APARTATS

11 de febr. 2018

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 05-110218

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana).
NOM: Hervé. Ha denunciat que la guàrdia civil va matar 15 companys immigrants al Tarajal (Ceuta) que venien nedant per mar després de saltar d’una pastera. Espanya, lluny d’acollir-los, els van disparar vilment i els hi van llençar gasos lacrimògens. Atacar la pobra gent indefensa; els més dèbils. I els molt desgraciats havien aconseguit que s’arxivés el cas. No hi ha dret!
ADJECTIU: fastigós. És el que dia rere dia fan els del PP. Ara van per tancar TV3. Cospedal adverteix que si s’allarga el 155, cal ampliar-lo cap a TV3: "S'ha convertit en un mitjà de propaganda política i manipulació". A base de dir una mentida acabaran fent-la creure. Sou uns poca vergonyes!
VERB: mantenir. Mantenen l’ordre de detenció al Regne Unit contra Julian Assange, però la jutge valorarà dimarts que ve altres arguments dels seus advocats perquè sigui retirada. A veure si el deixen lliure d’una vegada.
COLOR: marró fort. El dels llardons de la coca de llardons típica del dijous gras. Aquest dijous arriba una setmana abans del dimecres de cendra, que representa el dia en el que s’entra en el compte enrere de la Pasqua.
EL FET. S’estavella un avió amb 71 morts a Rússia. Es contempla l’opció que podria ser o pel mal temps o un atemptat. 5 minuts després ha perdut en contacte.
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). Arreu s’ha celebrat el Carnaval. Són 4 dies de disbauxa i descontrol que en la majoria de casos només serveixen com a excusa tot disfressant-te enfotre-te’n dels demés, per emborratxar-se i ballar descontroladament en les diferents colles que participen de la rua. La veritat és que poques són les colles que tenen una mica d’atractiu. Molt lluny queden les paròdies que es feien dels membres del govern de la ciutat i del país buscant la crítica constructiva. De fet, ara ja no es poden ni fer bromes ja que a la més mínima et foten al jutjat. En fi; espero que almenys la gent s’ho hagi passat bé sense haver fet mal als demés.
A Colldejou hem celebrat la festa de la clotxa. Els diners recaptats seran enviats a la Marató de TV3. Més de 170 persones han omplert la sala del ball en aquests menjada popular que recorda una de les antigues menges que el món de la pagesia feia  en les llargues jornades de treball. Mig pa de mig tallat, arengada, llangonissa, tomàquet, ceba i alls escalivats, ah; i un bon raig d’oli i un bon traguet de vi; i a gaudir. Després de dinar el grup de ball Bàsic ens ha amenitzat la tarda posant música de ball i ballant al so de la música.
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). Vull destacar un personatge esportiu aquesta setmana. És la Queralt Castellet. Aquesta noia va començar en l’snow i ara vol ser la primera catalana en obtenir medalla en uns jocs. La seva vida es va veure marcada pel suïcidi de la seva parella Ben en assabentar-se que tenia un càncer. Tot un exemple de superació i de mirar endavant!
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). El 7 de febrer de 1812 naixia Charles Dickens. De les seves obres’ de ben jovenet em vaig llegir ‘Oliver Twist’. Ens retrata la vida d’un supervivent a l’estil del ‘Lazarillo’ en el si d’un Londres, que no deix de ser un laberint per ell, que acabarà engolint-lo. Llegint-lo podràs passar una bona estona entretinguda. Em quedo amb una frase que va sortir de la seva ment, més que res perquè la tinguem ben present: ‘no hi ha res al món que sigui més contagiós que el somriure i el bon humor’.
