APARTATS

11 de nov. 2018

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 05-111118


UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES.


Aquesta imatge pertany a l’arsenal d’armes que van trobar a casa d’aquest malparit feixista de Terrassa que volia atemptar contra el president Pedro Sànchez. Per aplaudir la denúncia que una persona va fer als Mossos, així com el bon treball d’aquests.

QUÈ S’HA CELEBRAT O FET? Commemoració a París del centenari de l’armistici que suposava el final de la primera guerra mundial. A part dels actes en els que hi han participat els mandataris dels països que s’hi van veure implicats, ha tingut molta força veure la signatura, igual en un vagó de tren, de la pau entre Alemanya i França, entre la Merkel i el Macron. De tota la trista commemoració pels milers de morts i víctimes de tota mena que va suposar, em quedo amb la reflexió següent: caldria fer molt més per garantir la pau entre els pobles. Si mai hi vas, val la pena acostar-se a Ypres, un dels escenaris finals de la guerra. Et deixen astorats els memorials i cementiris de les víctimes que hi van deixar la vida. Turonets suaus a la bella Bèlgica plena de milers de creus per recordar el que mai s’ha de tornar a repetir.

EL PERSONATGE. José Manuel Villarejo. He esperat uns dies més per parlar d’aquest personatge, per cert; més digne d’una novel•la negra que no pas de realitat. Però com ja diu la dita: ‘la realitat supera la ficció’. Una peça clau que ens permetrà entendre la cara B d’un estat espanyol corrupte i mafiós. El tio va ser comissari de la policia de la que té la distinció al ‘Orden y mérito policial’; semblant a les condecoracions al botxí ‘Billy el niño’. Doncs bé, aquest paio, s’ha descobert que feia uns treballets extra de sota mà pels qui els ho demanessin. El ‘pajaro’ devia tenir un poder molt gran ja que en les gravacions hi surten des de la Corinna (barjaula del rei emèrit), al Garzon, la Gurtel, Dolores Delgado o la De Cospedal. Els del PP i PSOE ben retratats. I el paio, que de tonto no tenia ni un pèl, va anar gravant totes les converses que el podien comprometre per si en un futur l’apunyalaven per l’esquena i el deixaven caure com una rata. I així va ser; denunciat, jutjat i a la presó. Llavors ell està esbombant les gravacions que va anar fent per destruir l’estat que l’ha deixat abandonat. De moment ja s’ha carregat a la De Cospedal, a la que han fet renunciar al Senat. Però estic segur que hi ha converses que no ens deixaran indiferents. Estic segur que aquest paio es pot carregar l’Estat si vol!

L’EFEMÈRIDE.  El 07 de novembre de 1867 va néixer la científica Maria Salomea Skłodowska-Curie, més coneguda com a Marie Curie. Per ella el meu petit homenatge i no és en va, ja que va ser la primera dona en rebre el Premi Nobel en física i química. Fou pionera en els primers temps de l'estudi de la radioactivitat. De fet va ser la primera a usar el terme "radioactivitat". El 1898, juntament amb Pierre Curie, van descobrir 2 nous elements químics, el poloni (Po) i el radi (Ra). Va morir arran de l’excessiva exposició al Radi. Es veu que en duia tubets a les butxaques per fer les seves comprovacions. Segons el portal ‘The Christian Science Monitor’ caldrà que passin 1500 anys abans no marxi la radioactivitat de les pertinences de la Nobel. Fins i tot el seu taüt esta folrat amb plom perquè no se’n desprengui radiació. A de ella li devem que ens puguem fer la prova del Raig X; uns rajos que permeten travessar la pell humana i veure que hi ha al darrere. Gràcies! Si vas a París visita obligada és anar al Panteó. Allà hi està enterrada.

LA METEO/ESPAI TERRA. Setmana amb dos fronts de segona divisió que han travessat el territori i al cap de setmana la repetida previsió s’ha acomplert: estiuet de sant Martí. Pluges la matinada de dijous a divendres aamb rieres, rierols i barrancs baixant ufanosos com feia temps que no es veia. Ha fet un bon ‘finde’ amb pujadeta de les temperatures i bon temps. Brotada de rovellons!
Hem quedat astorats veient les imatges de devastació a Sicília. Com si hagués passat un gegant enmig de boscos impenetrables i ho hagués arrasat tot. Amb la vegetació arrencada han vingut les esllavissades de terra, pedres i aigua. Com si fos lava d’un volcà baixant muntanya avall. La setmana que ens n’hem assabentat que moltes ciutats en l’arc mediterrani estan assentades damunt de llocs inundables. Això vol dir que en casos de pluges fortes o persistents aquestes zones poden patir greus conseqüències. Jo no sé com hi pot haver mandataris que permetin aquestes barbaritats!
De nou dues imatges al món esfereïdores que confirmen com està canviant el clima. La primera és dels devastadors incendis de Califòrnia que han arrasat boscos i urbanitzacions senceres. Dades que espanten: 9 morts i 150.000 desallotjats. I l’altra és de Petra on hi ha hagut unes monumentals inundacions. Fins a 4 metres han arribat les aigües i ja es compten per 9 els que hi han deixat la vida. Donald Trump; en comptes de culpar els demòcrates de mala gestió, reconeix el canvi i posat a treballar per paliar-ho.

