APARTATS

8 de nov. 2022

CRÒNIQUES FUTBOLERES. OSASUNA 1 - BARÇA 2.

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-TEMPORADA: 2022-2023

    -COMPETICIÓ: lliga. Jornada 14.

    -RESULTAT: OSASUNA - BARÇA 2 (Pedri i Raphina).


2. EL TITULAR: ‘Amb 10, amb remuntada, amb l’àrbitre en contra, tres punts al sac que saben a glòria’

3. L’ANÀLISI.

    -LA CARA I LA CREU. 

-La cara se la mereix avui Raphina pel golàs que ens dóna tres punts vitals. Ara en la regularitat del partit li podria donar a Dejong o a Padri. La creu l’adjudico a Busquets per la nefasta primera part amb tantes pèrdues de pilota, tot i que s’ha anat entonant amb els minuts.

    -LES CLAUS DEL PARTIT.

-Primera part. No hem sortit endollats i ells ens han pressionat ben amunt provocant errors nostres en la sortida de la pilota impersonables amb aquest 4-1-4-1 amb el que juguen. Busi ha regalat fins a 5 pilotes clares. Ja als 5 minuts ens han marcat en un córner polèmic. Ens han exigit molt els primers 25 minuts i no hem estat a l’alçada. Només quan Dejong ha endarrerit la posició hem pogut construir amb més lògica tot i que ens ha costat molt crear perill. La sensació és que amb 11 no hem acabat d’ocupar bé els espais en el camp. Amb l’expulsió de Lewand al 31, tot i ser un menys, hem donat major sensació de millor ocupació i més perill. Hem tingut moments de força fluïdesa. Ha funcionat el tòpic que es juga millor amb 10. Malgrat tot, 1 remat a porteria només de cinc intents.

A la segona part hem marcat al 48 i els hi hem posat la por al cos. Hem aguantat prou bé encara que érem un jugador menys. Passat el 75 ens l’hem jugada canviant Christensen i posant darrere Dejong per ajudar en la sortida de la pilota amb Busi, Pedri i Gavi. Han estat els millors minuts. Hem jugat amb paciència i al 84 Dejong s’ha inventat una assistència que Raphina ha rematat de cap magistralment. Un golàs! Ens ha tocat patir ja que ells en cap moment han abaixat els braços i ens han exigit molt però hem sabut molt bé jugar amb dos línies de 4 i el davanter davant.

    -EL JUGADOR TOP.

-Hem quedo amb Aimar. És un jugador potent que sap remenar la pilota i té aquell punx que cal. Destaca!

    -LA MOVIOLA. 

-Gil Manzano i la seva colla de lladres. Primera part dolenta! En el gol de córner que ens fan hi ha una falta claríssima sobre l’Alonso. Li fan un bloqueig al més pur estil del bàsquet. La primer tarja a Lewand és discutible, la segona no. En canvi, ells només han vist una tarja tot i tallar contracops nostres i malgrat l’agressivitat que hi posen. Encert en el gol anul•lat a Ferran. Es nota que ens té ganes. De fet ja va fer la guitza a altres jugadors culers com Messi o Neymar.

A la segona part ens ha putejat tot el que ha volgut. Havia d’haver expulsat Torró però no ho ha fet i l’han canviat. Per la duresa del rival poques targetes.

4. LA CRÍTICA.

    -LA VEU DEL SOCI.

Gran victòria del Barça i avui hi té molta part de culpa Xavi (avui que fa un any). Se l’ha jugat i ha fet bingo. Felicitem-nos-en! Ens mereixíem això. Ja tocava donar la cara i aprofitar la bona ratxa per acabar anant per davant del Madrid abans de l’aturada pel Mundial. Avui hem sabut competir! Gran notícia!

Llàstima del seu gol. Se li trenca la ratxa a Ter Stegen, que ha tornat a ser clau.

M’ha encantat la rotllana de l’equip al mig del camp. Brutal!

Penosa l’actuació arbitral. Dono tota la raó a Piqué que ha estat expulsat per protestar l’àrbitre. Un mesquí!