APARTATS

5 de maig 2019

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 2804-050519

-UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES. La imatge de la setmana va pels 300 imbècils que s’han tatuat el logo d’una empresa (Jumbo) per aconseguir un televisor de 55 polzades de franc.


QUÈ S’HA CELEBRAT O FET? Festa del'1 de maig amb una gran reivindicació pel nou govern de Sànchez. Abans que comenci a ser efectiu ja li estan exigint que elimini totes les merdes de retallades i coartacions que ha fet el PP en els darrers temps.

Festa major de Porrera de sant Joan de la Cirereta. Cap de setmana intens de festa major amb tot d'actes pensats per a diferents públics: cates, balls, circ, futbol, djs, recreacions, castells, gegants. I amics i família i ganes de compartir uns dies guais i de bon rotllo.

-EL PERSONATGE. En aquests dies en els que l’autocrítica sembla passar de llarg d’Espanya, vull recordar un dels personatges que menys pèls a la llengua ha tingut dels darrers temps. Sense entrar en els interminables i aplaudits monòlegs que feia i que van marcar tota una generació, em vull quedar amb la capacitat de crítica que va tenir vers aquesta Espanya caduca, monàrquica i autoritària. M’hauria agradat que en tot aquest procés molts espanyols, que considerava amb un grau d’independència, haguessin com a mínim posat en dubte els milers de barbaritats que s’han dit de Catalunya. Ells han optat pel silenci, d’aquí del valor del Pepe Rubianes. Ell va tenir els collons de cagar-se en la puta mare del que s’ha imposat des de sempre ‘porque si’.

-L’EFEMÈRIDE. L’1 de maig de 1995 inauguraren El Port Aventura. Quin momentàs noi! I mira que en l’època no es va veure del tot clar. A les portes del 25è aniversari només ens queda dir que felicitats als que van tenir la idea, als que hi han treballat i als que l’han promocionat. Realment ha ajudat a rellançar la Costa Daurada, sent-ne un reclam ben viu; sinó el més important. El parc ha crescut i amb el temps ha ajudat a situar la nostra terra al mapa mundial millorant accessos, oferta i instal•lacions. Les atraccions que han anat incorporant han estat exitoses, així com l’oferta d’espectacles. Altres projectes com terra mítica van fracassar però aquest ha anat consolidant-se amb els anys. Fins i tot aglutinant negocis d’empreses paral·leles com el Ferrari Land. Esperem que així segueixi molts anys més.

-LA METEO/ESPAI TERRA. Setmana amb un començament tranquil i amb una certa complicació a mitjans de la mateixa. El dijous han reaparegut ruixats ben pronosticats a la zona de Girona i Barcelona i no tant a la zona de Tarragona. Les muntanyes del Prelitoral, degut a la mateixa calor que fa de dia, s’han tapat de núvols i boira que corria i era empesa des de mar, deixant-les ja al vespre parcialment tapades. De nou el divendres la pluja ha estat la protagonista de manera intermitent. A casa nostra registres una mica pobres, baixada de les temperatures i ventolera per rematar-ho.

-EL TREMENDING TÒPIC/MEDIA. El tuit de la Núria de Gispert. Evidentment el censuro. Ara d’aquí a la campanya de linxament contra ella... I lo més lamentable és que s’ofenen els que més mentides i més brossa han llençat sobre els independentistes i Catalunya. Ni PP, ni C’s, ni el PSC estan lliures de Pecat. Només diré tres noms, un de cada partit: Cayetana (una paia que no te ni puta idea del que és Catalunya i ens tracta de supremacistes), Arrimadas (no acabaria mai de recordar les bajanades constants que ha dit de nosaltres. Ella sola és una simfonia a la mala educació) i Borrell (el desinfectador). Com dic doncs de lliçons poques! S’aferren a qualsevol cosa per suposadament desestabilitzar l’independentisme.

