APARTATS

25 de nov. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:14). ATLÉTICO 1 - BARÇA 1.


1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 14.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  ATLÉTICO MADRID 1 – BARÇA 1 (Dembelé).


3. ‘EL ENTORNO’. Una nova aturada per seleccions que ens ha donat la no classificació d’Espanya per aquesta nova patxanga de la federació. I com a regal la lesió de Rakitic. Ja em direu! A mitja setmana s’ha posat damunt de la taula la renovació de Denis Suàrez. El club sembla que el declara transferible i ell diu que es vol quedar. Crec que és una llàstima. És un jugador amb adn Barça i aquest ‘peix bullit’ del Valverde però no li dóna minuts. Prefereix abans Rafinha, que per cert també s’ha insinuat que potser té ofertes per marxar. Després també s’ha fet bullir l’olla amb Vidal i l’interès de part del Milà. Crec que és un jugador imprescindible en aquest Barça de mig camp sense defenses. Ell sol aportar un equilibri interessant.
Curiós veure Piqué i Messi de vacances en comptes d’estar concentrats amb els seus països, al mateix temps que queia la roja i el seu capità era acusat de dopatge.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Samarreta groga utilitzada pel Barça en el partit. Noves lesions; de Roberto que de nou trunca una recuperació del jugador reusenc i Rafinha, que amb el creuat es perdrà la resta de la temporada. Qui sap si ha jugat els darrers minuts amb el Barça.
Impressionant el Metropolitano i impressionant el paper que juga Simeone des de la banqueta amb els jugadors i amb el públic esperonant-lo als minuts finals.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-4-2. Ter (cagat). Defensa: Alba (infructuós), Piqué (líder), Umtiti (nerviós) i Semedo (bon partit). Mig: Arthur (manegador), Busi (trencador), Roberto (sense temps) i Vidal (equilibrant). Davant: Suàrez (perdut) i Messi (desapercebut).
Partit dels nostres al ‘tran tran’. Ben plantejat amb el sistema de quatre al mig per contenir millor. A la mitja part però, vist el plantejament de sempre dels ‘colchoneros’, posar extrems hauria estat clau per desbordar banda en l’u contra u, vist que no hi havia espais. Pobre bagatge ofensiu amb només 2 xuts a porta, possessió del 70% infructuosa i poques pilotes perdudes. Falta un pla b per aquestes situacions.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Dembelé. Pel gol i per persistir, malgrat tot.
-‘ERES MUY MALO’. Suàrez. No va aportar res a l’equip.
-L’INDULTAT. Piqué. Es va multiplicar en defensa. Molt bé al tall i en l’anticipació.
7. EL RIVAL. Potser una mica més mesurat que altres vegades. Més aculat i a esperar l’ocasió per muntar una contra o rematar l’irrematable. Poc bagatge per un equip que crec que té suficient equip i plantilla per plantar cara al Barça. Si fos de la seva afició em sentiria ‘petit’ amb el plantejament ultradefensiu que va presentar. Griezman i Costa estaren de ‘floreros’ en el partit. Rebien a mig del camp i allà no poden ser decisius. En defensa impecables. Gran treball col•lectiu!
8. LA MOVIOLA. Gil Manzano va passar per alt algunes targes merescudes als atléticos. Va fer us correcte de VAR en no assenyalar unes mans involuntàries de Vidal dins de l’àrea. És un àrbitre dialogant, tot i que segons com, la mà li va massa de pressa a buscar les targes. Pega: assenyalar malament la distància de la barrera.
9. LA VEU DEL SOCI. No en tenim prou amb anar al Metropolitano i empatar quasi amb la botzina. De totes maneres els dos punts perduts es poden perdre. El que no pot ser és perdre tots els punts que ens hem deixat a casa.
Ahir l’equip va donar major solvència en defensa i mig, però ens va mancar profunditat i desbordament. Ja va sent hora de canviar algun partit a Suàrez i donar entrada a extrems nats com Malcom i Dembelé per assistir Messi al mig. Falta trobar estratègies que puguin fer ballar el cap els rivals en cas de partit travat. I per cert; què feia Rafinha marcant Costa el gol?
10. A LA CAVERNA. El Barça perd el liderat en favor del Sevilla que suma 26 punt, seguit dels blaugranes amb 25, Atlético 24, Alabès 23, Espanyol 21 i Real Madrid 20. Per cert; els Blancs van fotre el ridícul contra l’Eibar. Van perdre per 3-0, sent protagonista del partit el lateral cedit pel Barça Cocurella. La pregunta és: per què no li hem donat una oportunitat?
En un altre ordre de coses, en el derbi català el Girona s’ha imposat a can Pericu per 1-3. Admirable la victòria!