Tothom em mira! Mira que fa
ara l’avi! Em torna a fer allò amb la boca... mira, veus... prufff, prufff... a
mi també em surt! Hehehe Ara, em donen una barreta de pa torrat! Mmm, que
dur... Em conformo en llepar-lo una estona! Uaaala! Quins plats que els hi
porten i a mi no em duen res! A veure si puc esgarrapar una patata del plat de
l’Úrsula! Mmmm! Per què m’aparteu el plat? Catxis! Bé, continuaré rossegant el
tros de pa. Si almenys tingués dents! Com mengen! Llépols!
De sobte, ara que havia
aconseguit mig endormiscar-me posen una musiqueta que em sona. Em poso content
i pico de mans! De nou tothom em mira i piquen de mans. Veig que s’acosta una
cosa encesa que treu espurnes. M’agafa una mica de por! Vés perquè fan aquestes
coses els grans! Al mig hi ha una mena de pal encès! Tots em miren i em fan un
gest amb la boca i aixequen un dit i volen que l’aixequi jo! Vés tu!. La mare m’agafa!
Ens fan fotos! Jo m’hi poso bé; he de quedar ben guapet a veure si alguna bona
pubilla colldejouenca es fixa en mi! Per fi apaguen els pals encesos. Només hi
queda el del mig i em fan bufar; o no se què!
En sec tothom aplaudeix i riuen! Jo torno a agafar el meu trosset de pa
i me’l poso a la boca! Què bo! Vés que deuen voler! M’agrada però perquè tothom
està pendent de mi i tothom riu i jo de amb alguna rialleta o moviment de cap
encara els faig riure més! Què guai!
Pel Reietó de cal Gaya-Vives! Per molts anys! I moltes felicitats en el
teu primer aniversari!
DIA PRIMER DE L’ANIVERSARI DEL CESC. PAELLA RACONERA 171112
Ens va fer un dia realment rúfol, amb pluja i boira. Ara la paella no
ens la va treure ningú! Ah, i els rovellons tampoc! El Xef Albert-Chicote i el
nindundis Pinxes Joan i Isaac ens van preparar una paella impressionant. De les
millors que he menjat mai i mira que jo no sóc massa de paelles!
El procés. Primer sofregit amb ceba, pastanaga, carabassó i albergínia.
Després hi vam afegir els rovellons i els xampinyons. Salpebrar-ho amb herbes
provençals incloses i un bon raig de vi blanc. Vam parar el foc i quan va ser l’hora
vam afegir-hi un quilo d’arròs i finalment el brou de peix. Bullir i deixar que
es begui el suc! Per cert una de les claus crec que és poc oli en el sofregit!
I au, a dinar!
A la part final, per si no n’havíem tingut prou, orgia de pastissos: un
de xocolata, un de formatge i un altre de poma. Bufff! I entremig el reietó
Cesc va bufar la seva primera espelma; la del primer anyet, ben acompanyat de l’Ilie,
el Biel i la Montsant!
La tarda la vam anar diluint discutint de la vida mentre de nou el
temps és complicava. Quan estàs així les hores passen ràpides; senyal que estàs
a gust!
DIA SEGON ANIVERSARI CESC. DINAR HOTELET 181112
Amb les fulles dels plataners i de la figuera de l’entrar al poble
caient, hem fet cap a l’hotelet, per encarar el dinar del primer aniversari del
Cesc Gaya Vives. El dia ha continuat sent igual de rúfol que ahir tot i que la
temperatura era bona.
El menjar ha estat excel·lent: primers per picar (gambes a l’allet,
musclos, patés, meló amb pernil...). I de segon es podia triat entre rap,
bacallà, entrecot i vadella en suc. Postres variats per acabar. I per rematar
el dinaró ha fet entrada al menjador el pastís en honor al Cesc amb un mega
gran 1 al bell mig. Als costats hi havia unes bengaletes enceses que no han fet
massa gràcia a l’amfitrió. Hem bufat l’espelmó i hem brindat amb cava CA-TA-LÀ
en el seu honor.
Tots els caps de setmana haurien de ser així! Moltes gràcies i per
molts anys Cesc! Iblama
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada