APARTATS

6 de nov. 2022

CRÒNIQUES FUTBOLERES. BARÇA 2 - ALMERIA 0.

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-TEMPORADA: 2022-2023

    -COMPETICIÓ: lliga. Jornada 13.

    -RESULTAT: BARÇA 2 (Dembelé i Dejong) – ALMERIA 0.



2. EL TITULAR: ‘Comiat de Piqué i tres punts al sac’.

3. L’ANÀLISI.

    -LA CARA I LA CREU. 

-Per mi el més decisiu avui Ter Stegen. En la jugada que ens podien haver complicat i molt la vida fa una aturada -mà a mà amb el davanter- brutal. La creu li dono a Raphina. Segueix sense aportar quasi res. Per mi està per darrere de Dembelé, Ansu i Torres.

    -LES CLAUS DEL PARTIT.

-Vull comentar uns quants  elements clau del partit. En termes generals bon partit del Barça amb els ítems que se li suposen: toc, força rapidesa, possessió i precisió. A favor; porten 11 partits dels 13 jugats sense encaixar gols, això vol dir que només hem encaixat gols en dos partits. En contra; fallem més que una escopeta de fira. De 23 arribades i 13 xuts a porteria només en materialitzem 2. Següent observació. És lamentable com xuta el penal Lewandowski. M’estranya  per un paio amb la categoria d’ell que els llenci amb aquest tècnica. La pilota horitzontal que Dejong passa al mig del camp i que suposa un contratac per l’Almeria és de jugat de guàrdia. Finalment, no puc obviar dos jugadors desconcertants: Dembelé sobretot i Torres. El francès és capaç de lo millor i lo pitjor. Ahir podia haver signat un hat trick. Al final va fer el més difícil i va fallar els dos més fàcils. L’altre és Ferran Torres. És un jugador disciplinat i que sap anat molt bé cap endins però no té sort de cara a porteria. Finalment, acabaré el comentari lloant el partit d’ahir de Piqué, Busi i Alba; estaren a l’alçada.

    -EL JUGADOR TOP.

-D’ells em quedo amb el porter Fernando. Tot i els dos gols encaixats, ahir feu un partidàs.

    -LA MOVIOLA. 

-Gonzàlez Fuertes. Partit sense complicacions. En el penal tornem a tenir el dilema de les mans. Jo crec que no és penal ja que és el moviment normal del jugador en salt. Falta uniformar criteris.

4. LA CRÍTICA.

    -LA VEU DEL SOCI. 

-Plega en Piqué. Ens ho ha donat tot; els millors moments d’aquesta dècada. Així que moltes gràcies per la gran feina feta. Plega un gran central, un paio que sabia tocar-al bé des del darrere. Un paio que anava bé per alt. Un jugador que pujava bé a l’atac, i tot i ser defensa, golejador. Se’n va un paio amb caràcter. Amb Puyol i Abidal i Alves crec que van formar part de les millors defenses que hem tingut, amb Valdés a la porteria. 

Dit tot això crec que plega tard, de la mateixa manera que ho fan Busi i Alba. Enguany ja no haurien hagut de continuar cap dels tres. Cal saba nova i jugadors per adaptar-se als nous temps, i sobretot ‘cames’.

Malgrat tot; gràcies Piqué!