APARTATS

19 d’oct. 2016

BARÇA 4 - CITY O. CF: XAMPIONS. JORNADA 3.

CRÒNIQUES FUTBOLERES.
TEMPORADA. 2016-2017
1. COMPETICIÓ. Lliga de campions.
2. RESULTAT. BARÇA 4 (Messi 3 i Ney) – MANCITY 0.



3. EL CONTEXT. L’ANC ha repartit 30000 estelades per donar suport a la presidenta Carme Forcadell que ha assistit al partit, en el context de les imputacions en contra d’ella.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Dues lesions massa importants per al Barça. En veurem l’abast, però em preocupa especialment la de Piqué pel lideratge que demostra al darrere. El retrobament amb el barcelonisme de Guardiola i Bravo.
5. EL BARÇA
-5.1. MVP. Messi, pels gols i per demostrar ser un bon company en deixar xutar el penal que li han fet a Ney.
-5.2. MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Ney. Ha fallat un penal i fins la lesió de Zabaleta no ha tocat bola.
-5.3. L’INDULTAT. Estava entre Ter i Umtiti. Em decanto al final pel porter que ha estat més decisiu amb aturades de mèrit.
-5.4. L’EQUIP.
5.4.1 PORTER. Clau. Bones aturades en moments puntuals i joc de peus sense collonades (encara que amb impresicions).
5.4.2 DEFENSA. Liderada primer per Piqué i després per Umtiti. El jugador francès ha estat ràpid en el tall i ben posicionat. Ben al contrari de Matieu. Als laterals Digne i Masche han complert.
5.4.3 MIG. Ha hagut de rebre ajudes de Ney i Messi. Avui l’he notat més lent i imprecís. S’ha optat també pels passis llargs per agafar desprevingut el rival.
5.4.4 DAVANTERA. D’or. Suàrez ha estat la boia que ha permés a Ney i Messi baixar pilotes i crear perill. Gran Messi però extraordinari partit de Suàrez.
-5.5. L’ENTRENADOR. Hem començat força bé pressionant ben amunt i impossibilitant el seu joc. Quan no hi ha hagut sortida de pilota s’ha optat per la passada llarga per trencar la defensa. Bon recurs. Les lesions ens han desorientat. Amb l’expulsió els hem esborrat del mapa.
6.EL RIVAL. Aprenent. Fa només dos mesos que està competint i va assemblant-se a l’estil de Guardiola. Darrere no tenen la qualitat suficient per treure la pilota controlada. Pressionen bé i són ràpids. Amb temps poden fer un bon equip per lluitar per la Premier però a Europa ho veig més complicat. Bona feina Pep. Et desitjo el millor sempre que no sigui passar per damunt del Barça clar.
7. L’ÀRBITRE. Massa europeu. No ha ensenyat més targetes al City i ha fet massa explicacions. Ha deixar d’assenyalar un penal als anglesos per mans de Digne. El penal del Barça i l’expulsió de Bravo ha estat correcte.
8. A LA CAVERNA. De moment les crítiques van per un Cristiano desaparegut en combat. I tot i que segueixo pensant que això de la lligueta de campions és una camama, de moment està fent un millor paper el Barça.