APARTATS

5 de febr. 2010

CONCERT MIQUEL ABRAS I JOAN MASDÉU AL RACÓ DE LA PALMA DE REUS (AUTÚRIA) 040110

Text: Iblama

Fotos: J.M.Martí, Xell Gaya i Iblama


Autúria és un certàmen de concerts que es fan a la ciutat de Reus, a cavall del Racó de la Palma i la Sala Polivalent, en el que es poden veure tocar cantautors de la nostra terra. Entre ells podrem veure Le petit Ramon, Sanjosex, Miquel Abras, Joan Masdéu o Cesc Freixas. Només cal portar 5€ i ganes de sentir bona música. Per cert, a més tens una consumició de franc!


Avui hem tingut la sort de poder escoltar dos grans cantants: Joan Masdéu i Miquel Abras.






Com es pot comprovar unes cervesetes ens han animat una miqueta més!







Joan Masdéu per mi és una bona veu però lluny de Whiskin's. Com ja he dit altres vegades van fer bé deixar-ho. En solitari és la segona vegada que l'escolto i la veritat és que ha assolit un molt bon nivell. D'ell hem pogut escoltar Ulleres de sol, Reus, París i Londres (llàstima de clip). Durant el concert, en diverses ocasions, ha fet riure els assistents amb la seva simpatia.

De Miquel Abras què dir! Desgràciadament és un desconegut com gran part de la música catalana del moment. Els que hem tingut l'oportunitat d'haver-lo vist en diverses actuacions podem afirmar -i afirmo amb tota rotunitat- que és un dels millors. De totes maneres millora molt més en format normal. Malgrat tot en format acústic no deix de perdre l'enorme força i energia que el caracterizen.

Es veu que es la quarta vegada que toquen plegats. A veure el resultat és molt bo. De la mateixa manera que impressiona sentir plegats Sanjosex i Mazoni o le Petit Ramon, el duet Masdéu-Abras m'ha agradat molt. I no és casualitat. Han tocat: Vidres trecats, Fràgil, Contradiccions, Crida... S'han ajuntat dues veus que es complementen. Una la del Masdéu més aviat fineta i suau i la de l'Abras trencada i agressiva. De debó, una combinació preciosa; en molts moments emocionant fins i tot. Us escoratjo a reflectir-ho en un cd; seria la culminació a un treball ben fet!





Finalment, donar un toc d'atenció tan a les discogràfiques com als mitjans de comunicació catalans. A les discogràfiques per la poca força que donen als cantants de la nostra terra; és depriment, i mira que per treure un cd a la llum es queden calers. Molt poca gent coneix Mazoni, Vitruvi, Dept, Amics de les Arts, Roger Mas, Desembre... I als mitjans de comunicació per donar poca sortida a la música catalana. De la mateixa manera que hi ha un canal latino per què la plataforma catalana de radiotelevisió no crea un canal amb música exclusivament catalana. On són els programes que promouen la música en català? Bé si al migdia a tv3 en fan un, ara en un horari més que dubtós! No en tinc cap dubte, falta promoció!


Miquel i Joan, Joan i Miquel gràcies per expressar en forma de cançó i amb la nostra llengua el que sentiu; el que qualsevol de nosaltres podem sentir! Iblama

2 comentaris:

JJMiracle ha dit...

Sí, i sort d'Internet, que encara ha ajudat a promocionar-los, perquè si haguessin de dependre de discogràfiques i mitjans de comunicació tradicionals…

Iblama ha dit...

ja tens rao ja titu! és una vergonya! quins representants polítics tenim!