El 2 de febrer de 1905 naixia a sant Petersburg Ayn Rand. El 1950 va fer aquesta declaració: ‘Cuando advierta que para producir necesita obtener autorización de quienes no producen nada; cuando compruebe que el dinero fluye hacia quienes trafican no bienes, sino favores; cuando perciba que muchos se hacen ricos por el soborno y por influencias mas que por el trabajo, y que las leyes no lo protegen contra ellos, sino, por el contrario son ellos los que están protegidos contra usted; cuando repare que la corrupción es recompensada y la honradez se convierte en un autosacrificio, entonces podrá, afirmar sin temor a equivocarse, que su sociedad está condenada’. Espanya està condemnada! És trist però més tard o més d’hora en pagarem les conseqüències de males gestions fetes a base d’anys.
El 9 de febrer de 1986 TV3 començava a emetre la sèrie els joves. Un punk, un gai, un pijo i un hippy que compartien sostre en un pis de Londres. Una crítica àcida i punyent a la societat del moment amb tots els no valors que tenia. A més va ser un espai on s’hi van donar cabuda a actuacions musicals de grups undergrond del moment. Realment va ser molt impactant.
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...). Nevades en cotes no habituals que han provocat alguns problemes de circulació en tornar sobretot del cap de setmana i a meitat de setmana. Al Pirineu s’ha acumulat en molts llocs més d’un metre de neu. A la Cerdanya ha estat la nevada més gran del que portem de segle. En diverses contrades s’han hagut de fer voladures per provocar allaus controlades. Algunes pistes han hagut de tancar per culpa del fort vent que hi bufava. Molts masos allunyats dels pobles han tardat dies per estar comunicats. A casa nostra ha estat qüestió de centímetres en els punts més alts de les muntanyes. Sobretot ha estat positiva -de moment- la tongada de pluges amb quantitats més minses a Lleida i més abundants a Tarragona, on en molts indrets s’han superat els 80 litres com a Mont-roig del Camp. A partir del dimecres les temperatures han caigut i en molts llocs ha gelat.
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). Fan anar a declarar l’amo del taller Perelló de Reus que es va negar a reparar un cotxe de la PN. Aquest dimecres la gent li ha volgut donar suport als jutjats de Reus. Així mateix, han declarat per vídeo conferència els PN que es van allotjar a l’Hotel Gaudí. Diuen que van sentir-se amenaçats i van patir per la seva integritat. La gent segur que va cridar però en cap moment a ningú se li va passar pel cap assaltar l’hotel o alguna cosa per l’estil. La qüestió és desacreditar la feina feta pels Mossos i culpabilitzar la ciutat de Reus. Mai oblidarem que vau venir a casa nostra a pegar gent innocent que només volia exercir el seu dret a votar. Ni oblit, ni perdó!
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). Tres nenes d’11, 13 i 16 darrerament han donat a llum a tres fills a Múrcia. No anem bé. Com es pot permetre que duguin al món una criatura aquests inconscients? A més, es dóna el cas que el pare de la més petita és el seu propi germà. Potser ja va sent hora que es faci més educació respecte al que és la sexualitat i les relacions incestuoses. És una aberració de la natura que no s’hauria de comportar.
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). Primer baròmetre del CIS després de les eleccions catalanes: PP (26,3%), PSOE (23,1%), Ciudadanos (20,7%) y Unidos Podemos (19%). Notar dos fets significatius. La gent espanyola deu estar contenta per com estan gestionant la crisi catalana els PPSOEC’S ja que els hi atorguen les tres primeres posicions. I segona; notar l’enfonsament per inanició dels Podemites. Per mi són els grans derrotats en tot aquest procés. ERC i PDeCat es mantenen com a forces següents.
