APARTATS

10 de set. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. 3A JORNADA. BARÇA 5 - ESPANYOL 0.


1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 3.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  BARÇA 5 (Messi 3, Piqué i Suàrez) – ESPANYOL 0.


3. EL CONTEXT. Cap de setmana de la Diada de Catalunya. Després de l’aprovació de la llei del referèndum i de la llei de transició, amb les consegüents impugnacions de part del constitucional, el Camp Nou, ja abans del 17:14 ha estat un clam cridant independència. Fora del camp Agustí Benedito ha recollit signatures per promoure la moció de censura a Bartomeu.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? El primer hat trick de Messi i ja en van 38 en la seva etapa culer. Debut de tots els jugadors fitxats enguany, especialment a la segona part amb l’entrada de Dembelé. No m’ha sorprès fora del camp la incògnita que ha obert Iniesta sobre el seu futur. És de les persones més sensates de l’equip i segur que ell mateix veu que ja no és el que era. Com aquí no estarà enlloc però menys pressió i menys exigència els poden alliberar de tensió.
5. EL BARÇA. Bé en la porteria Ter. En defensa paper més fixat de Semedo, amb Alba amb major recorregut. Dels centrals Umtiti bé i Piqué està una mica ‘fallon’. Al mig bona entesa entre Busi, Raki, Iniesta i Messi. I davant a córrer amb Deulofeu i a rematar (força errat) Suàrez.
‘GALLINA DE PIEL’. Messi. Ha fet tres gols i ha estat a un gran nivell en tot moment. Si mirem la regularitat amb la que juga no queda altra que treure’s el barret i posar-se a aplaudir després de tants anys.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Piqué. Duu uns dies mal col•locat i lent. Necessitem aquest jugador en forma; és essencial. Ha fet un gol!
L’INDULTAT. Rakitic. S’ha multiplicat a mig del camp, sumant-se a l’atac col•laborant amb Messi especialment.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Han donat major protagonisme a Alba per l’esquerra fent-lo pujar a l’atac, deixant la banda dreta més per Deulofeu. Messi ha començat més enrere i ha estat decisiu però dins de l’àrea. Han fet veure que l’equip l’havia de tocar i ser pacient per trencar l’equilibri del rival. I en qualsevol cas, aquest ordre sol trencar-se amb una genialitat individual o una cagada; ambdues coses han passat.
7. EL RIVAL. Ben ordenat amb dues línies de 4 i fent pressió ben amunt quan el Barça ha començat les jugades. Han tingut ocasions però ni ha sabut materialitzar-les. Amb els grans sembla que s’atemoreixin. Els hi falta una mica més de solidesa.
8. LA POLÈMICA. Del Cerro Grande ha donat el primer gol en fora de joc de Messi
9. LA VEU DEL SOCI. Amb el partit acabat s’han sentit crits de Bartomeu dimissió. Quan comencem així malament rai pel club. La massa social comença a posar en dubte la gestió de la junta després d’aquest estiu i per la marxa de Neymar. Sembla que van recollir unes 3000 signatures. La sensació és que la moció de censura tirarà endavant.
10. LA CAVERNA. El Madrid ha tornat a punxar a casa i ha cedit dos punts més, aquesta ocasió contra el Llevant. Els dos equips de Madrid han fet un mal inici de curs. Així ens trobem líder el Barça junt amb la Real Societat a 4 punts de blancs i colchoneros. Un dels equips que més m’està agradant és el València, a part del Sevilla que sempre es mostra fort.