APARTATS

2 de jul. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 2606-020717 (darrer temporada)

Amb aquests entrada poso el punt i final a la primera temporada dels Punts sobre les ís. Vacancetes i renovació d’apartats i format. Bon estiu família!

1) ÉS UNA VERGONYA. Polèmica en una escola pública de Castelldefels. La demanda judicial d'algunes famílies obliga a fer un 25% de les classes en castellà a les aules on siguin aquests alumnes. El centre ja ha avisat els pares que hauran de comprar alguns llibres en castellà. Imposició per via de govern amb llei o per via judicial. La qüestió es canviar el sistema amb el que tothom està content per quatre fanàtics inadaptats que fan de la crítica la seva bandera. M’agradaria saber de quin partit polític són els pares; no crec que m’equivoqués de gaire.
2) PER APLAUDIR. El Parlament aprova una llei pionera que regula el consum, el cultiu i el transport de cànnabis. Ja era hora. Han hagut de passar dos anys, recollida de signatures... Es podrà fumar en clubs cànnabics que podran conrear-ne 150 quilos l’any. Els més grans de 21 en podran consumir fins a 60 g al mes. També se’n regula el transport. Del cultiu propi no se’n diu res, per tant es segueix permetent el cultiu pel consum personal. En definitiva,  una llei pionera a Europa que permetrà una regulació de la marihuana lúdica i terapèuticament.
3) UN EXEMPLE A SEGUIR. Dia històric a Colòmbia. Les FARC lliuren les armes després de més de 50 anys. És una alegria evident que aquest dia cada dia més violent es faci un pas endavant tant fer perquè arribi la pau definitiva a aquell país. Gràcies!
El Prat estrena dos nous vols intercontinentals a l'Havana i Hong Kong. Es converteix en un hub internacional amb 11 vols intercontinentals. Ja era hora que es valorés més l’aeroport de Barcelona, sense haver de passar per Madrid o altres aeroports.
4) EM SAP GREU. Que el govern espanyol només amenaci i no aporti cap solució al tema català. El dia en 4 tuits: Zoido a la Generalitat: "Si la llei s'incompleix, la llei s'aplicarà; gratis no hi ha res". Amb la llei a la mà mai resoldran res! Una pena l’immobilisme del govern espanyol! També he de dir que tampoc m’han agradat massa les paraules de Puigdemont parlant de la por d’Espanya. Em saben greu aquestes paraules!
Que Felip VI condecori Alfonso Martin Villa, un clar reducte dels darrers temps de la intransigència i intolerància del franquisme, especialment en els Fets de Vitòria, on va permetre que es reprimís una protesta on van morir 5 persones i hi va haver més de 150 ferits. Fins i tot des d’Argentina es va emetre una ordre cerca i captura. El món el reprèn i Espanya el condecora; heus ací la barbàrie d’aquesta estafa de país.
5) QUE N’APRENGUIN. Multinacionals com Volkswagen o BASF s’uneixen al clam pel corredor mediterrani. La unió fa la força. En vistes que des del govern espanyol van marejant la perdiu amb els dos corredors, donant prioritat ells al central, algunes empreses han començat a pressionar perquè es doni prioritat verdadera al Mediterrani, al voltant del que se’n pot veure altament beneficades més regions europees i tot l’arc mediterrani.
6) NO HI HA RES A FER. Amb l’Estat espanyol una vegada més. El deliri els hi arriba ben lluny. Ara ja han passat a la fase de criminalitzar fins i tot les empreses que fan urnes,  les quals, pel que es veu, han rebut visites de la Guàrdia Civil. Pressions, lleis a la carta, criminalització, persecussió... heus ací les armes de l’Estat.
