APARTATS

28 de nov. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. XAMPIONS (J:5). PSV 1 - BARÇA 2.

1. COMPETICIÓ. Xampions. Jornada 5.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  PSV 1 - BARÇA 2 (Messi i Piqué).


3. ‘EL ENTORNO’. Dilluns hem sabut de la multa que han imposat a Piqué per conduir sense punts en el carnet. Molt mala imatge i més sent la segona vegada que ha de pagar unes multes que als comuns dels mortals ens deixarien cargolats.
Llista interminable de lesionats. A banda de Roberto i Rafinha han caigut Arthur i Suàrez, que arrossega un genoll malmès. Serà un impàs per veure si podem confiar en la banqueta que tenim.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Tornem a anar de groc incomprensiblement i per a més inri ens han fet canviar la indumentària del Ter, el qual ha sortit amb una combinació certament estrambòtica.
El camp m’ha semblat que estava en un estat lamentable per ser un partit de Xampions, fet que ha ocasionat moltes errades en el passi.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-4-2. Ter (clau i fallon a la vegada). Defensa: Alba (exigit en defensa), Piqué (superat), Lenglet (empetitit) i Semedo (el millor en defensa). Mig: Busi (clau), Raki (organitzat), Vidal (lluitador) i Cou (màgia). Davantera per Messi (decisiu) i Demebelé (una de cal i dos d’arena).
Hem plantejat un partit que només hem dominat quan hem tingut la pilota als peus; és la millor manera que tenim de defensar-nos. Quan ells l’han tingut hem navegat força desordenadament darrera d’ella, creant-los uns espais pels que s’han colat molt bé, tot i no tenir sort de cara al gol. Amb tot, Cou s’ha anat obrint massa a la banda, fet pel que Messi ha hagut de tirar enrere la posició per ajudar el mig. Han estat els millors moments. Combinacions de l’argentí amb Dembelé amb una enorme verticalitat. Així ha arribat el gol que ha obert la llauna i ha ensorrat una mica els ratllats. Per aplaudir també la jugada d’estratègia que ha suposat el gol de Piqué. Al final hem acabat amb un 4-3-3 amb Malcom i Dembelé a les bandes corrent endavant. Llàstima que ha canviat el francès i no els hem pogut veure massa estona junts. Per fi hem vist Denis.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. M’ha agradat la feina que ha fet Vidal de regulador al mig. Aporta una contundència massa sovint escassa.
-‘ERES MUY MALO’. Entre Piqué i Lenglet. Han estat superats per dalt i per baix.
-L’INDULTAT. Messi pel golàs que ha fet.
7. EL RIVAL. Equip amb caràcter que avui ha merescut molt més. No ha tingut sort de cara a porteria. No esquiven la pilota i solen combinar bé al davant. Fan una bona pressió i arriben en tromba a dalt. Tenen un cert adn Barça que els hi ha inculcat el Van Bommel. De Jong és un jugadoràs. A tenir en compte!
8. LA MOVIOLA. Pavel Královec. Perfecte. Desapercebut.
9. LA VEU DEL SOCI. Ens classifiquem definitivament com a primers amb 13 punts. Com era d’esperar hem estat els millors del grup. Totenham i Inter lluitaran per la segona plaça.
Malgrat tot però seguim sent víctimes d’una irregularitat en el joc alarmant. Avui el resultat ha estat completament injust. El PSV mereixia molt més. Hem tingut molta sort però hem estat força efectius. S’ha notat molt l’absència reguladora d’Arthur. Seguim sense donar símptomes de regularitat. Malgrat tot però som capaços de tot.
10. A LA CAVERNA. Classificats com a primers amb 13 punts en aquest paripé de la lligueta de la Xampions. Segueixo pensant que és una estafa! El millor de la competició arribarà amb les eliminatòries.