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). Cayetana Alvarez de Toledo ha refusat una invitació del programa ‘Preguntes freqüents’. Aquests senyoreta ha dit arran de l’entrevista que van fer a l’Arrimadas que TV3 ‘no es una televisión, es una máquina sectaria de destrucción discrepante. Y lo mejor para la democracia, el pluralismo y la convivencia pacífica sería cerrarla cuanto antes’. Tot apunta en aquesta direcció. La ministra de defensa espanyola també està en aquesta línia; ha dit que caldrà allargar el 155 per tancar controlar TV3. Aquí ens trobareu per defensar-la. No teniu ni punyetera idea de qui i som i ni què sentim els catalans. Si tinguéssiu el més mínim interès sabríeu que ens estimem TV3 perquè l’hem anat fent entre tots des del començament i ja és un puntal més de la nostra societat. A part que les estadístiques televisives pel que fa a audiències i imparcialitat la deixen a dalt de tot. En comptes de preocupar-nos de lo nostre, preocupeu-vos de les vostres teles sectàries i manipuladores, sense anar més lluny de televisió espanyola. Teniu molta feina. L’última és que volen controlar els mails dels treballadors. Oléeee!
Entrevista a 8tv a l’Arrimadas de part de l’Armenteres. Així com la resta de la setmana els tertulians solen ser més aviat diem-ne moderats, el periodista va posar contra les cordes a la líder taronja, fet que es va notar en les seves expressions incòmodes. Quan porta el seu discurset preparat sempre és més fàcil i planer però quan cal improvisar la cosa ja canvia. No obstant he de dir que va donar més la talla, encara que només sigui en aparença, que no pas el Cebrià, el qual va demostrar molt poca cintura.
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...). "Hay una burguesía catalana, supremacista y racista que no está de acuerdo con el sistema democrático". "Lo que están buscando es ir a una dictadura... porque les va de lujo" ."Quieren fábricas para ellos y extremeños, andaluces y gallegos yendo allí a trabajar" (Rodriguez Ibarra). Només em venen desqualificatius al cap al sentir aquestes incongruències. Tal com va dir el Grabriel Rufian un dia la seva família va venir a aquesta terra per millorar la pobra vida que tenien a casa seva. I ara molts d’aquests són els primers a cridar en favor de la independència; heus aquí la vostra derrota. Catalunya ha estat la única que ha tingut pebrots de protestar per un sistema caduc i poc democràtic que és el que impera a Espanya. Al posar en qüestió que hi hagi hagut una transició real des del franquisme. Ja ningú malvat ignorant! Ja ni molts dels teus Ibarra. I fins i tot ja se’t veu a tu el plomall que tens més de pepero que de socialista. Lamentable també el paper de la Susanna Griso no plantant cara a tantes merdes que es diuen al seu programa. El teu silenci et fa còmplice!
El president del Banc Sabadell diu que va sentir "més que ningú" el trasllat de la seu social de l'entitat. Miri; NO ME’L CREC! Un banc català que deix amb el cul a l’aire a la seva gent i són els primers a abandonar el barco no mereix ja la meva atenció. Ja sé que algú dirà allò de ‘tots són una colla de lladres’, si. Per això que al final paga la pena posar els diners sense sentiments allà on es cregui més oportú.
Puigdemont es un zombie político y saben que su futuro es ser inhabilitado o, incluso, ir a prisión. No hay ni inmunidad ni impunidad, ni mucho menos va a haber indulto (Rafael Hernando en laBrujulaOndaCero). Ell solet ja ho ha dit tot; el PP dictamina i els jutges ho afinen i ja s’ha vist que quan volen canviar la llei la canvien i punt al seu antull. Això no és ni una democràcia ni res! Algun dia aquest miserable de l’Hernando i el pallasset del Casado se n’hauien de penedir de tota la merda que han llençat.
El exministro del Interior y su cúpula policial mintieron al Congreso sobre Villarejo. El sumario de la Operación Tándem revela las mentiras del exministro Jorge Fernández Díaz en la comisión de investigación del Congreso de los Diputados, donde acudió como testigo bajo el artículo 502.3 del Código Penal que le obligaba a decir verdad. Lo mismo hicieron sus hombres de confianza, el exDAO Eugenio Pino y su número dos José Ángel Fuentes Gago (Público.es). Menteixen passant-se pel forro articles del Codi penal però ells ho saben fer molt bé; desvien l’atenció cap a Catalunya o en buscar tuits que se’n fotin de la salut de Fernàndez Diaz. Quina vergonya de país. No s’hi val a fer el que es vulgui i quan es vulgui. Qui demanarà justícia aquí? On són els de Manos Límpias, on és l’oposició del PSOECs? I els Podemos? Com voleu que la gent cregui en la política?