7) CALDRIA MILLORAR. El govern pagarà l’extra de les pensions amb un crèdit de 6000 milions. Ells segueixen a la seva sense fes cas dels especialistes que recomanen no tocar més dels diners del fons de reserva, on el govern hi segueix fotent mà darrerament. El que s’ha de fer és el possible per generar treball d’una vegada i no marejar la perdiu fent veure que es prenen mesures, quan no és així. Aquest dijous Méndez de Vigo i Fàtima Bañez han volgut passat de puntetes sobre el tema. Amb tot la xifra queda reduïda als 11602 milions d’euros.
8) CAP MENA DE PIETAT. Pel conductor que han enxampat mamat circulant pel sentit contrari i amb una roda punxada. No es pot tolerar cap actitud més que pugui posar en risc la vida dels altres.
Agressió salvatge a un turista britànic en un hotel de Magaluf, a Mallorca. Les imatges realment posen la pell de gallina. Era un noi que va alertar l’actitud incívica d’uns individus a l’hotel. I aquests li foten una pallissa que ja veurem si no li costa la vida. Camp mena de pietat amb aquests filla de puta. No només se’ls els hi hauria de vetar l’entrada a Espanya sinó que si haurien de rebre un bon escarment.
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. La Policia Nacional deté quatre suposats gihadistes a Mallorca. Dos més els han detingut al Regne Unit i Alemanya. Per aplaudir que es pugui anar reduint el nombre potencial d’assassins arreu. Imprescindible en aquesta tasca que es coordinin bé tots els cossos mundials i europeus i en aquest sentit es una barrabassada que els Mossos no hi tinguin cabuda en l’Interpol pel deliri del govern espanyol. Així com he lloat Espanya en la lluita terrorista, en aquest altre aspecte la critico i fermament.
10) TIP DELS IUESEIS.  Washington alerta que el règim sirià prepara un atac químic. També tenien armes de destrucció massiva en temps del trio de les Açores. És que jo ja no me’ls crec a  aquesta colla. En qualsevol cas sempre alerta per justificar un atac. Per altra banda, el president electe segueix amb el seu deliri contra la premsa, especialment contra la CNN. Agafant un antic vídeo ha fet veure que colpejava a la cara de l
11) LA CAGADA. Que ha comés Xavier Domènech en unes declaracions que ha fet en la celebració del procés del 78. Ha dit:  "La transición y las cortes constituyentes se caracterizaron por una enorme capacidad de flexibilidad y diálogo". No reconèixer que la transició va ser una mena de gran paripé per deixar contents els franquistes que seguien en el poder és falsejar la veritat. I que això ho faci una persona amb la cultura del Domènech és patètic. Diàleg; segur que n’hi va haver?la sensació que es té és que va ser més teniu això -recuperar les institucions i la llengua que ens havien arrabassat- i marxeu cap a casa vostre i no toqueu els collons. Quan diu flexibilitat suposo que l’home volia dir imposició. Devia tenir un mal matí!
12) UNA DADA. Una gran reforma que ha aprovat el Congrés espanyol i que afavorirà els treballadors autònoms, els quals podran deduir-se fins a 26 euros diaris per àpats i el 30% de despeses de subministraments. A més incorpora mesures com ampliar la tarifa plana dels 50 euros a un any (fins ara era de sis mesos), reconeix els accidents in-itinere i fa una exempció del 100% de la quota d'autònoms durant un any per a la cura de menors o dependents. Amb l’ajuda d’ERC i C’s és una bona llei per equiparar millor els treballadors autònoms als del règim general. Per aplaudir que s’hagi pres una mesura com aquesta. Felicitats!