-QUE N’APRENGUIN! Eleccions generals espanyoles. En el pronòstic que vaig fer a tres bandes podríem dir que he encertat un dos de tres. Ha guanyat un dels de la vella guàrdia: els socialistes. La gran notícia és que els ninots del PP se n’han anat a prendre pel sac. Quina pena i quina vergonya veure’ls desarmats després de tot el mal que han fet i totes barbaritats que han dit. Que es fotin! Ni trifachito ni collons! Com volien que els donessin la clau del govern? Mentrestant, C’s ha arreplegat els votants del PP. Per primers vegada, la dreta s’ha dividit i no sumen per governar. La gent ha demostrat que en el fons tenen un cert senderi! L’extrema dreta, tot i no haver-ni per tant, ha entrat al Congrés. A Catalunya em vaig equivocar ja que vaig dir que guanyarien els de Puigdemont i en realitat ha arrasat el Jonquerisme. Per primera vegada a Catalunya ha guanyat les eleccions ERC. L’independentisme segueix ferm i no baixa. De fet, Catalunya i el País Basc són els únics que segueixen com el que són països independents i amb els seus propis partits. On la dreta ha quedat en posicions que fan riure. Sense anar més lluny a casa nostra el PP ha baixat de 6 a 1 representant. La imatge més trista s’ha vist al Judici del Procés. Allà gent que ha estat escollida segueix sent jutjada i en presó preventiva.

-UN TIP I L’OLLA PLENA. Ens volen vendre que no, però diferents tics fan pensar que són la mateixa escòria. En un acte d’homenatge de la Generalitat a les víctimes dels camps d’extermini nazi, la ministra socialista Delgado, fent gala de la seva mala educació i de la manca de llibertat d’expressió que hi ha en certs àmbits a Espanya, ha abandonat l’acte en sentir que es parlava de presos polítics. La referència anava pel Raul Romeva, que és qui va col•locar la placa a les víctimes. I no és veritat que és un pres polític i preventiu per a més inri? Prou d’haver d’aguantar lliçons d’aquesta Espanya intolerant i caduca. A veure si es fa cas a la Paluzie i reactivem la via unilateral, tal com ha dit en l’assemblea de l’ANC.

-ESCLAUS DE LES DADES. 2,6 són els anys que segons International Journal of Environmental Research and Public Health perden els infants a Europa per estar exposats a la contaminació. El 59% prové de partícules que romanen en l’aire i que respirem dia a dia. Tals com ciment, sutja o metalls pesats. Per tot, es calcula que la població jove perd de viure uns 125 anys. El 20% es correspon al consum passiu de tabac. La resta pertany als nivells altíssims d’ozó. Unes dades realment que ens han de fer pensar i molt ja que queda llastada la vida de la població més jove. No és estrany doncs que moltes persones hi deixin la vida. Falta molta conscienciació bàsicament per ignorància. Un exemple més: a Espanya, es calcula que el 18% de la població viu en situació de risc per excés d’humitat.

-DURUS A QUATRE PESSETES. ‘576 empreses, prop de 30.000 treballadors i més de 9.000 milions de facturació, les xifres del sector “beauty” a Catalunya’ (324). Darrerament aquest és un dels sectors que més boom ha gaudit, positivament parlant. Si durant molts anys les immobiliàries i les botigues d’or van ser les més obertes arreu del territori, des de fa un temps el sector de la bellesa sembla haver-se implantat i ferm a casa nostra. Cada vegada més, dones i homes tenen més preocupació per cuidar-se el cos fent esport i embellint-lo. Moltes empreses han aprofitat aquesta empenta per oferir serveis relacionats. Sectors com el dels cosmètics, el maquillatge, el perfum, la higiene i la cura personal estan en auge. Les dades parlen per si soles; fins a un 4% del PIB. Benvingut sigui!

