APARTATS

7 de nov. 2016

SEVILLA 1 - BARÇA 2. CF. LLIGA: JORNADA 11.

CRÒNIQUES FUTBOLERES.
TEMPORADA. 2016-2017
1. COMPETICIÓ. Lliga Espanyola. Jornada 11.
2. RESULTAT. SEVILLA 1 - BARÇA 2 (Messi i Suàrez).


3. EL CONTEXT. Primer cap de setmana de la tardor amb fred i ventades. Estufa engegada! És sens dubte un grandiós bon resultat.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 500 gols de Messi; poca cosa més cal dir. És el millor del món! En una jugada en la que li han tret la bota en una falta, encara ha acabat ell amb targeta groga per perdre temps. Patètic! En ser substituït Rakitic ha estat aplaudit per la seva antiga afició.
5. EL BARÇA
-5.1. MVP. Messi. Ha assistit i ha marcat. Ha acabat de donar força i coherència a un mig camp superat una vegada més. Ha fet jugades i regats extraterrestres.
-5.2. MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Rakitic. S’ha vist superat per l’ambient i ha estat tou.
-5.3. L’INDULTAT. Mascherano, per la ràbia, anticipació i coratge que ha demostrat al darrere.
-5.4. L’EQUIP.
5.4.1 PORTER. Ter. Sense aturades de mèrit. Ha iniciat bones jugades amb el peu. La jugada en llarg hauria de ser un recurs més habitual quan els rivals ens bloquegen.
5.4.2 DEFENSA. Els centrals Umtiti i Masche bé. Els laterals; Roberto amb una primera part fallon, i Digne justejant sense ajudes. Ha costat molt treure la pilota a la primera part.
5.4.3 MIG. A la primera part ha estat clarament superat amb força i rapidesa i pressió. Massa lents i imprecisos i amb pèrdues greus de pilota. Ha faltat contundència.
5.4.4 DAVANTERA. Demolidora. Els millors. Els hi ha costat que els hi arribessin pilotes però de tres quarts endavant són de dibuixos animats. Letals!
-5.5. L’ENTRENADOR. Sense recursos a la primera part. Superat en tot. A la segona ha fet avançar l’equip i ha ajuntat millor les línies aconseguint superioritat al mig, afavorint millors combinacions i trobant espais per banda. Li ha costat reaccionar massa; com sempre!
6.EL RIVAL. De Xampions. Un equipàs tant en defensa com en atac. Ha deixat el Barça amb el cul a l’aire durant uns 40 minuts, pressionant i amb verticalitat. Molt bona feina feta! A la segona part se’ls hi ha acabat les piles i el Barça combinant els ha superat. Tot i això han seguit lluitant fins al final.
7. L’ÀRBITRE. Bé. Podia haver expulsat un sevillà per doble groga. Ha tret una tarja a Messi per perdre temps absurda i una altra a Suàrez. Se la podia haver estalviat, més veient que havien tret una bota a l’argentí. Al final no hi ha penal!
8. A LA CAVERNA. El Barça es manté a dos punts dels blancs i Sevilla i Atlético es desinflen una mica. El Vila-real tercer! Ara s’atura inútilment la lliga per seleccions i a la tornada derbi madrileny. Apassionant!