13) LA DONA-L’HOME. Duran i Lleida, Iceta i Espadaler junts. Exlíders del PSC i d'Unió encapçalen un manifest que reclama al Govern aturar el referèndum. El PSC ja fa molts dies que ha perdut els papers; anys diria! Lluny dels seus valors fundacionals del PSUC ha anat agafant una postura cada vegada més allunyada de la realitat catalana, sempre a mercè del PSOE. Ha perdut tota la independència que tenia i capacitat de decisió per vendre’s als dictàmens de la casta espanyolista. En aquest context, després del ridícul espantós d’Unió democràtica, els ex líders, després d’un descans prudencial, per acabar de liquidar el partit, tornen a la palestra per presentar-se de nou i ocupar una mena de suposat espai que entenen que no està ocupat. La vida ha ajuntat al PSC doncs i Unió per posar-se a caminar plegats per ocupar un espai polític que crec que te copsat C’s. I la primera mesura és exigir que aturin el referèndum! Si en comptes d’estar vivint a cos de rei al Palace o mirar cap a una altra banda del que demanda la societat catalana estiguéssiu pel que vol la gent en la seva majoria, deixaríeu de crear partits i deixaríeu de fer el ridícul i allunyar-vos del poble.
14) EL FET. Un ciberatac similar a "WannaCry" afecta empreses d'arreu del món. Com ja hem parlat altres vegades ara és el nou terrorisme: els atacs informàtics massius a empreses. Caldrà disposar de millors dispositius de protecció si no volem veure boicotejades milers de dades que ens vinculen amb empreses d’arreu del món. El tema està en que en un tres i no res aquests atacs poden arribar a les nostres cases i deixar els nostres ordinadors fregits.
15) ELS ‘DURUS’. Brussel·les ha imposat una multa rècord de més de 2.420 milions d'euros a Google per abusar de la seva posició dominant a Europa. La sanció arriba després d'anys d'instruir l'expedient i de negociar amb la companyia mesures per corregir el problema.
16) EL PACTE. Unanimitat en l’aprovació de la llei de reparació de les víctimes del franquisme, en una votació històrica que posa fi a la impunitat franquista a Catalunya i anul·la els 63961 consells de guerra sumaríssims. Una llei digna que com moltes altres va per davant del que es fa a Espanya. Ja era hora que es planti cara una de les etapes més fosques del segle XX. És de justícia que s’anul·lessin aquests injustos judicis franquistes. No es podran tornar les víctimes però almenys a les famílies se’ls hi reconeixerà la injustícia que es va cometre amb aquestes persones.
17) POR. Goiat, l’os “agressiu i perillós” que atemoreix l’Aran, és el responsable de tots els atacs a la zona en els últims dos mesos. La gent n’està farta que els hi ataqui el bestiar i entri a les seves finques. La por va en augment degut a que se n’han vist prop de nuclis urbans, i això pot provocar neguit entre les famílies. Està bé que es reintrodueixin espècies arreu però s’ha de buscar un equilibri amb l’entorn i la gent que hi viu, sinó malament.
18) NO VA PEL BON CAMÍ. Sánchez confirma sancions a alcaldes del PSC que col·laborin en l'organització del referèndum de l'1-O. Aquesta és la democràcia que venen al nou PSOE 2.0. Tant que parlen de llibertat i al final són ells mateixos els qui la limiten. Una pena que aquesta formació s’hagi menjat l’autonomia que tenia el PSC i una pena que els propis partits s’omplin la boca que són tan democràtics perquè fan primàries per escollir el candidat i després caiguin en els mateixos tocs intolerants de la dreta.
19) NO ME’LS CREC. Airbnb. Amb el tot el que s’està destapant ja es veu clar que tenien una manera il•legal de treballar fins i tot els directius principals. Ja és lo últim! Els governs necessiten posar-se d’acord i començar una creuada seriosa per acabar amb les estafes d’aquests desgraciats sobretot a les grans ciutats. No hi ha un pam de net! A lluitar perquè els hi surtin ben cares les males praxis que han dut a terme!
20) EL TEMPS. Hem començat la setmana amb una calor sufocant i amb una humitat insuportable a casa nostra que no et permetia ni dormir a les nits. Ruixats a mitja setmana han equilibrat una mica la balança, alguns d’ells amb pedra que ha fet malbé finques a Ponent. Després el vent del nord ha netejat l’ambient fent baixar la humitat. Les temperatures han disminuït fins a 10 graus, posant per fi punt i final a l’onada de calor i regant una miqueta els terres secs del nostre territori.