-EL PROCÉS. Judici del Procés. Per fi han començat les declaracions dels veritables afectats per la violència gratuïta exercida pels cossos policials espanyols. Després d’haver vist mil vegades les imatges de les càrregues queda clar que algú menteix i no són les víctimes. La llàstima és que no es puguin contrastar les declaracions amb les imatges. Estel•lar declaració de Lluís Llach desafiant Vox i tota la fatxolada, autoinculpant-se de tot i preguntant-se en veu alta quins eren els delictes que s’havien comès. Està clar que estan jutjant tot un poble que se sent -per sobre de tot- ciutadà lliure del món amb capacitat i dret a decidir sobre què vol ser i qui vol estar!
No s’ha fet nit ni es farà. Veuen en Puigdemont el dimoni. La darrera retallada de llibertat ha estat de part de la Junta electoral central prohibir que puguin ser candidats a Europa el Puigdemont, la Ponsatí i el Comín quan fa quatre dies ho van permetre ser al Puig per exemple. Fins i tot la Fiscalia s’hi ha mostrat en contra. L’independentisme sembla disposat a dur fins a les darreres conseqüències el cas, fins i tot impugnant els resultats electorals. Clar que si! Que sigui la gent que jutgi amb el seu vot i no un braç del poder executiu. Un nou escàndol! Diumenge en reunió extraordinària el Suprem reconeix que Puigdemont i els altres consellers es poden presentar, tot i que ho ha de decidir la justícia ordinària.

-TIP DELS IUESEIS. Trump passa a l’acció. Les xarxes han bullit amb el cop d’estat fracassat a Veneçuela de la mà de Guaidó i els criminals que hi ha al darrere a nivell internacional. Davant la demanda de col•laboració a l’exèrcit, no escoltada per cert, el poble tampoc ha respost i el ridícul ha estat espantós. La veritat és que la informació que arriba no se sap si es fiable o no però la idea es ben clara: es volen carregar el Maduro sigui com sigui per posar un ninot amb el que el món pugui dominar. L’objectiu: controlar el petroli que allà es genera. El líder de l’oposició a Maduro, Leopoldo López resulta que s’ha refugiat a l’ambaixada d’Espanya. Ara Espanya representa que acull un pres polític en una ambaixada, té presos polítics i té exiliats polítics. Curiós! La por al mon és que els iueseis de la mà del boig que els governa, entrin a sac generant un guerra de conseqüències imprevisibles!

-REUS DE TOTA LA VIDA/CAMP. Ha transcendit la notícia que volen aïllar el centre per convertir-lo en una gran illa peatonal. Primer de tot crec que aquestes coses s’haurien de sotmetre a referèndum i que la gent decidís lliurement. Dit això, no em sembla mala idea crear aquest gran espai sempre i quan es facilitin els accessos a les zones d’aparcament subterrànies i se’n faci una rebaixa digna. En concret en aquesta zona n’hi trobem 3: Pallol, Baluard i Prim. Igualment, s’hauria de facilitar l’accés a les persones que hi viuen. La llàstima és que cada dia hi viu menys gent al centre de la nostra ciutat, ja que s’està optant més per convertir-lo en una mena de Port Aventura de l’oci i el menjar. Pels veïns es fa molt difícil de viure-hi i més ara que a més molts negocis d’alimentació (súpers) han tancat. I no et pensis, mola gent que viu una mica més enllà també se les tenen. Més enllà dels Ravals les dificultats per trobar un negoci que t’ofereixi varietat d’aliments comença a ser preocupant. Te n’has d’anar ja a la Riera, Pere el Ceremoniós, Mercat, Passeig Prim. Per reflexionar sobre el model de ciutat que volem!

-EL NOSTRE PA DE CADA DIA. Segons informa ‘ElPaís’ 9000 edificis religiosos es convertiran en altres tipus d’edificis tals com gimnasos, spas, restaurants i biblioteques al Canadà. Clar que si! Les esglésies s’estan quedant buides fins al límit que moltes ja ni acullen misses. Doncs trobo que és una gran mesura. Locals que es recuperen pel poble i se’ls hi dóna un altre ús, i si a més algú hi vol resar sempre serà la casa de Déu. Si analitzem la majoria de les edats en les celebracions cristianes, veiem que la mitjana de l’edat dels assistents és força elevada. No han sabut explicitar un missatge que enamori al jovent i s’estan quedant sols. Cada dia hi ha més generacions de fills que no tenen ni idea de res relacionat amb el cristianisme. Que s’ho facin mirar!