APARTATS

17 de març 2016

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA 2015-2016.



1) COMPETICIÓ. Lliga de Campions.
2) MARCADOR I GOLEJADORS. ANADA: Arsenal 0 – Barça 2 (Messi 2). TORNADA: Barça 3 (Neymar, Suàrez i Messi) – Arsenal 1.



3) TV O RÀDIO. ANADA: Tv a casa. TORNADA: Bein Sports a casa.
4) EL TITULAR DE PREMSA. ANADA: Eliminatòria sentenciada! TORNADA: Trident letal.
4) EL TÒPIC/LA DADA/L’ANÈCDOTA. ANADA: Messi va marcar el gol de penal, després de fallar-ne diversos –i sense invents-. TORNADA: 38è partit invictes./ 10 partits sense perdre a casa de Xampions./ Partit amb pluja però amb quasi 80000 ànimes a les grades.
5) ELS JUGADORS.
-EL MILLOR. ANADA: Busquets. TORNADA: Ter Steguen.
-EL PITJOR. ANADA: entre Alves i Alba. TORNADA: Mattieu.
-L’INDULTAT. ANADA: Messi. TORNADA: Masche.
6) L’ENTRENADOR. ANADA: amb sort. No va acabar de trobar la tecla perquè el Barça funcionés correctament durant la major part del partit. Contraatacant. Precisament Luís Enrique ha dotat aquest equip d’una nova virtut: el contraatac. En una jugada ben treta en defensa per Piqué vam fer el primer gol en una combinació ràpida. Connexió. Fins que no vam ajuntar més línies i Busi va prendre el lideratge l’equip semblava inferior i no tenia la pilota. TORNADA: sense mig. No vam saber plantejar el partit al mig camp. Calia un quart home per tenir més possessió i control. Sense això el partit va anar boig. Massa arriscat.
7) L’ÀRBITRE. ANADA: Correcte. Impecable! TORNADA: Bé.
8) ELS EQUIPS.
-EL RIVAL. ANADA: Va jugar una bona primera part però no va aconseguir marcar cosa que el va penalitzar molt i mira que va tenir algunes ocasions. A casa, en eliminatòries, si no marques és molt difícil tirar-ho endavant. Volen la pilota i tenen jugadors molt veloços per banda, del que destaca Bellerín. Els hi falta davant un killer que remati les jugades i sigui letal. El físic els va acabar ensorrant també. TORNADA: Millorat. En Wenger va posar els millors onze que va tenir tot i les lesions i el cert és que va donar la cara l’equip. Ben posat al darrere, fort mig i a córrer al davant. Amb una mica més de punteria ens podien haver posat més problemes. Manca la definició!
-EL BARÇA.
-VIRTUTS. ANADA: el contraatac. Ha estat letal; pocs tocs i definició. Al tram final tenir la pilota i durant el partit no deixar de tenir aquella sensació que la podíem “liar” en qualsevol moment. El trident de davant és garantia d’ocasions i Ter Steguen d’aturades crucials. La gran virtut però ha estat recuperar Busi. Amb ell tocat l’equip se n’ha ressentit; amb ell en forma l’equip s’ha compensat. TORNADA: el trident i la sensació que passi el que passi som capaços de remuntar un resultat. El ritme el marquem nosaltres, a la que apretem els ofeguem. Davant no fallem!
-DEFECTES. ANADA: no connectar bé la línia defensiva amb la de mig tot i que Messi va intentar reforçar-lo. Les bandes no les vam saber tapar adequadament. TORNADA: deixar el partit massa obert a mig camp; deixar que el partit fos massa d’anada i tornada. Amb un rival més efectiu hauríem patit més.
-DUBTES. ANADA: arriba el tram final de temporada i no sé si els jugadors seran capaços de d’aguantar el ritme i no lesionar-se. TORNADA: en defensa es va notar molt la baixa de Piqué.
9) QUÈ DIU O QUÈ DIR A LA CAVERNA. ANADA: Madrid i Barça tenen l’eliminatòria a les seves mans. TORNADA: Demà divendres tenim sorteig de la Xampions de quarts. És un sorteig pur i per tant et poder tocar qualsevol rival. Wolksburg, Bayern, PSG, Benfica, Atlético, Madrid i ManCity. Com l’any passat jo vull els millors rivals. No estaria malament enfrontar-nos al Madrid. Tal com ha dit en Luis Enrique el rival a batre i al que han de témer tots és el Barça.
10) PRONÒSTIC/PROPER RIVAL. Un nou encert! Tornem a la lliga domèstica. Juguem contra el Vila-real a casa seva. És un dels millors equips de la Lliga espanyola, així que crec que 0-1.