APARTATS

25 de juny 2009

BARRAQUES 2009





D'entrada donar les gràcies a tota la gent que fa possible que aquesta festa de nova creació a Reus tiri endevant. És una idea que jo ja havia vist fer realitat a Girona l'any 1991. Allà, la parc de la Devesa -preciós per cert- feien concerts en un escenari i als voltants hi havia diferents "garitos". Avui a Reus podem gaudir de cinc dies amb concerts i barraques. El lloc és l'ideal. Apartat de les zones de vivenda, gran i espaiós. A vegades segons com emprenya una mica la terra i els waters són una mica lluny, però en general està prou bé.











D'enguany destacaré els moments puntuals que he pogut gaudir. El divendres em vaig xalar amb Sargento Garcia. Déu ni do; eren un munt dalt de l'escenari! Hi havia instruments d'aire, timbals, bongos... Fan una música llatina -a vegades més accelerada- força atraient. El diumenge vaig poder gaudir d'un grup interessant Trencasons. Ens fusionen gralla, violí... amb ritmes d'ska i ràpids i lletres de música tradicional. A la nit l'esperada actuació de Whiskin's em va defraudar una mica. No se sentia massa bé, desafinaven... No ho sé. No em van agradar massa i això que els havíem sentit moltes altres vegades. El dilluns va ser el dia gran. Amb la Natàlia, l'Òscar, la Xell i els meus amics vam poder gaudir d'un concertàs de Fangoria. Va estar de conya. La tia no parava de pujar amunt i avall. I tot i que les males llengües diuen que era playback la posada en escena i l'ambient va ser l'ideal. A la part final vam poder sentir les cançons de tota la vida d'Alaska.







I entre concert i concert vam quedar ben servits culinàriament amb uns bons entrepans de llom amb formatge i patates fregides. Ah! Alerta! i ben acompanyat d'una cerveseta fresqueta! Ara en toca gaudir de la resta de la festa major. De totes maneres l'ambient de Barraques és insuperable.

Llenço una crítica a l'aire perquè no sé a qui dirigir-la. On són els grups catalans? Aquesta festa major ens haurem de conformar amb veure uns desgastats Whiskin's o Kop. Qui parla de Miquel Abras, Dept, Vitruvi, Sanjosex, Marc Durandeau, Marc Parrot, Roger Mas, Lax'n, Pets, Josep Thió, Mazoni, Obrint pas, La Troba, Cris Juanico, Feliu Ventura... He trobat i trobo una mica trist que a la nostra festa major no hi hagi més representació de grups catalans com els que he anomenat anteriorment. Bé! Tocarà Mesclat. Entre tots hauríem de donar més sortida a aquests grups ja que són de la nostra terra , toquen molt bé i fan molt bones lletres.


Bé! Haurem d'esperar fins l'any vinent per poder tornar a les nostres Barraques! Iblama

3 comentaris:

JJMiracle ha dit...

Curiosament, els Lax'n'Busto eren ahir a Valls. El concert, bastant bé, van tocar cançons de totes les èpoques. Almenys hi havia força gent, que sempre recordaré una vegada que van venir els Antònia Font i no hi havia quasi ningú.

Anònim ha dit...

Sincerament, on estigui FANGORIA que s'apartin els grups catalans...no hi ha color!

Iblama ha dit...

hola! et puc dir amic/amiga, primer gràcies per escriure per cert, que hi ha grups catalans avui en dia molt bons. el problema que tenen es que no se'ls dóna sortida ni propaganda. Jo et recomano que escoltis Vitruvi, Dept, Miquel Abras, Mazoni, Feliu Ventura, Roger Mas, Sanjosex, Òscar Briz, Cris Juanico... Hi són representats diferents estils de música i maneres de fer. Sincerament! Si tens oportunitat fes l'esforç d'escoltar-los valen molt la pena. Això no treu que vam xalar molt amb Fangoria. Salut!