APARTATS

21 de maig 2013

ANIVERSARI IOLANDA – BARONIA DE SENDRA: FIDEUÀ 180513




Tota la nit ha estat plovent, fins i tot amb llamps i trons. El dia però s’ha llevat amb una certa alegria, així que hem agafat el cotxe i per la bonica carretera que uneix l’Hospitalet amb Móra, ens hem dirigit a Ginestar. A dalt del Coll de Fatxes i a tocar de Tivissa ens ha plogut. El cel realment era un espectacle; els núvols eren realment amenaçadors.


A tocar de les 13 hores hem arribat a Ginestar i ens hem dirigit al Mas del Marc. Allà el Manolo i la Iolanda ja estaven mans a l’obra per donar forma a la fideuà. Ens vam reunir per celebrar el trenta-sisè aniversari de la Iolanda. Mentrestant , al replà del maset, la menudalla i la Dakota s’entretenien, tot esperant l’hora de dinar. Al fons, a l’altra banda de l’Ebre es veien les cortines d’aigua com s’acostaven. I si, van arribar coincidint amb el començament del pica pica. Un xàfec fort, intens i curt; típic de la primavera (tot i que estem ja a mitjans de maig). Així, va arribar l’hora de la veritat; l’hora de la festa: l’hora de la fideuà, que per cert vam acompanyar d’un excel·lent allioli gentilesa de la senyora Sendra. La gran fita va ser acompanyar el dinar amb vins de la pròpia finca Mas Sendra. I de postres una orgia de pastissos escandalosament bons i l’entrega dels presents a l’homenatjada.






A la tarda vam poder comprovar en primera persona com baixava de ple el riu Ebre a l’embarcador de Ginestar. Els més menuts van xalar llençant pedres a l’aigua. Després, els homenots, ens vam dedicar a fer uns tocs de pilota per fer baixar el dinar. 




Al final, la tarda va aguantar. Iblama