APARTATS

17 de febr. 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:24). BARÇA 1 - VALLADOLID 0.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 24.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BARÇA 1 (Messi) – VALLADOLID 0.


3. ‘EL ENTORNO’. Setmana intensa a can Barça. Per una banda per la renovació de Valverde (com ja vaig comentar per mi innecessària) i el retorn d’Umtiti als entrenaments.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Els preus per un partit com aquest són una burla al simpatitzant del barça. 99 euros al gol i segona graderia 144.
Nova lesió de Veermalen. No ens podem fiar ni una temporada més d’aquest noi.
Messi suma un gol més. En total n’ha fet 21 en la lliga. De nou però ha fallat un penal. De fet l’ha aturat en Masip; un porteràs!
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-3-3 amb matisos. Ter (espectador). Defensa: Alba (estabornit), Piqué (líder), Veermalen (lesionat de nou) i Roberto (perdut). Mig: Busi (el millor), Vidal (ben col•locat), Aleñà (engabiat). Davant: Messi (contagiat), Prince (zero) i Demebelé (intencions, res més).
El pitjor partit del Barça en moltíssims anys, superant el tedi i l’avorriment fins i tot dels pitjors partits de l’era Valverde. Els jugadors semblaven contagiats d’una mena de síndrome d’equip perdut o de segona. No van ser capaços ni tant sols de tenir la pilota amb el criteri i el sentit al que ens tenen acostumats. Tot i així els hi podien haver fet un sac de gols. Col•lapse mental i d’idees on aquí si que l’entrenador poca cosa hi té a fer en el camp, si fora. A l’espera del retorn de la Xampions.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Busquets. L’únic que no va perdre la cara al partit. Va mantenir la posició i va permetre mantenir un mínim d’equilibri a l’equip.
-‘ERES MUY MALO’. Ostres. Premi repartit aquesta jornada entre Messi, Boateng, Dembelé, Suàrez... en fi! No sabria dir! Tristíssim!
-L’INDULTAT. Indulto Vidal per haver tallat transicions perilloses del rival.
7. EL RIVAL. Equip fet a imatge i semblança de Sergio Gonzàlez. Bon treball en defensa. Tenien clar que calia ajudar-se per les bandes i que havien d’encerclar al màxim Messi per fer-lo desquiciar. Davant a córrer i a aprofitar si en podien pescar alguna. Va arribar un moment però en el que van perdre els papers i la posició. És llavors que es tornen vulnerables! No van xutar entre els tres pals. Pinta que en Sergio pot fer grans coses! Quin porteràs en Masip!
8. LA MOVIOLA. Martínez Munuera. Va treure unes targes molt promptes al Valladolid que els van llastar una mica. Dos penals xiulats i clars. En línies generals arbitratge correcte.
9. LA VEU DEL SOCI. Buf! Vam anar a dormir calentets, la veritat. El que vam veure ahir ens ha deixat sense respiració per lamentable. Una molt mala actitud i cap mena de sensació de millora. Desesperant! Buf! Ara, tres punts sumats d’aquells que altres anys et fan perdre una lliga. Si a més hi afegim que el Madrid ha perdut al Bernabéu contra el Sevilla per 1-2... festa grossa!
10. A LA CAVERNA. Jornada de revolució a la lliga. El Barça ha guanyat de manera lamentable però ha guanyat. Sumem doncs 54 punts i quedem a 7 punts de l’Atlético de Madrid que passa al segon lloc. El Madrid cau al tercer lloc sumant 45 punts (a 9 del Barça). Sevilla i Getafe completen els llocs quart i cinquè respectivament. La premsa de Madrid dóna la lliga per perduda (jo no ho crec del tot i menys amb els enfrontaments que venen).