APARTATS

7 de nov. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. XAMPIONS (J:4). INTER 1 - BARÇA 1.

1. COMPETICIÓ. Xampions. Jornada 4.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. INTER 1 – BARÇA 1 (Malcom).


3. ‘EL ENTORNO’. Inici de setmana marcat per la recuperació de Messi i la renovació d’Alba. Evidentment que se’l troba en falta a l’argentí, però no cal perdre el seny. El Barça sense ell també ha guanyat. Així també es dóna protagonisme a altres jugadors com Malcom. Pel que fa a Alba, plasmar que està en el seu millor moment de forma des de que és al Barça. Evidentment cal renovar-lo ja que és un dels millors laterals esquerre del món i el tenim a la nostra plantilla.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ?  Hem tornat a una de les meques del futbol: San Siro/Giussepe Meazza i ho hem fet com ho requereixen les grans ocasions; fent un partidàs. I ho hem fet estrenant l’equipació rosada; no m’agrada massa la veritat! Triar per triar, podríem anar de groc reinvindicatiu!
A nivell estadístic les dades demostren el gran partit del Barça. 26 xuts amb 8 a porta, possessió del 65% i precisió brutal del 89%. I primer gol de Malcom.  Ens assegurem la classificació. 15 anys seguits sent a els vuitens de la Xampions.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-3-3. Ter (espectador). Defensa: Alba (imparable), Piqué (puntal), Lenglet (badant) i Roberto (falta de contundència en defensa). Mig: Arthur (motor), Busi (fregant la perfecció), Raki (equilibrant). Davant: Cou (crack), Suàrez (constant però sense marcar fora) i Demebelé (ying-yang).
Partidàs del Barça en la seva línia europea. Amb els tres de davant exigint gol, els vam fer recular i superar en tot moment recuperant pilotes amunt, tenint a Busi ben endavant tallant els focs abans del mig i Arthur més per la sortida de la pilota. Gran actitud i llàstima de resultat. Mereixíem no només guanyar sinó golejar, però així és el futbol. Així que cap retret!
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Li vull donar a Malcom per sortir ahir i fer un golàs. La celebració realment posa la pell de gallina. A veure si Valverde li dóna una nova oportunitat el cap de setmana. Cal aprofitar la ratxa.
-‘ERES MUY MALO’. Per dir algú Lenglet i la seguretat irregular que dóna la defensa.
-L’INDULTAT. Coutinho. Així si! Jo crec que la clau no obstant és caure més al mig. Falta contundència davant!
7. EL RIVAL. Lamentable. Els hi hem fotut un bany a l’anada i a la tornada. No fan justícia al gran nom del club. Massa premi ahir. Un xut a porta i un gol. Un gran molt lluny de ser referència a Europa. Mala coordinació entre línies cosa que feia que el Barça trobés molts espais. L’únic salvable la precisió en les passades i algun jugador interessant Icardi o Nainggolan.
8. LA MOVIOLA. Szymon Marciniak. Males referències pel barcelonisme ja que li havia xiulat els partits contra el PSG i la Juve. Ahir bé!
9. LA VEU DEL SOCI. Veiem impotentment com hi ha un Barça de dues cares. Anar al ‘tran tran’ a la Lliga i el Barça a per totes de la Xampions. I clar, això dóna una inseguretat a l’aficionat ja que no sap que ha de pensar. Tampoc hem vist partits amb una exigència màxima, així que no podem ser plenament conscients de què és capaç l’equip enguany. Només sabem que si seguíssim mantenint les maneres d’ahir, costaria molt guanyar-nos.
10. A LA CAVERNA. Classificats ja, i sent els primers a fer-ho, ara cal aconseguir ser els primers de grup i assolir la fita per la porta gran i sense ser batuts. O ens exigim al màxim o caurem en aquella autocomplaença que ens fa vencibles.