APARTATS

12 de maig 2013

HORTS D'EN RIC I TROS. PRIMERA QUINZENA DE MAIG



Horts d’en Ric
010513 – Pont de l’1 de Maig: primeres canyes
Aprofitant un descans de les pluges ens vam arribar a l’hortet. El barrancó baixava ufanós així que hem vam haver d’anar a tombar per poder accedir-hi. Clar amb tota l’aigua que havia caigut l’aspecte de les flors de les faveres i les pesoleres no era el més adient. Tot i així sembla que van pel bon camí. Vam dedicar el dia a plantar les primeres canyes i és que les tomaqueres quasi que fan un pam. Mentrestant vam arranjar la part del mur arrencant les males herbes i traient els herbots molestos dels crestalls dels espinacs. Vam apuntalar també una mica les faveres, tot calçant-les perquès degut al vent tenien tendència a tombar-se en direcció al mar. Abans de marxar vam collir espinacs tendrets, unes fulles de bleda i unes escaroles que vam assaborir amb una bona salsa re romesco i bacallà.








110513 – Primera collita de faves
Van arribar-nos a l’hortet i per poder accedir-hi vam haver de tornar a creuar el riuet que per cert segueix baixant maquet. Als pèsols encara els hi queda una mica però vam fer una primera collita de faves; tendríssimes!





Tros
030513 – Arranjament faveres i pesoleres
Les darreres pluges, diuen que van caure uns 130 litres, van fer que de nou el Cortiella baixés i passes per damunt del camí d’accés al tros, de manera que vaig haver de saltar per damunt de l’aigua.        L’Aigua rajava per tot arreu i el sorollet del riu era constant. Com que disposava de poca estona em vaig dedicar a arranjar les pesoleres i les faveres.



100513 – Sota els pinets: Malloll part alta. Provatura: patateres
Vam poder passar pel camí tranquil·lament, l’aigua del riu s’escolava per sota terra. Al matí ens vam dedicar a anar a la part alta per seguir obrint un caminoi que doni accés a la part alta del Malloll. La veritat és que la calor va anar en augment i això va fer que la sensació de cansament fos més accentuada. També vam acabar d’arranjar tres tires d’avellaners de l’Espatlla, esporgant, replanant i fixant el terreny.
A la tarda ens vam dedicar a regar una miqueta faves i pèsols, i vam fer un invent: provar de plantar patates de secà; a veure si funciona. Ja ho veurem! Iblama