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). Millo encara té la barra de dir que ‘hi ha una complexitat de tipus administratiu i financer que s'ha d'acabar de tancar’ en relació als tres morts del Vendrell a la N-340 de diumenge. Rull en dóna la culpa al 155 i al govern del PP per no haver complert el compromís de desviació de camions que havia d’entrar en vigor el dia 1 de gener. El mateix han dit els alcaldes del pacte de Berà. Si els camions ja no circulessin per la nacional l’accident s’hauria evitat.
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). Albiol perd el seu escó en el repartiment dels 8 senadors que designa el Parlament. Curiosament aquest fet ve després que se sàpiga que l’estimada Anna Maria Magaldi Paternostro, fiscal en cap de Barcelona, just abans del 21D, ocultés que Xavier Garcia Albiol era investigat per una trama d’ajuts vers el club Joventut de Badalona. Quines coincidències. No serà també que ell ha liderat el gran fracàs en els resultats més penosos del PP a Catalunya en els darrers temps? Res es fa perquè si en aquest món!
El diputat del PP Antonio Gómez amenaça 'subtilment' Fanny Tur Riera al  Ple del Parlament Balear: "La prova evident que a Espanya no hi ha presos polítics és que vostè és aquí". En poc més d’un minut i mig la diputada mallorquina, a part de defensar la democràcia i el dret a votar dels catalans, fa un atac fulminant a tota la merda que se sobrix en el PP per tots els casos en els que està implicat. Gran Fanny! Més que res per tallar les ales a aquesta xusma del PP que només busquen generar més odi i fer de la mentida el seu dia a dia. Això si que genera violència.
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). A mitja setmana, la borsa va donar un ensurt monumental als inversors en caure de cop. El Dow Jones va patir la caiguda més bèstia des de 2011, amb una caiguda d’un 4,6. Per punts -1200 diuen que Afortunadament, de la mateixa manera que va caure remuntà.
‘Los Reyes pasan de la educación pública: 14.000 euros cuesta el cole de las infantas’ (El Plural). Clar que si! Pagant el poble. El president Rajoy dient als espanyols que estalviïn i que perillen les pensions, mentre que subvencionen que les filles dels borbons pagant a l’any 7000 euros en una escola elitista. I tothom calla aquí; fins i tot els Pablemos que ja porten massa dies en silenci. Quina angúnia!
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català). 100 dies de l’exili del 130è president de la Generalitat Carles Puigdemont i els seus consellers Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Toni Comín. La ignomínia i la vergonya no s’aturen i sembla que va per llarg. Pels que són a la presó ja es parla que hi seran segurament fins a la tardor, quan es calcula que començarà el judici. I els de l’exili; doncs ves a saber si podran tornar i quan ho podran fer amb aquest govern espanyol dictatorial i pseudo feixista. Aquests mentre optin per la porra i els jutjats abans que en el diàleg no hi ha res a fer. A veure quan d’una puta vegada algú fermament els ho diu des de Europa. El carallot del Dastis, pel que es veu, ha alertar al govern belga que no ajudi a Puigdemont a governar des del seu país. Es temen que l’investiran i que pugui governar des de l’exili. Faran tot el que podran perquè no sigui així, i si ho fan doncs modificaran la llei perquè aquests suposats delicte tinguin més càstig. A més el PP ha proposat que els delictes de sedició i rebel·lió no es puguin indultar. Aquesta setmana també s’ha parlat de l’Elsa Artadi com a possible presidenta. Els comentaris han estat de tots els colors. El pitjor d’ells, com sempre, l’ha fer un Garcia Albiol en la seva línia habitual masclista i radical enfotent-se’n que no està preparada quan presenta un currículum que li fot mil patades al seu.