EL TREMENDING TÒPIC/MEDIA. Dani Mateo va fer un gag a l’’Intermedio’ en el que es mocava amb la bandera d’Espanya. Ha rebut tot tipus d’insults i d’amenaces i fins i tot patrocinadors del programa n’han retirat el patrocini, tals com ‘Clínica Baviera’, ‘NEUW Denim’ o ‘Alvaro Moreno. Apuntat!  A l’’Està passant’ del Toni Soler, en solidaritat, es van mocar amb la bandera de Catalunya. El colofó l’ha posat el ‘Polònia’ amb una mocada massiva de tots els mandataris mundials amb les seves respectives banderes. Fins i tot el Riera de la Cup amb l’estelada. Noi, si primer no ens fotem de nosaltres mateixos com volem tenir amplitud de mànigues per fotre-se’n del que ens envolta? Aquesta societat espanyola en molts temes és certament caduca. Penalitza i escandalitza més mocar-se amb el drapot que representa el país, que no pas veure manifestants feixistes pels carrers lloant al líder franquista i aixecant el braç. A veure si d’un vegada per totes hi ha llibertat d’expressió i des de la Injustícia espanyola es deix de donar cobertura a aquestes denúncies.

QUE N’APRENGUIN! En un gest que no se ben bé com definir, el Tribunal Constitucional acaba de confirmar que tenim Pedro Sànchez per a estona; almenys per aquesta mena de legislatura via moció de censura. Quan el TS havia decidit de manera vergonyant que els impostos de les hipoteques els pagaríem els ciutadans, surt el ‘gran salvador’ (ironia) i diu que canviaran la llei perquè ho paguin els bancs. En qualsevol cas els bancs no hi perdran mai. Si els ho fan pagar ells, ells ho gravaran d’alguna manera o altra sobre la gent. Aquí hi veig una estratègia molt ben estudiada. L’estat i el poder econòmic prefereix que al govern hi hagi sigui el més proper a uns mena de centre polític, més moderat i menys holigan fent-se càrrec de la política. Bona gent espanyola i d’arreu o fotem una revolució entre tots per acabar amb totes les elits d’aquest poder econòmic corrupte des de la política als jutjats o no hi ha res a fer. Tenen la paella pel mànec. Tot el suport als que us veu manifestat.

UN TIP I L’OLLA PLENA. Amb el conseller Bargalló d’ensenyament. Em vull fer ressò, en aquest àmbit de l’educació d’una notícia molt negativa. Trauran els exàmens de recuperació de setembre. Un altre despropòsit d’aquest inútil de conseller Bargalló. Fotran els exàmens la darrera setmana de Juny. Què no veuen que els alumnes van saturats llavors? Qui ha pensat en l’alumne? Ningú! Fer setembre també anava molt bé per no perdre el ritme durant l’estiu. Penseu amb el cul. Preneu decisions sense escoltar els docents i així us va. Lamentable! I per rematar-ho, la ministra espanyola burgesa Celaa aquest dissabte ho ha acabat ‘d’arreglar’ tot dient que un alumne es podrà treure el BAT amb un suspens. Si el govern del PP va deixar una Espanya plena de ninis i jovent perdut, cateto i ignorant, que escassament sabien llegir i escriure, ara bé el govern dels grans salvadors de la pàtria a regalar el BAT. Setmana negra per a l’ensenyament. No m’estranya que els docents acabin farts d’un sistema que no els té per res!

ESCLAUS DE LES DADES. Segons informa ‘Nueva Tribuna’, Espanya és el país de la UE que té els salaris més baixos i que més precarietat laboral tenen els treballadors en el període 2010-2015. Aquest és un dels llegats de merda que ens deix el govern elitista de Rajoy. Què han aportat? Doncs això precarietat laboral amb contractes de merda, uns salaris de merda i més gent vivint al llindar de la pobresa. Això si: un augment de la riquesa dels rics. En la Espanya de Rajoy n’han tingut prou amb anar despistant amb el tema del procés català per perpetrar el seu gran espoli a la classe treballadora. Ara torneu-los a votar!
DURUS A QUATRE PESSETES. Catalunya inverteix menys en educació que la resta d'Espanya i d'Europa. La Fundació Bofill i la Unesco asseguren que Catalunya necessita, com a mínim, 1.500 milions d'euros anuals més per a educació’. Doncs molt malament! Tot i que s’ha de dir que els nivells en ensenyament són dels millors. Si volem una societat forta i ben preparada cal invertir molt més en educació i ensenyament. Mai seran uns diners llençats si s’inverteixen aquí. Al contrari; potser així evitaríem que gent amb bona preparació hagués de marxar a l’estranger per trobar llocs de treball i sous dignes.