21) EL TEXT. La fundació Konrad-Adenauer, el 'think tank' de la CDU, defensa en un informe publicat aquest dijous que la situació a Catalunya és un "repte polític" que "no es pot resoldre únicament apel·lant a les lleis o regulacions constitucionals existents". Estan obligats a seure i dialogar i negociar d’una vegada sinó Catalunya tirarà pel dret. És un missatge ben clar que fins i tot els alemanys han entès. Ara falta que en facin cas els espanyols i no s’escudin en la llei i altres merdes. Els problemes quan venen cal afrontar-los cara a cara i obrar en conseqüència. I Espanya té un problema ben consolidat i només ells poden deslliurant-se’n baixant del burro, per netedat democràtica.
22) EL FRAU. Una parella de 70 anys detinguda per comprar un nadó per 100.000 euros. Mira que és ‘fàcil’ es fer una adopció... és que tenen uns acudits! I també la mare que és capaç de fer un acte així... tela! Desfer-te d’un fill teu per diners; és un frau a la vida i a la humanitat! El seu objectiu era tenir un hereu del seu bast patrimoni!
23) A REUS/AL CAMP. A Reus hem celebrat la festa major de sant Pere, començant amb un magistral pregó de la Montse Lluçà. En general hi hagut una menor participació en els diferents actes programats. Com sempre els millors moments la baixada i pujada a Completes el dimecres i el mateix dia de sant Pere amb la processó i la carretillada. Ens ho vam passar bé a la Palma la nit de la revetlla, amb el ball de l’Orfeó i amb les tronades. En canvi, les Barraques no han estat a l’alçada tot i l’esforç de les entitats -que no tant de l’Ajuntament-. A més es van haver de lamentar agressions i desallotjaments exagerats de part de la policia.
El grup nord-americà Hard Rock construirà BCN World. Aquest grup va començar la seva feina obrint uns cafès interessants arreu del món. En canvi pèrdues milionàries els han fet replantejar el model, destinant els diners a noves inversions dedicades als casinos i el joc. Ara els haurem ‘d’aguantar’ a Vila-seca. Veurem que suposa a nivell d’inversió i de territori. Segueixo sense veure clar aquest negoci a tocar a Port Aventura.
24) NO N’HI HA PROU! A la vaga del Metro de cada dilluns cal afegir: "Vaga per la Diada i la Mercè". I tot serà gràcies a la inoperància de la Colau i els seus soci de govern socialistes els quals,  per cert, han entrat en còlera allunyant-se pel vot favorable pel dret a decidir. Els amiguets de Collboni i els de Colau presenten les primeres esquerdes. I és que la gent vols moviment no mer postureig de les institucions. I com ja em dit darrerament els Colaus estan més per figurar que per prendre algunes decisions massa delicades. Ara es comença a visualitzar que Barcelona, en alguns aspectes els ho va massa gran. I compte; amb això no vull dir que defensi cap govern com el del Trias.
25) L’EFEMÈRIDE. 26/06/1990 Morí Manuel de Pedrolo. ‘Mecanoscrit de segon origen’. Una novel•la sobre un suposat final de la humanitat per un atac que em va impactar en la meva adolescència. El plantejament del tema és brutal. Et quedes sol a la terra amb una noia a la que no coneixes i tens l’obligació de perpetuar lla humanitat. Fins i tot se n’ha fet una peli! M’encanta la naturalitat amb la que tracta la història. Un llibre que recomano!