Mentrestant Espanya premia els policies de Múrcia que van venir a pegar-nos a Catalunya. Per mitjà de l’empresa Hostetur regalaran als agents una estada als seus hotels amb totes les despeses pagades. La notícia ha estat trending tòpic. Molta gent, fins i tot murcians que també han rebut l’atac d’aquests individus, s’hi han mostrat en contra. Altra gent ha dit que tenia previst anar al Mar Menor a passar l’estiu i que com a mesura de protesta no hi anirà. De fet molts catalans s’estan plantejant durant les vacances no anar a Espanya en vistes a l’estima que ens tenen. Una empresa de Girona ha convidat als murcians que van ser atacats per la construcció del mur. Qui a diferència de mires.
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). La setmana que s’ha descobert la calvície galopant de Trump al pujar a l’Air Force One i ser arremolinat vexatòriament pel vent fins a deixar-li el cap com el caparró d’un poll menut acabat de néixer. Tornen a sonar amb força els rumors que diuen que la seva dona vol divorciar-se d’ell. Al baixar d’un altre avió la Melania va tornar a rebutjar la mà del magnat. I és que haver d’aguantar aquest desgraciat de tan a la vora, tela.
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). El periodista Bernat Deltell ha penjat al seu tuiter aquest fil que vull reproduir: ‘11) I què ha dit el cardenal Sistach? Doncs que "el problema de les relacions entre Catalunya i Espanya és un problema polític i ha de solucionar-se políticament". I això ho ha dit fa uns dies, i són unes declaracions que coincideixen amb les d'Andrea Riccardi. Qui? Què dius? 12) Andrea Riccardi és el fundador de la comunitat de Sant Egidi, pròxima al Vaticà i sobretot des de l'elecció del papa Francesc. Riccardi va qualificar l'actuació policial de l'1 d'octubre d'"inútil i brutal" i demanava diàleg criticant que el govern espanyol s'hi oposés. 13) També l'Osservatore Romano (el BOE del Vaticà) se'n va fer ressò, i jo ho vaig escriure fa temps, tot això, però ningú em va fer cas menys els del diari Ara que ho van publicar (són gent amb olfacte). Va, pessimista, continua dient que no ens vol ningú i que no hi ha sortida’. Amb aquest fil, el Deltell, a part d’animar els catalans colpejats, ens ve a fer veure que l’església cristiana des del Vaticà està en contra de com s’estan duent les coses vers Catalunya des d’Espanya. És evident que arreu se n’han fet ressò, sobretot de la brutalitat emprada l’1-O. Els països callen oficialment, a l’espera de com s’acaba conduint la situació però està clar que algun dia es posicionaran.
Benet XVI veu propera la mort. Als 91 anys les seves facultats estan cada dia més mermades. L’home ha declarat que cada dia es veu més propera la mort. Realment, la majoria de cardenals a l’entorn del papa, són massa vells. No estaria de més que es renovés la plantilla per aportar idees noves i fresques.
Un jove de Jaén multat amb 480 euros de multa per fer un fotomuntatge amb la seva cara i la imatge del crist d’una germandat. La fiscalia l’ha acusat de ‘manifiesto desprecio y mofa hacia la cofraría con propósito de ofender’ (EuropaPress). Ja em diran de què es preocupa la fiscalia. No se si es mofa o no, sincerament crec que no, en qualsevol cas fer pagar una multa per això és atemptar contra la llibertat d’expressió. Aquests fiscals potser ajudarien més si es dediquessin a perseguir a tots aquells que fan apologia del franquisme per exemple. Un ex lletrat del TC Joaquín Urías, en solidaritat amb el noi junt amb molt altra gent, s’han fet el mateix muntatge amb la seva pròpia cara, convertint-ho en tendència a les xarxes. Repassant les portades d’altres temps, un tuitaire ha trobat una portada en la que el gran Jesús Vàzquez apareixia amb una corona d’espines al cap.