APARTATS

8 de febr. 2010

LA FONT DEL MOLÍ DE COLLDEJOU 060110


Dissabte feia un dia esplèndit. Ens vam llevar no massa tard i després de comprovar que el pa m'havia quedat ben bé (per cert és el primer que faig sense posar-hi ni oli ni mantega i de conya), vam anar a donar un tomet pels horts dels voltants de Colldejou. És una excursió ben bonica i molt assequible per a qualsevol persona. Puges pel camí de sota de l'Hípica i una miqueta més amunt et trobes una sorpresa recuperada: la Torre de la Font del Molí. Dic recuperada perquè fins ara no es podia veure per la malesa.
El punt és incomparable. És evident que els nostres avantpassats no eren tontos. Aquesta construcció la van fer per recollir aigua i poder regar les terres dels voltants. Resulta però que a més està en un lloc privilegiat ja que des d'allà veus el poble, l'ermita de la Roca, Mont-roig i tota la platja dels voltants fins el cap Salou.
A la part del damunt hi ha una gran bassa per recollir l'aigua. Al costat i a sota s'hi aixecava un edifici en que sembla que a la seva part alta hi havia un habitatge. A sota una volta prefectament conservada serveix com de mina per on l'aigua s'escola i tira muntanya avall. La vista del poble des de dins és bonica.
Una excursioneta molt recomanable! Iblama

3 comentaris:

ricderiure ha dit...

ja ho dius ja... que no eren tontos aquests antics... ni dropos!!!
ara que han desbrossat la bassa val la pena acostar-s'hi... impresiona de veritat!
salut i petons!

JJMiracle ha dit...

Sí que hi ha bones vistes, sí!

pepo ha dit...

He intentat enviarte uns missatges pel hotmail i al rebre l'avis de que no has pogut rebre, ja he imaginat que estaves sense ordinador com diu quand em dirigeixo al teu blog.
Escolta si apart et fa falta un antivirus que sigui bo, tinc la solucció i no et costará res ni tindrás que renovar-lo.

Et puc pasar l'arxiu amb un cd i no més tindrás d'instalarlo. Es el mateix q'utilitza l'Administració pública, el cual el tinc craquejat, mél va pasar un amic informátic e el M'Acafee 8. Si el vols no tens mes que demanarmelo.

Una abraçada.