APARTATS

13 de set. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. XAMPIONS. JORNADA 1. BARÇA 3 - JUVE 0.

1. COMPETICIÓ. Xampions. Lligueta. Jornada 1.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  BARÇA 3 (Messi 2, Rakitic) – JUVENTUS 0.


3. EL CONTEXT. Primer partit després de la Diada de Catalunya i partit que ve al moment que la policia catalana ha hagut de fer front a una falsa alarma terrorista a prop de la Sagrada Família.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Messi ha marcat dos gols per primera vegada a Buffon. La gent del camp ha xiulat l’himne de Xampions. No perdonen la persecussió que ha patit l’equip. Primera derrota per 3-0 en la Xampions de la Juve.
5. EL BARÇA. Ha jugat ben ordenat i potser inicialment amb excessiu respecte, vistos els antecedents. Per quart partit consecutiu no li han fet cap gol. Ha estat pacient i ha sabut remenar la pilota per descol•locar el rival. Correctes en defensa i amb bona sortida de pilota. En Ter ha hagut de fer diverses intervencions de mèrit. Pel mig; ens hem ajudat. Ens ha faltat rapidesa. Messi i Iniesta han intercanviat lliurement les posicions, deixant més a dalt Suàrez i Dembelé.
‘GALLINA DE PIEL’. Messi. Dos gols. I actuant de líder en tot moment.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Suàrez. Se l’ha vist incòmode i proteston. Pot i ha d’aportar molt més. L’entrenador el fa caure més a la banda i això el condemna una mica ja que s’allunya de la porteria.
L’INDULTAT. Iniesta. Ha surfejat pel mig del camp i ha fet jugar bé l’equip. Si la pilota no la conduïa ell la transició s’alentia.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Està sobretot sabent motivar l’equip per guiar-lo en aquesta manera diferent de jugar. Avui han fet fer un pas endavant a Dembelé posant-lo de titular. Està clar que el noi està verd sobretot en posicionament i moviments en el camp. Hem muntat transicions ràpides i això ha desmuntat la Juve.  Estem fent els canvis necessaris i en el moment oportú. No negaré que fins el gol a la primera part l’equip ha semblat una mica encallat. Ha recordat vells Barça topant una i altra vegada contra la part central de la defensa al no obrir les bandes. Però per això tenim jugadors magistrals; perquè es treguin de la xistera jugades que et resolen un partit.
7. EL RIVAL. Fins el gol de Messi s’han vist jugant com un bloc des de darrere i sortint rapidíssims endavant. Destaco Sandro; m’ha semblat un bon jugador i rapidíssim. Les lesions però no han donat estabilitat suficient a l’equip com per plantar cara al Barça. A més que s’ha notat que estem al setembre. Gol psicològic encaixat i braços avall. Han tingut ocasions més per errades nostres que mèrit d’ells. Així i tot no les han sabut materialitzar. Ni punt de comparació amb la Juve de la temporada passada.
8. LA POLÈMICA. Damir Skomina ha fet un partit regular. S’ha estalviat dues targetes a jugadors de la Juve, ha tret una groga a Messi per protestar i ha anul·lat un gol legal al Barça. Està clar que queda lluny de ser àrbitre de categoria.
9. LA VEU DEL SOCI. Avui especialment s’ha notat molt la grada d’animació donant caliu els jugadors. La gent ha premiat l’esforç dels jugadors amb molts aplaudiments en els canvis. Fora el camp s’han seguit recollint signatures contra Bartomeu. Hi ha ganes de veure un bon equip.
Com a afeccionat al futbol vull deixar constància de la meva indignació vers el sistema aquest de lligueta que tenen muntat. És un camama perquè les teles facin calers. Tant de bo tornin des del primer moment els enfrontaments a doble partit.
10. ELS RIVALS/ A LA CAVERNA. Primers tres punts al sac. Ben jugat i millor guanyat! Pel que fa a la resta del grup, l’Sporting de Portugal va fer un partidàs contra l’Olimpiakos i el va vèncer per 2-3 a casa seva. Quedem amb ells empatats a punts al capdavant.