21/06/1992 va morir Joan Fuster. Va escriure ‘Nosaltres els valencians’ un llibre en el que va donar a conèixer la realitat del poble valencià. Val molt la pena. La desgràcia és que li va tocar viure una època on el van perseguir i on fins i tot van atemptar contra ell a casa seva. Sort en tenim de gent com ell que van vetllar per edificar ponts d’unió entre tots els països de parla catalana.
Joana Raspall i Juanola neix a Barcelona l'1 de juliol de 1913. Va ser escriptora, lexicòloga i bibliotecària. A part de la seva gran aportació a la lingüística catalana, de la seva obra em quedo sobretot amb les seves frases positives vers la vida. ‘Vull deixar amor i somnis i paraules / que durin més que jo, al cor dels altres’.
26) NO HO VEIG CLAR. Maduro avisa que traurà les armes al carrer si destrueixen la revolució bolivariana. Aquest home ja fa pudor. Bolívia necessita un canvi ja urgent i obrir-se al món i a la democràcia real d’una vegada. Ja són massa anys d’aguantar un sistema que perd oli per tots els cantons. Ha d’assumir que ja no té la majoria per segui governant.
27) ENS HAN DEIXAT. Mor l'actor suec Michael Nyqvist, protagonista de "Millennium" d’un càncer de pulmó als 56 anys. El cert és que pels que hem llegit el llibre i hem vist la peli, aquest actor triat per fer el paper del periodista de Millenium, no ens va agradar massa. En qualsevol cas la seva imatge ja ha quedar lligada per sempre a la trilogia i a la Salander. Una pena que el càncer segueixi emportant-se gent tant jove.
28) EL PARIPÉ. "Els alcaldes díscols del PSC alarmen el PSOE i el PP amb el referèndum". Han rebut ordres que no poden desobeir les ordres del partit. Veurem que passa amb la llibertat de les persones; perquè en el fons som persones, no ho hem d’oblidar! Però pel que es veu, els que més s’omplen la boca amb democràcia, són els més intolerants. Llibertat de deixar fer a tothom el que vulgui!
29) UN BRINDIS AL SOL. Ells surten amb la cara ben alts i ben orgullosos de -segons ells- seguir creixent a Catalunya.  El diari ABC avui publica que C’s que ha perdut 12 regidors i més de 1000 militants. De gener a maig han passat de tenir 3577 militants a 2348. Aneu fent brindis al sol de cara a la vostra parròquia que cada vegada menys us escolta. I deixeu de dir que és l’independentisme que perd afiliats quan sou vosaltres. Menys mentides i més afrontar la realitat.
30) LA DESGRÀCIA. Setmana amb quatre accidents desgraciats a casa nostra. Primer, la mort d’una nena de 12 anys aixafada per una columna de pedra a Mallorca. Buf! No pots abaixar mai la guàrdia enlloc! Pobra! Segon, un mort i dos ferits en una explosió en un vaixell a Cadaqués. Per causes que encara no se saben, la cambra hiperbàrica que duia el vaixell, en el qual navegaven corallers, ha explotat. Allà on s’acumula combustible sempre hi ha un risc elevat que hi hagi accidents amb explosions. Tota mesura de seguretat és poca! Tercer; accident d’un camió amb un mort i quart, nou ofegament d’una nena. Està en estat greu!
Almenys 30 morts en un nou  bombardeig contra objectius gihadistes a Síria de la coalició internacional. En un mes ja n’hi ha hagut més de 300, la majoria civils. La dada és brutal. En aquests atacs, que busquen minar estat islàmic, al final sempre hi acaba havent morts civils que no tenen la culpa de res. S’hauria de buscar un atac molt més concret i selectiu sinó sempre hi haurà víctimes col•laterals desgraciades. Segons el que ens diuen han aconseguit arraconar estat islàmic. La gran lluita està però en detectar els possibles terroristes arreu del món.
