APARTATS

7 de nov. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS SETMANA 3110-061116

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS  SETMANA DEL 3110-061116
Erdogan fa una nova purga. I aquí no passa res nano! El tio s’està carregant a mitja societat fotent a la presó a metges, professors, polítics... i el món ho tolera. Lamentable! Saben que és un soci poderós pel lloc estratègic que ocupa a cavall d’Europa i l’Àsia. Per tant; tot li és permès. És fastigós!
El Cucluxclan dóna suport a Trump. Malgrat que ell se n’ha desmarcat el recolzament allà queda. Dóna un clar exemple de les simpaties que pot despertar aquest impresentable. Ara que les eleccions són a tocar s’ha afanyat a fer una crida a l’electorat hispà, quan fins ara no ha tingut cap problema en humiliar si ha calgut. Quina barra! I és que, en el país de les oportunitats, ens trobem que el magnat està quasi empatat amb la dona del Clinton. Cal tenir en compte que hi ha al voltant d’un 15% d’indecisos;  cosa rara als EUA, on des de sempre la gent tenia clar el seu volt. En aquesta ocasió, el desencant amb els candidats i els ex abruptes amb els que s’han trobat, han fet que la gent dubti. La setmana l’acabem havent d’evacuar Trump d’un míting quan un republicà ha tret una pancarta en contra seu.
Alarma al Regne Unit pel xantatge que Espanya pot fer a Gibraltar i el Brèxit. Margallo, després de bloquejar les fronteres diverses vegades i perjudicar els gibraltarenys, ara volia que ells es posicionessin per demanar una sobirania compartida amb els R.U. Evidentment, la gent d’allà passa d’Espanya i vol seguir sent anglesa malgrat que això suposi la sortida de la UE. Allà si que defensen un referèndum els fastigosos i manipuladors del PP. A Catalunya no clar!
Retard d’un tren de 90 minuts que havia d’anar de Tortosa a Barcelona, per assignar un conductor de baixa. Mentre en Rajoy prenia possessió i ens assabentàvem del dèficit en infraestructures del govern espanyol (inversions a Catalunya 15%, a Madrid 110%), a casa nostra seguim tenim un sistema deficient. Contínues avaries, retards, problemes logístics i de personal; són les xacres amb les que hem de viure el dia a dia. A vegades tinc la sensació que és Espanya qui ha desconnectat i no nosaltres d’ells. Així no ens guanyen segur!
Policia local amb la bandera d’Espanya al revòlver. Mossa amb l’estelada. La polèmica va saltar a les Espanyes amb el revòlver de la noia. Es van omplir pàgines de diari amb aquest tema. Evidentment criticant-ne el fet. Doncs bé, ara s’ha descobert que un poli local duia l’estanquera a la seva arma. I què ha passat? Res! Heus aquí la diferència de tarannà entre catalans i castellans. En la meva ignorància diré però que aquest no és lloc per posar-hi emblemes de cap mena.
Concentració feixista a Lluchmajor. Aquí tenim una mostra més del tarannà espanyol. En una Espanya en la que encara no s’han tancat bé les ferides de la guerra, on es criminalitzen les estelades i on no s’accepta que democràticament un es pugui sentir independentista, doncs bé, aquests mateixos autoritzen marxes pro feixistes com les del 12/10 a Barcelona o la de Lluchmajor. Mentre a Alemanya està penat donar mostres a favor del nazisme, aquí se segueixen permetent aquestes manifestacions al mateix temps que no es fa ni un pas per localitzar i donar una sepultura digna a molts assassinats en la guerra.
Puigdemont planta la reunió se presidents autonòmics ja que diu que ratlla el cinisme. Doncs ben fet president! Tot el meu suport. Ja no creiem en les comunitats i menys des de que els governs del PPSOE han tingut un tracte d’expoli amb Catalunya per tapar les mancances de la resta d’Espanya. La sensació que tinc és que som cornuts i paguem el beure. Així no!
Los legionarios de Barcelona creuen que acabaran en camps d’extermini. La seva mateixa ignorància els retrata. Si Catalunya és independent ho serà comptant amb tota la seva població de més de 7 milions d’habitants. En el segle XX, tenir aquests discursos demagogs i interessats queden totalment fora de lloc i més pertanyent al UE. Qualsevol persona que sigui capaç de tenir una visió transversal del procés, veurà que l’integren persones de molt diferent condició i origen. Tal com va dir en Rufian aquesta és la seva derrota. En un sentit pararal•lel, C’s, com que creu que té perduda la lluita democràtica, busca l’enfrontament entre la societat catalana. –‘Os montaremos un Ulster que os vais a cagar’-. Aquest comentari el va fer el sr. Cañas; recordem que està investigat. La gent no és tonta i segur que veuran que aquest partit és la marca blanca del PP; esperem que sigui més d’hora que tard.
