APARTATS

24 de febr. 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:25). SEVILLA 2 - BARÇA 4

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 25.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. SEVILLA 2 - BARÇA 4 (Messi 3 i Suàrez 1).


3. ‘EL ENTORNO’. Setmana marcada per una banda per l’entrevista concedida a Sandro Rossell de la mà del Jordi Basté. Ell, malgrat el privament de llibertat, ja fa 641 dies, segueix ferm en les seves conviccions: diu que no va fer res de res. Per altra part, notar que l’equip no va acabar de fer els deures contra el Lió i que caldrà resoldre-ho a casa. Tot i la incertesa de l’eliminatòria crec que passarem i clarament. Vam demostrar ser millor que el rival!
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 50è hat trick de Messi i 25è gol en la lliga. Impressionant! En la celebració del segon gol Messi s’ha aixecat en braços de Dembelé emulant, no sabem si conscient o inconscientment, la celebració de Pelé. 36 gols contra el Sevilla. Tela!
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-3-3 amb matisos. Ter (indefens i salvador). Defensa: Alba (més defensiu a la primera i alliberat a la segona), Piqué (letal), Umtiti (bona tornada; li falta ritme) i Semedo (massa rígid). Mig: Busi (faltat de contundència), Vidal (ben posat però alentint el joc), Raki (partidàs). Davant: Messi (estel·lar), Suàrez (digne) i Coutinho (aprovat).
Partit amb dues parts molt marcades. Una primera part amb un Barça més justet, més travat amb el 4-3-3 i una segona part amb un Barça més alegre i perillós amb un 4-3-2-1, allargant les bandes i endarrerint Messi. La paraula que ha utilitzat el crack argentí és que l’equip ha fruït. Aquesta ocasió si que els canvis en tots els sentits han estat claus per la reacció.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Avui si que no hi ha color: Messi. Tal com ha dit molt esportivament d’ell Ben Yedder: ‘hay un jugador de otro planeta’. Provablement sense ell haurien guanyat.
-‘ERES MUY MALO’. Entre Vidal i Semedo. Realment han estat els més fluixos. Després de la mitja part Valverde els va canviar.
-L’INDULTAT. Indulto Rakitic. Ha fet un senyor partidàs contra el seu ex equip. Se l’ha vist molt motivat.
7. EL RIVAL. Machín s’ha plantat al camp amb un 4-4-1-1 amb profunditat i arribada. Sense fer una gran primera part ens n’ha fet 2. A la segona part però el cansament i no haver sabut donar resposta a la revolució de Valverde els ha anat empetitint per acabar perdent el partit.
8. LA MOVIOLA. Mateu Lahoz. A part del seu arbitratge típicament desquiciant amb allò del ‘sigan, sigan’ va birlar dos penals al Barça; una a Demebelé i l’altre a Suàres. Podent revisar el Var no ho va fer.
9. LA VEU DEL SOCI. És desencoratjador. En menys d’una setmana hem vist les dues cares del Barça. La d’un Barça capaç de fer un partit lamentable el cap de setmana passat però guanyar, la d’un Barça superioríssim contra el Lió però incapaç de fer-li un gol i la música celestial de la segona part contra el Sevilla amb el millor del món fent gala de la seva immensitat.
10. A LA CAVERNA. El Barça es manté primer sumant 57 punts en les 25 jornades que s’han jugat. La victòria d’ahir va ser molt important. Segon roman l’Atlético a 7 punts (50), tercer és el Madrid amb 48 punts després d’una victòria polèmica contra el Llevant (dos penals rigorosos ai més no). Quart hi tenim el Getafe amb 39 punts i cinquè el Sevilla amb 37.