31) LA MODA. El menjar a domicili. Com més va la gent menys cuina a casa o més mengen fora. Des de fa un temps s’ha anat consolidant el tipus d’empresa que fa et fa i et duu el menjar a la teva llar. Alguns només per plats i altres ja s’han especialitzat en fer-te i enviar-te els menús de tota la setmana. És aquest nou concepte dels pisos museu. Pisos que mai fan anar la cuina i que per tant queden intactes d’olors i brutícia. Dues modes doncs pel preu d’una!
32) QUÈ CELEBREM? Canet Rock 2017. Hi hem estat per tercera vegada i ha estat la millor. Primer, hem tornat a aquesta ciutat màgica que és Canet. Segon, perquè hem estat en un apartament súper guapo a tocar del pla del sala; gran, confortable i amb piscina. Però sobretot perquè hem gaudit amb els grups que han anat pujant a l’escenari: Amics de les Arts, la Iaia, el Mainat, Raska, Gossos, Jarabe de Palo, Zoo, Sopa, Doctor Prats, Itaca Band, Miquel del Roig, Buhos i Txarango. Hem vist fer-se dia; si senyor i hem tingut temps per tot! Amb els anys han anat millorant la major part de les coses. Per exemple ara hi ha moneda dins del recinte. Ara el que cal és no obligar a comprar packs de 15 euros sobretot a mesura que avança la, no tens tants calers i només vols beure una birra. També estaria bé repartir uns quants wc’s més, especialment per a noies ja que han de fer molta cua. I finalment, dir que estaria bé que remullessin el terra per evitar l’aixecament excessiu de pols.
33) L’ENQUESTA/L’ESTUDI. votar. Segons una enquesta de GAD3 feta entre el 23 i el 29 de juny i que publica aquest diumenge 'La Vanguardia'. Un 53,06 % dels electors donaria suport a la independència i un 46,94 votaria en contra de la secessió, (les dades de La Vanguardia no ho són en clau referèndum). La Vanguardia intenta amagar la voluntat clara dels catalans a favor de la independència. Més del 57% dels enquestats aposta per reinterpretar la Constitució o per reformar-la com a sortida al conflicte i un 62% dels consultats pensa que el govern espanyol hauria de permetre la celebració del referèndum, en comptes de recórrer als tribunals (cosa que troba correcte un 16,6%) o de suspendre l'autonomia (opció que només un 10,8% dels catalans considera acceptable). Font: Directe.cat. Realment curiosa aquesta enquesta i la interpretació tendenciosa que segons bufa el vent massa sovint es dóna. Ara es vol fer veure que l’independentisme ha perdut volada i que la gent s’ha desencantat, que no participarà del referèndum i que guanyarà el no. Doncs bé; les enquestes, com veiem diuen el contrari. Deixeu de manipular i deixeu que realment la gent s’expressi lliurement!
34) CIÈNCIA/SALUT. Coca-Cola no està d'acord amb l'impost de begudes ensucrades però anuncia menys sucre per llauna. Oh clar... a ells la salut de les persones sembla que se’ls hi en fot. Es consumeixen massa begudes ensucrades realment i així estem de grassos; jo el primer. No seguim la línia dels iueseis però en fem un gra massa i evidentment la salut se’n ressent. A veure si aquests diners poden ser emprats a ajudar a la gent que té aquest tipus de problemes o si més no a conscienciar millor a tothom.
35) EL DESCOBRIMENT. Troben 650 cranis fets servir com a material de construcció en una excavació asteca a Mèxic. Pel que sembla va ser utilitzat per atemorir els espanyols que van ocupar violentament aquelles terres.
El tatuatge canvia de color quan detecta variacions en alguns paràmetres com el pH, els nivells de glucosa o els nivells de ions de sodi en la persona que el porta. Pot ser un gran descobriment -si funciona- per poder ajudar a aquestes persones que presenten aquests problemes perquè puguin assolir un nivell de vida millor. Una vegada més agrair els estudiosos que ho fan possible.