EL PROCÉS. La burda discussió ha vingut arran de les manipulacions dels de sempre. Els PPC’s han acusat falsament que a les presons els presos tenen privilegis. Ells mateixos els han convidat a anar-hi per comprovar-ho. La miserable de l’Arrimadas i el patètic de l’Albiol han quedat ben retratats amb l’oferiment. Han dit que no volen anar als xiringuitos de l’independentisme. Rara avis per uns desgraciats que un dia van ser companys dels avui presos. De nou, a la càmera catalana han deixat anar el seu discurs maleducat dirigit a catetos i ignorants, menyspreant fins i tot el Síndic. L’endemà la falta de respecte ha anat dirigida cap al Ruben Wagensberg de part del Carrizosa. En una crida nazi l’ha interpel·lat a trobar-se al carrer. El president Torrent ha hagut de cridar-los l’atenció. Allà mateix, el president Torra ha corroborat que no donaran suport als pressupostos del PSOE i que trenquen relacions amb el govern. Que taronges i blaus són miserables ja se sap. El que més greu m’ha sabut és comprovar el cinisme de l’Iceta. La seva intervenció al faristol aquesta vegada ha estat poc més que una pixada fora de test.  Sembla que vingui a riure-se’n a la cara.
Dissabte ha vingut la xusma del jusapol a manifestar-se a casa nostra per reclamar diuen equiparació salarial. Ja em diran que els hi pot arreglar el govern de la Generalitat? Per què no van a Madrid? Doncs perquè els hi surt més a compte venir a provocar aquí. En contra em mostro de la contramanifestació dels CDR. Al feixisme ni cas, total han estat poc més de 1000.

TIP DELS IUESEIS. Eleccions de mig mandat als iueseis. La gent ha castigat Trump que manté el Senat però perd el control a la Cambra de representants. Ha estat crític amb la premsa, sobretot amb el periodista de la CNN, a qui ha tractat com una bèstia. Aquest tarat ha fet dimitir el fiscal Jeff Sessions, acusat d’anar en contra seva. Pel que es veu el fiscal havia furgat massa en la trama russa. Ja al cap de setmana, han transcendit imatges de la trobada amb el Macron. El molt miserable ni li ha donat la mà. De camí ha ordenat que a les fronteres no deixin passar més migrants, al temps que no deixava passar una oportunitat nova de criticar els demòcrates pels incendis de Califòrnia. No té ni humanitat en aquests moments.

REUS DE TOTA LA VIDA/CAMP. 1 any de les concentracions de les Àvies i Avis per la Llibertat a Reus. Té un mèrit immens i més tenint l’edat que tenen per ser més a prop de la desgràcia d’haver viscut la dictadura. Cada vegada que sento un jove dient que passa de tot, penso amb aquesta gent gran activa i viva i em cau la cars de vergonya pel contrast. Tot el suport!
Tres fets que m’han cridat l’atenció. L’atracament a Mont-roig d’una sucursal de la Caixa, el divendres. Poc botí i espant monumental pels clients i agressió a un treballador. Ves tu que hi devien buscar aquests desgraciats. La caiguda d’un llamp al campanar de l’església de Riudoms i que ha quedat malmès. I la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa de l’Aleixar, per un forat de 4,5 milions d’euros. Per això n’han detingut la responsable. No et pots fiar de res ni de ningú.

EL NOSTRE PA DE CADA DIA. Pedro Ramos Lominchar assumeix 130 anys de pena. Reconeix que va abusar de dos menors i els hi demana perdó. Tot es va destapar quan el 2006 el van descobrir a l’interior d’una tenda de campanya, anant de campaments, amb el penis fora. La pena efectiva no passarà dels 17 anys de reclusió. No hi ha perdó ni pena que pugui pagar el que va fer aquest miserable. De fet uns part de l’església està embogida. Fixeu-vos que ha dit l’arquebisbe de Chiapas: ‘Es más grave que una mujer aborte que un sacerdote abuse de un menor’. I dic una part perquè a ben segur que hi ha bones maneres i bona gent. Un exemple, en un altre ordre de casos, n’és l’església argentina. Segons informa ‘el País’ ha renunciat al diner públic per a finançar-se. A veure si en segueix algú l’exemple.