APARTATS

13 de nov. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 07-131116.

80000 persones s'han manifestat a Montjuïc per defensar les institucions catalanes i les persones imputades a Madrid. No n'aprenen!
La justícia espanyola amenaça Santi Vila per les obres de Sixena. El govern en ple li ha donat suport. I és que les dimensions que està agafant el desgavell són patètiques. Més enllà que les obres poden quedar malmeses, és evident que se n’ha fet una batalla inútil política. Si ho volen recuperar que facin com a Atapuerca que per preservar la cova vella no deixen que hi entri gent. S’ha fet una cova imitant la vella i és la que és visita. Doncs a Sixena que facin projeccions o que les repintin a les parets perquè es pugui visitar i se’n pugui fer negoci. En qualsevol cas en contra de que les prenguin de Catalunya.
CUP i JxSi comencen a teixir l’acord pels pressupostos. I que es deixin de punyetes i ho enllesteixin d’una vegada i Catalunya pugui posar-se a velocitat de creuer.
Apareix una dona de 60 anys Pilar Abel que afirma ser filla de Dalí. Es podria ordenar l’exhumació del cadàver per obtenir proves d’ADN. Sembla ridícul a aquestes alçades aquesta reclama però que es faci el que sigui per aclarir-ho per bé o per mal. A simple vista sentint la senyora sembla més que li interessin els calers més que no pas un reconeixement de paternitat. En les diferents biografies que s’han fet de Dalí s’ha constatat que el mestre sentia fàstic pel sexe amb penetració. En especial per les vagines. Era una obsessió que el va perseguir de ben jovenet. La gent emmalaltia i es moria i això el va marcar. Pel que es veu la masturbació l’acceptava, la penetració no. En qualsevol cas, que ho aclareixin.
Operació contra la distribució de vídeos pedòfils i agressions sexuals per distribució dels films. Imperdonable! Amb aquests desgraciats cap mena de conversa ni pietat. No podem perdonar un abús sexual i menys a menors. Són veritables monstres! Aplaudir la ciber feina d’investigació que han fet els cossos de seguretat. Des de fa un temps un sector que ha d’estar al peu del canó per evitar i destapar casos d’aquest estil.
Una família de les Franqueses acull una amiga que s’ha convertit en ocupa. En uns dies la persona en qüestió ha marxat després de fer-ho públic als mitjans. Menys mal! Falta un canvi de llei respecte a tots aquests temes perquè hi ha un buit legal que pot ser aprofitat per a tothom. Relloguer? Ocupació... un tema delicat i més si tenim en compte els centenars de persones que no tenen un sostre. A mi no em sembla malament res sempre i quan hi hagi transparència i se’n deixi constància pel que fa al relloguer d’habitacions i pisos. Pel que fa a l’ocupació de pisos crec que s’hauria de donar més poder al municipi que és en realitat qui en podria fer una millor gestió. Aquesta és una discussió que entenc que serà polèmica. Si un propietari té una propietat que hi dóna un ús, cap problema. Ara; el que no pot ser és que un propietari deixi pisos tancats i cases que amenacin ruïna. En aquests casos hi hauria d’haver una manera de donar un temps prudencial limitat al propietari perquè hi doni una sortida. Passat el temps, si no s’ha bellugat el tema, l’ajuntament automàticament passaria a ser-ne el gestor per otorgar-lo a una família.
Unió de pagesos denuncia que els preus dels ous és inferior al de fa 10 anys. Com sempre el sector primari és el més castigat econòmicament parlant. Si se seguissin les tesis de Sala i Martin el sector primari caldria eliminar-lo pel que genera. Així es podrien destinar més recursos al secundari. Una postura si més no arriscada! Evidentment, jo no hi estic d’acord i més veient la bona salut del món del vi, la fruita seca del camp etc La tasca que fan els pagesos és súper important, ja només pels productes naturals que surten sinó perquè mantenen els boscos a ratlla. Per tant tot el meu suport al món de la pagesia!
9N. Just quan fa l’aniversari d’aquesta jornada participativa hem rebut dues notícies relacionades. Montoliu ha posat 9 de novembre a un carrer amb el suport d’un regidor del PP que diu que ho ha fet per cortesia. Segur que les elits del partit l’han deixat verd. Societat civil catalana diu que el 9N va ser una provocació que va portar a una fractura que es manté. Com sempre hi ha il•luminats que no saben que dir i davant el dubte si convé s’inventen imbecilitats a l’estil Trump o mentides. Quan el món està obrint les portes a Catalunya aquests individus es queden sense arguments per contrarestar el sobiranisme. Patètic! Per sempre a la retina hi quedaran les imatges de les cues per anar a votar el 9N i exercir així un dret democràtic.
Santiago Espot, president de Catalunya Acció, declara a l’Audiència Nacional per haver incitat a que la gent portés estelades a la final de la Copa del Rei. Això si que és un escàndol, la corrupció nooo! Un judici polític més en aquest cas per incitar que la gent dugués estelades. Ja em diran! Ara, cridar consignes franquistes, amenaçar de mort i atacar Catalunya això no és punible. Execrable!