36) L’ESGLÉSIA. Setmana intensa en el si eclesiàstic. Primer, perquè ha rebut un revés del Tribunal de Justícia de la Unió Europea ja que ha conclòs que les exempcions fiscals de l’església podrien suposar una ajuda d'estat il·legal si estan relacionades amb activitats econòmiques com l'educació no subvencionada. En segon terme, per unes declaracions polèmiques que han fet un capellà de l’Hospitalet i unes altres que ha fet el mateix papa. Anem pas a pas. El capellà Custodio Ballester, de la parròquia de la Immaculada Concepció de l'Hospitalet de Llobregat, ha afirmat durant una missa que l'homosexualitat és un "pecat gravíssim". Aquest home té entretinguda la seva parròquia amb homenatges, actituds i opinions més típiques de l’època de Franco que no pas d’avui en dia. Amb declaracions com aquesta l’església es fa més mal que bé, i més si alguna autoritat de més amunt no el desautoritza. És un pecat gravíssim estimar-se sense condició de sexe? Quina xorrada! Mentrestant, el papa tampoc ha volgut deixar indiferent a ningú. S’ha queixat que fan treballar massa a la gent gran i poc als joves. Amb aquestes declaracions hi podríem estar d’acord fins i tot. El que s’hauria de procurar és que el jovent treballés molt més i la gent més gran s’anés jubilant amb unes condicions dignes. Però tal com va tot els sous no arriben ni als jubilats i la gent no està per treballar massa, em fa l’efecte.
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. N’estic tip del Bàrcenas i de la Victòria Àlvarez i els seus discursos. Aquesta setmana hem tingut una nova mostra de com les gasta gent de la dreta. Primer amb el Bàrcenas i el seu desafiament constant al Congrés. Ara es veu que no pot dir segons que. Segur que ha pactat callar amb els del PP. Això si; també va aprofitar per fer llenya de Catalunya en aquest cas ficant-se amb els d’ERC. I la Victòria? Doncs va venir a declarar al Parlament suposadament. Ella té encomanat treure els drapets bruts dels Pujols i a fer llenya per aquí per tapar tot el que es pugui.
38) L’ANÈCDOTA. I positiva. Quatre noies empaten en la nota més alta de la selectivitat amb un 9,80. Felicitats! Vull fer una petits reflexió. O bé els exàmens són més fàcils que abans o la gent va més ben preparada. Segurament deu ser una barreja d’ambdues qüestions. En qualsevol cas, felicitats!
39) LA DEMAGOGIA DE LA SETMANA. La màquina manipuladora s’ha encès a començament de setmana ja. Amb la  Santamaría: "Prou problemes dona la vida perquè te n'afegeixi la Generalitat" i amb el reiet que ha vingut a Catalunya a ‘colar’ el discurset que li dicta el PP en a favor de la unitat i el bla bla bla. Però tornem a la Soraia que és la que realment talla el bacallà, l’altre és un ninot al seu servei. El problema amb la Generalitat el teniu per la vostra inoperància, bàsicament perquè no heu sabut donar un encaix correcte al nostre país dins d’aquesta Espanya més centralista i més absolutista.
40)  LA REFLEXIÓ. Fotre el camp de casa sense dir res als pares. Localitzada "sana i estàlvia" la noia de 15 anys desapareguda a Barcelona. Darrerament el jovent opta per aquesta nova alternativa. El cert és que per als pares és alarmant ja que ho fan i no els hi diuen res de res. A més marxen amb una mà en cada anca. He conegut casos de noies i nois que van a raves de diversos dies seguits. Jovent que fot calers als pares i els gasta fotent-se una ‘juerga’. O simplement noies i nois que per rebel·lia foten el camp sense dir res per a tocar els ous als pares. No es fa prou! Terrible pels uns i pels altres. Pels pares perquè no troben respostes a les  seves actituds. I pels joves perquè acaben veient en els pares la trava i la presó. Hem de treballar molt més!