27 de gen. 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:21). GIRONA 0 - BARÇA 2.

1. COMPETICIÓ. Jornada 21.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. GIRONA 0 - BARÇA 2 (Semedo i Messi).

3. ‘EL ENTORNO’. Setmana marcada per la humiliació de l’anada de la copa del Rei. 2-0 contra el Sevilla i aquesta vegada no ha estat culpa de l’entrenador. L’actitud que van tenir els jugadors, sobretot a la segona part, va ser lamentable. Corroborat després amb les declaracions dels jugadors ja posant la tireta abans de la ferida. Es veuen fora i poc els importa ja que consideren que hi ha competicions més importants.
Bon debut de Boateng i bones expectatives amb De Jong. Com en temps del Nuñez, per tapar les desgràcies, fitxatge i avall.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Tot venut a Girona des de feia dies. Aquest era aquell partit que deien que s’havia de jugar a Miami (‘catxondeo’ a la grada). Ambient de gala i rebuda amistosa primer i hostil després a mesura que el partit transcorria. Al minut 17:14 a l’uníson hem cantat per la independència i la llibertat dels presos polítics.
18è gol de Messi que encapçala el Pichichi i primer gol de Semedo a la Lliga amb el Barça. 8è triomf seguit a la Lliga de Valverde. Cinquena groga de Busi que no podrà jugar contra el València.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-4-2. Ter (exigit). Defensa: Alba (associatiu), Piqué (salvador sota pals), Lenglet (una mica accelerat) i Semedo (golejador i mal acompanyat en defensa). Mig: Busi (boia), Vidal (avui superat i precipitat), Raki (clarivident) i Coutinho (estable i menys imprecís en el passi) Davant: Messi (lliure i golejador), Suàrez (assistent i fallon).
Hem fet uns 20 primers minuts acceptables, després el Girona ens ha aconseguit plantar cara sobretot per les ganes que hi han posat defensant-se cos a cos i amb pressió alta. Ja a la segona part, amb l’expulsió dels gironins, el Barça ha anat imposant-se fins el segon gol de Messi que ha finiquitat el matx.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. La sensació global de partit em fa pensar en Arthur com la clau de l’estabilització de l’equip, que ha entrat a la segona part i que és imprescindible en aquest equip.
-‘ERES MUY MALO’. Avui he vist especialment desconcertat Lenglet. Targeta ràpida i perill tot el partit fins que Valverde l’ha canviat.q
-L’INDULTAT. Coutinho. El vull indultar ja que ha anat més de cara i no ha perdut temps en fer les passades.
7. EL RIVAL. Grandíssim Girona! De la mà d’Eusebio estan trobant una estabilitat que no es veu reflectida però en els resultats. Juguen amb tres centrals, dos carrilers, tres al mig i dos al davant. Entre ells Pere Pons, Granell i Stuani són jugadorassos. Avui han optat per un marcatge home a home per tot el camp. Ocupen la part mitjana de la classificació i semblen estabilitzats. Fan molta patxoca!
8. LA MOVIOLA. Gonzàlez Fuertes. El primer gol ha estat revisat per Var, així com un possible penal a Stuani. Res de res! Expulsió correcta del central Espinosa gironí. Messi ha acabat desquiciat per les múltiples mircrofaltes que li feien a cada escomesa culer. Hi ha un penal de Pere Pons que no han donat.
9. LA VEU DEL SOCI. Guanyem però no convencem a ningú en la Lliga. Som conscients que en qualsevol moment podem decidir un partit amb la qualitat dels jugadors que tenim, però a la que l’equip no connecta amb els de dalt estem morts.
El soci està indignat amb l’actitud que va tenir l’equip contra el Sevilla. O es competeix sempre o estem perduts.
10. A LA CAVERNA. El Barça roman primer amb 49 punts, seguit de l’Atlético de Madrid a 5. El Madrid ha guanyat a can Pericu de Cornellà, on només els hi faltava que els hi posessin l’himne. Els blancs romanen a 10 punts. 4art és el Sevilla amb 36 i 5è serà l’Alabès. Una jornada que a priori semblava que podia ser perjudicial per la culerada. Al final tot segueix igual!