APARTATS

13 de gen. 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LIGA (J:19). BARÇA 3 - EIBAR 0.

1. COMPETICIÓ. Jornada 19.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BARÇA  3 (Suàrez 2 i Messi) – EIBAR 0.


3. ‘EL ENTORNO’. Setmana marcada per la derrota contra el Llevant a la copa. El problema no és la derrota. El problema és que Valverde va cremar la pedrera d’una sola tacada. Els va fotre tots junts al darrere i els va cremar. Està bé introduir canvis però no d’aquesta manera. Que diferent hauria estat anar donant entrada a jugadors progressivament; doncs no! Ara ja té l’excusa per demanar fitxatges. Bon debut de Murillo per cert!
Ens desfem d’una vegada de Munir. Lamentar l’actitud que ha tingut amb el Barça. Podent marxar elegantment marxa com un miserable.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Vull citar unes dades que quedaran per la història i l’estadística. Els 400 gols en lliga de Leo Messi, superant tots els rècords. A més, suma 17 gols en la lliga. Així mateix Suàrez suma 14 gols. Amb tot el Barça és oficialment campió d’hivern.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-4-2 amb matisos. Ter (espectador). Defensa: Alba (aprovat), Piqué (capità), Lenglet (matricula d’honor) i Roberto (més defensiu que altres vegades). Mig: Busi (boia), Arthur (Xavi), Raki (més espès) i Coutinho (el millor). Davant: Messi (desapercebut), Suàrez (killer).
Primera part grisa. Ens han tapat bé i no ens han deixat jugar fins el 2-0. Ha estat clau la velocitat en la circulació de la pilota i jugar al primer toc. Ha estat lo millor de l’equip. Ser verticals i deixar-nos de collonades. També ha estat bé que enviessin pilotes llargues a l’espai per córrer i sorprendre el rival. Bon Arthur fent de Xavi amb una mena de doble pivot amb Busi i dues mitges puntes; Cou, brillant, Raki, perdut. Davant ben oberts Suàrez i Messi lliure tenint tendència a la dreta.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Coutinho. Ha estat ambiciós, ràpid i màgic. Així si! És el que se li exigeix!
-‘ERES MUY MALO’. Avui el més fluixet ha estat Rakitic. Ha estat molt vigilat i se l’ha notat incòmode.
-L’INDULTAT. Lenglet. Gran partit en defensa al tall, anticipant-se i donant seguretat en defensa.
7. EL RIVAL. Equip molt ben treballat de darrere cap endavant, on falla més. Mendilibar ha bastit un bon equip. Han jugat amb un 4-1-4-1, amb pressió alta i sense refusar la pilota. Pugen molt els carrilers i això afavoreix centrades i assistències a l’àrea, on tenen les més grans mancances. A l’esquerra hi juga Cucurella, un jugador de la pedrer culer que està creixent dia a dia.
8. LA MOVIOLA. Gil Manzano. Com sempre criteris estranys. Dues targes grogues per protestar i en canvi no ha penalitzat entrades arriscades. No ha xiulat un penal a Cou; ha encertat.
9. LA VEU DEL SOCI. Ens va doldre molt com Valverde va gestionar la copa dijous. És evident que no hi té una gran confiança en el planter. La sensació que em va quedar és que volia justificar fitxatges i més amb la tonteria de Umtiti al darrere. Davant ens quedem amb un davanter centre sol; i què? Guardiola va fer jugar Messi de 9 i la va liar parda. I sinó hauríem d’utilitzar la polivalència dels jugadors i mirar cap a la pedrera. De res serveix ara fitxar a correcuita. Un suggeriment: Stuani.
Per cert, primeres queixes del Madrid per arbitratges i, curiosament, en la copa, va i els hi xiulen un penal que no era. Sempre s’acaba igual això!
10. A LA CAVERNA. L’Atlético ha guanyat una mica in extremis al Llevant i ens ha pressionat posant-se a dos punts. Al final però queden a 5 segons amb la nostra victòria. Tercer és el Sevilla que ha perdut contra el Bilbao, quedant a 10 punts del Barça. Quart ve el Madrid que ha guanyat al Betis. L’alabés ha cedit un empat contra el Girona i queda cinquè. Amb tot  campions d’hivern, sumant 43 punts. L’any passat a aquestes alçades portàvem 51 punts. Un mostra més que la lliga d’enguany és molt competitiva. Amb tot, l’únic que ens segueix l’estela és l’Atlético de Madrid.