APARTATS

23 d’oct. 2016

VALÉNCIA 2 - BARÇA 3. CF. LLIGA: JORNADA 9.

CRÒNIQUES FUTBOLERES.
TEMPORADA. 2016-2017
1. COMPETICIÓ. Lliga espanyola. Jornada 9.
2. RESULTAT. VALÈNCIA 2 -BARÇA 3 (Messi 2 i Suàrez).


3. EL CONTEXT. En el context de la festa Major de sant Rafel de Colldejou. El bar va recuperar els comentaris i l’essència dels grans partits.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Em neguiteja veure com equips com el València o l’Espanyol es passen mitja lliga semblant ‘corderets’ i el dia que arriba el Barça comencen a repartir estopa a tort i a dret. Igualment, les ‘ganes’ que ens tenen a la capital del Túria fa por. El partit va acabar amb llançament d’objectes. Una ampolla va impactar al cap de diversos jugadors culers. Agressivitat i violència inexplicable dins i fora del camp. Lesió important d’Iniesta. Veurem com es reagrupa l’equip. Gent en tenim de bona i de sobres. Hi ha la viva imatge de la xacra de massa partits acumulats i seleccions; lesionats: Piqué, Alba i ara Iniesta. Te pinta que el següent serà Busi.
5. EL BARÇA
-5.1. MVP. Neymar. Per les diferències amb velocitat i passis que va demostrar.
-5.2. MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Sergi Roberto. Porta uns partits amb un perfil més baix. Tinc la sensació que en partits com ahir fa falta un lateral clar.
-5.3. L’INDULTAT. Umtiti. Per suplir a Piqué excel•lentment.
-5.4. L’EQUIP.
5.4.1 PORTER. Venut en els dos gols. Va tenir intervencions de mèrit en l’u contra u.
5.4.2 DEFENSA. Centrals bé, laterals fluixos. Bona ajuda de Busi i Gomes.
5.4.3 MIG. Ben posicionats i bona entesa, a vegades excessiva lentitud al no ser-hi Iniesta. Ajudes de Ney i Messi letals.
5.4.4 DAVANTERA. Demolidora. A la mitja part podíem anar 0-3 Tranquil•lament. La sensació que tens és que en qualsevol moment la poden ‘liar’. Bona entesa!
-5.5. L’ENTRENADOR. Impotent. A la segona part vam tenir una de les ‘pàjares’ típiques del Barça i no va ser a temps de posar-hi remei. Em va faltar amb el 2-1 donar entrada a un mig més ràpid. Va protestar vehementment les entrades als jugadors. Potser va servir perquè en el possible dubte del penal final l’àrbitre ho veiés més clar.
6.EL RIVAL. A la italiana. Bon posicionament en el camp, acceleració per les bandes amb dos jugadorassos i 1 punta a vegades massa sol. Quan es van dedicar a jugar van demostrar ser un equip interessant i que pot fer un bon paper. Si es dediquen a la patada i el ‘marrullerisme’ fotran pena.
7. L’ÀRBITRE. Malament. Tres cagades contra els locals: el primer gol del Barça pot ser fora de joc. Si més no és discutible, ell salta i no intervé, ara pot ser que tapi la visió del porter. Erra en la no expulsió de Busi i en un penal d’Umtiti. Encert en el penal i massa permissibilitat amb l’agressivitat valenciana, abans de la mitja part podia haver expulsat un valencianista.
8. A LA CAVERNA. Derrota de l’Atlético davant del Sevilla. Barça i Madrid no fallen. Tot s’ajusta; cinc equips i tres punts de diferència. I és que al final serà qüestió de detalls ja que entre els de dalt de moment hi ha igualtat. Les lesions van passant factura i veurem com se supleixen les baixes.