APARTATS

25 de febr. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 25: BARÇA 6 - GIRONA 1.

1. COMPETICIÓ. Lliga . Jornada 25.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  BARÇA 6 (Suàrez 3, Messi 2 i Coutinho) – GIRONA 1.


3. EL CONTEXT. Primera vegada que Barça i Girona s’enfronten a primera divisió al Camp Nou. S’ha guardat un minut de silenci per la mort de l’ertzaina a Bilbao en el si dels enfrontaments entre les aficions locals i de l’Spartak de Moscou a les immediacions del camp. Tant de bo mai més haguem de lamentar víctimes mortals vinculades al món del futbol. En els prolegòmens del partit, l’equip de bàsquet ha ofert a l’afició la copa del rei guanyada la setmana anterior al Madrid del ‘florentimo’.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? L’equip gironí llueix a la samarreta el lema ‘orgull gironí’. De fet ja no només són un orgull per Girona sinó que són un orgull per Catalunya. Avui molts aficionats s’han mostrat amb el cor dividit. 36è pal del Barça aquesta temporada. Leo es manté pichichi amb 22 gols. El crack argentí ja ha aconseguit marcar a 36 equips diferents de la lliga.   El segueix Suàrez amb 20. L’uruguaià es posa amb 144 gols superant Alcàntara. Al 17:14 crits encara més forts d’independència i llibertat. En un dels laterals s’ha penjat una carta en favor de l’alliberament dels presos polítics.
5. EL BARÇA. Hem sortit amb un 4-4-2 amb Dembelé i Suàrez en punta i Messi lliure que sovint es convertia en un 4-3-3 amb els tres al davant comptant amb l’ajuda de Coutinho. Bé en defensa potser no calia que hagués exigit a Piqué que al final ha acabat tocat. Mig millorable, una mica mal coordinat sobretot per la falta d’adaptació de Coutinho i davantera màgica amb un Dembelé inicialment poruc vingut a més.
‘GALLINA DE PIEL’. Messi. Quin recital! Gols, assistències... jugant de fals mitja punta amb dos davanters per davant ha estat la clau. Ha marcat un gol de falta per sota la barrera a l’estil Rivaldo i Ronnie.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Umtiti. Errada que ens ha costat un gol. Això a Europa ens pot penalitzar molt.
L’INDULTAT. Semedo. Partidàs en defensa i pujant la banda en atac. Lamentar la lesió que el mantindrà 5 setmanes fora dels terrenys de joc.
6. L’EQUIP TÈCNIC. 14 tirs a porteria de 21, una possessió del 63% i un futbol verticalíssim han estat les claus del partit. En vistes que no hi havia marcatge a l’home a Messi l’ha alliberat a la mitjà punta i ens moments ‘d’agobio’ en la sortida de pilota hem optat per la pilota llarga i a córrer a l’espai. Molt ben aprofitat. Hem vist un Barça fent de tot i rarament vertical. L’única pega és que ens hem obsessionat pel mig, quan la clau estava en l’espai i la cagada d’Umtiti que ens ha costat un gol.
7. EL RIVAL. Ha jugat amb la defensa massa avançada però admirable el que ha dit el seu entrenador Machín, en el sentit que ells han van a tot arreu amb un model de joc guanyin o perdin; això els fa grans. Defensa avançada, pressió alta i contundència al davant fan del Girona un equip que crec que es consolida a la primera divisió. Mil vegades més competitiu que els de Cornellà i sabent al que juguen. Felicitats Girona!
8. LA POLÈMICA. Arbeloa Rojas. Partit en el que els jugadors ho han posat fàcil Bon arbitratge!
9. LA VEU DEL SOCI. Partit brutal al Camp Nou. Hem xalat molt ja que ambdós equips han vingut a jugar de cara a guanyar, tot i les conseqüències. Hem vist uns golarros impressionants. La gent està il•lusionada, tot i que l‘altre dia contra el Chelsea ens vam quedar una mica muts. Sort del gol de Messi; poca cosa més vam merèixer.
10. LA CAVERNA. Impressionants els tres rivals màxims hores d’ara a la lliga del Barça. Atlético i Madrid estan aconseguint fer bons partits i resultats contundents. Els ‘colchoneros’ romanen fortíssims a 7 punts del Barça, que no oblidem però que encara no ha perdut en els 25 partits que duem jugats aquesta temporada. El partit de diumenge contra els blanc-i-vermells pot ser definitiu de cara al títol o per donar esperances a la lliga.