CIE. Motins i noves protestes. Demanen que se’ls alliberi. El despropòsit d’aquest organisme és tal que tothom hi està en contra menys els que governen clar i els donen suport. Això ens ha de fer pensar en el calvari que viuen els pobres immigrants al fugir de casa seva amenaçats per guerres i lluites. Volen una vida digna i per això fugen cap al nord. Molts d’ells moren com hem vist en els darrers dies i altres són retinguts en centres com aquests esperant ser extraditats. Només uns quants aconsegueixen l’objectiu. Amb això el govern de Barcelona i el de la Generalitat van de la mà; demanden el tancament del centre ja!
Obres Sixena. Es dóna un termini de 20 dies per dir  com es treuran. El conseller Vilà s’hi oposa frontalment i més quan encara es poden presentar recursos. Un cas lamentable, una lluita judicial fastigosa contra Catalunya. Jo aniria als més alts tribunals si convé a escala mundial perquè les obres per una raó ben obvia de conservació es quedessin a Catalunya. Que no oblidin que quan Aragó va deixar en ruïnes el monestir i va permetre el deteriorament de les obres, Catalunya se’n va encarregar de guardar-les, restaurar-les i conservar-les. Hi ha poca memòria. Tant de bo haguessin tingut la mateixa celeritat en enviar les cartes personals de l’arxiu de Salamanca. Allò no corria pressa, això si. És una3 indecència!
Nou govern del PP. Diuen que tindran sensibilitat amb Catalunya. Qui els cregui que els compri; jo no els crec ni a ells ni als PSOES ni als C’s. El Rajoy té la paella pel mànec i els collarà al màxim i si no els agrada; eleccions que guanyarà amb la gorra. Dels antics es carrega el Fernàndez Gate i el Margallo. Posa la Dolors Montserrat per allà al mig com a putxinel•li. I és que en realitat les que tallaran el bacallà són les mamis Soraia i De Cospedal, les fidels escuderes del papi Rajoy junt amb en De Guindos (el més seriós) i el Mongomeri Montoro. De moment, C’s ja s’ha queixat; comencem bé. Jo no els hi dono més de dos anys. Ara a negociar els pressupostos. El PP respectarà els pactes amb els altres? Pregunta que queda en l’aire!
Els més rics d’Espanya. Amancio Ortega 71000 Inditex, Juan Roig 8000 Mercadona, Rafael del Pino 7600 Ferrovial, Sandra Ortega 7600 Inditex i Isak Andic 4200 Mango. 78600 es la xifra que sumen pare i filla Ortega amb l’imperi que tenen muntat. Fàbriques en països tercermundistes, sense seguretat i amb sous indignes. I ningú diu res. Entre tota la rest sumats no arriben a les xifres d’aquests. Terrible! Com volem que hi hagi justícia social? A ells se’ls hi permet tot i paguen una misèria de tot el que generen. Parlem de crisi i del segle XXI i encara ens trobem ancorats en molts temes en rols de l’edat mitjana. Els rics cada vegada són més rics i els pobres més miserables. No hi ha dret! I els governs i les institucions del món ho permeten. A més no els hi costa res fer ulls grossos mentre els hi donin el vot. És la prostitució més fastigosa i no penada de la nostra societat. Fixem-nos també que els sectors que toquen són el del tèxtil, infraestructures i supermercats. Significatiu?
Congrés del PSC amb Iceta ratificat de líder i amb l’objectiu de ser l’alternativa socialista al sobiranisme i defensar l’aliança amb el PSOE. Iceta és un bon polític que ha sabut mantenir la postura catalana malgrat les critiques. Ha integrat Parlon en la directiva també. El que tenen més pelut és veure l’encaix amb el partit nacional i competir amb els comuns, que els hi tenen el terreny guanyat.
El jutge va denegar 13 vegades la sortida de presó del violador Tomàs Pardo. Vam començar la setmana commocionats al saber que aquest malparit havia violat, apunyalat i mig enterrada viva una noia. A mi que em perdonin però aquest desgraciat no mereix ni perdó ni pietat. Hi ha casos en els que la reinserció no hauria d’estar permesa i aquest n’és un. S’hauria d’obrir un debat per repassar els protocols d’actuació i ser molt més estrictes. Igualment cal ben d’hora inculcar uns valors clar a la canalla perquè mai puguin arribar a cometre aquestes penalitats.
Montse Venturós (alcaldessa de Verga)  detinguda per haver penjat una estelada. La imatge i la polèmica estan servides. No deix de ser ridícul i humiliant. El que reclamava la CUP era que els Mossos no a acatessin l’ordre i que ho fes una força de l’Estat. Al final han estat els mossos. Tot el suport a totes i tots aquells que tenen el valor de desobeir per construir un món millor. Polítics: falta que ens doneu l’eina per fer legalment una desobediència col·lectiva
Aplaçats un any els jocs de Tarragona. Va home va! La darrera de les vergonyes. Tot a mig fer i ara va i ho suspenen. On són els diners promesos per Espanya? Ara la millor decisió suspendre. És una vergonya. Tot el marxandatge fet i ara què? Ara per invertir més del 100% en infraestructures a Madrid si.