Manel Esteller ha desenvolupat un estudi en el que ha investigat la resistència en tumors de còlon i estómac. Una gran notícia i de nou gràcies a un investigador català. Tant de bo en un termini no molt llarg més gent pugui superar aquesta xacra.
Entrevista a Espadaler. L’ha rebenten amb tuits que denunciarà. De la mateixa manera que condemno les amenaces al president Puigdemont i a qui sigui també condemno els tuits ofensius contra Espadaler. Ni cal parlar de mort ni res per l’estil per culpar algú per una feina mal feta. Hi ha maneres molt més elegants i menys ofensives de demostrar i evidenciar que Unió està fent el ridícul.
ADIF elimina licitació per netejar les vies. Clar que si! Que les netegin els catalans!!!! Va home va! I després ens diuen que sempre ens queixem. Clar que ens hem de queixar i ens hauríem de tirar al carrer en massa per reclamar el que és nostre. És una vergonya diària veure que els trens no van de cap manera i que les instal•lacions fan fàstic. I és que els números són clars te’ls miris com te’ls miris. Espanya és deficitària amb Catalunya. Catalunya rep solament el 8’2% amb el 16% de població i el 18% del PIB. Poques paraules més cal afegir. Només dir que a veure si desperten els que porten anys dormint i s’afegeixen al carro de la independència per construir un país nou i més just.
Els empresaris valencians s’alcen per defensar el corredor del Mediterrani. Ara que s’ha canviat de govern sembla que estan més disposats a plantar cara a l’inquisionisme del govern espanyol, capaç de desafiar la UE intentant fer el corredor central. La sensació que tinc és que sembla que tinguin gola avall que Catalunya marxa i que només faltaria que els haguessin de fer el corredor. En una línia de bona sintonia semblant s’ha fet un front comú a les Illes, País Valencià i Principat per a la normalització del català. Quina ràbia deuen sentir els peperos que dos dels seus feus inexpugnables ara facin el contrari del que van fer ells amb el català. Sort en tenim!
Culpen a Ballesteros i el PP que no es puguin fer els jocs. S’haurà d’esclarir que ha passat però ja era vox populi que era una temeritat pretendre fer els jocs en temps de crisi. Ara, com sempre els qui en pagaran més les conseqüències, són comerciants, voluntaris i gent del carrer. Els governants es fumaran un puro i al tema següent.
El rei viatjarà a Aràbia Saudí un país que ha comès crims contra la humanitat. En canvi Rafael Hernando s’ho fa venir bé per comparat Catalunya amb un país que comet crims de guerra. Doncs això és el que tenim en aquesta escabrosa Espanya: un Rei -no escollit per ningú- viatjant on li rota sense importar-li res i un tio del govern manipulant per fotre més guerra sobre Catalunya. Aneu a pastar fang govern i rei!
Trump guanya les eleccions a Clinton. Protestes arreu dels EUA contra Trump. Apali! Els iueseis ja tenen president i l’ha escollit la majoria. Doncs au! Ara a fer murs, a expulsar immigrants i a destruir tot el que es pugui. En la primera entrevista que li han fet se l’ha vist com a més moderat, esquivant temes escabrosos i reafirmant-se en molts punts del programa però amb matisacions. Suposo que deu tenir un equip d’assessors que li farà veure que moltes de les bajanades que diu són impossibles de dur a terme. Veurem també com reaccionen al terrorisme. Esperem que no entrin en una escalada bèl·lica com va fer el boig del Bush. Ara, ja estem veiem com la gent se li està posant de cul en aquells territoris on va guanyar el clintorisme. Per exemple Califòrnia vol iniciar una via secessionista seguint el model català vistos els resultats de les eleccions. No se si la notícia és del tot certa però quin orgull -si és així- veure que el nostre moviment pacífic es conegut arreu.
La Generalitat podria gestionar l’Hospital de Reus. El que convingui per donar sortida a un dels desgavells més grossos a casa nostra. A l’alçada de la construcció d’aeroports inútils com el d’Alguaire o urbanitzacions i polígons fantasmes. I que paguin els lladres i corruptes que van muntar tot aquest ‘tinglado’.
França s’uneix quan fa just un any dels atacs terroristes a la Sala Bataclan. Tant de bo puguem acabar amb la xacra del terrorisme. Cal estar amatents!
Festa major de Porrera de sant Francesc d’Assís. Realment, una de les millors festes que recordo, especialment amb els actes culturals que s’ha proposat. Primer divendres amb el pregó de la Montserrat Palau, la tronada i el cercavila de la cabra. Dissabte el vi va prendre protagonisme amb el Tasta Porrera i els Soul Machine i els dj’s. A la tarda amb bona música i poesia amb el Certamen Terra i Cultura, i el ball amb la Nova Saturno. El diumenge, després d’una matinada de pluja s’ha pogut fer el repartiment de coques i la missa major. En acabar el vermut popular i la ballada de la jota de Porrera amb els Faktoria folk, per acabar el dia amb l’emotiu Porreres 1936. Unes festes d’amics, família, dinars, tertúlies... i molt sentir Porrera al cor.