïtament uns concerts que ni la mateixa capital del Baix Camp ofereix. Pels seus escenaris repartits pel nucli antic del poble han passat artistes consagrats com els Sidonie, Mishima, Quico el Celio, Whiskins junt amb les millors orquestres. Però el gran mèrit és que com a bons coneixedors musicals –no en va són el bressol d’un dels millors grups musicals de Catalunya: els Pets- han obert la porta a grups novells. I com deia aquest 2014 han portat els Bonobos. A la plaça de les Escoles Velles, ens van oferir un gran concert.


Els Bonobos el vam descobrir a sant Joan de les Abadesses en el Festival Clownia junt amb els 9son (grup que també recomano). La veritat és que et transmeten una energia i una positivitat que s’encomana. Els ritmes de les seves cançons combinen la rumba, el funky, cúmbies... Ells mateixos han creat una nova etiqueta per encasellar-los ja que diuen que fan música “patxanga carinyosa”; doncs això. Tot i que la gent no els coneixia massa van ser capaços d’encomanar el seu lema “Animalanima” i la gent va acabar perdent la timidesa per acabar ballant i cantant les seves tornades. Cal recordar que era el vostre segon concert en terres tarragonines. El primer va ser a l’Acampada Jove.
I què dir de nosaltres? Doncs que els Nòmada, Barcelona, Primavera, Plaça del sol, La por, Una cançó, Mi gente o la Vida entre moltes altres, ja formen part de les nostres vides. Gràcies pel vostre treball i per la vostra trempera encomanadissa. Us seguirem!




I en aquest context trobar-te amb ex alumnes de repàs que estimes i que van ser ells precisament els que em van permetre descobrir grups com vosaltres, encara m’omple més de joia. Jo sóc d’aquells que amb 38 anys va als concerts dels Txarango, Catarres, La Troba... i gràcies als seus alumnes.