APARTATS

19 de març 2009

CÀRREGUES POLICIALS I ESTUDIANTS ANTI BOLONYA

Ahir dinant se'm va posar la pell de gallina veient les garrotades que els mossos donaven als estudiants. I per si no en teníem prou a la nit hi vam tornar. El cert és que feia mal veure com agafaven alguna persona i l'estovaven amb les porres. A la nit fins i tot van ferir periodistes, dels quals he de dir que tenen molt valor perquè per seguir la notícia estan a primera línia de foc.



Pertanyem a Europa i la veritat en moltes ocasions me n'arrepenteixo de pertanyer-hi. Moltes mesures que s'aproven no tenen el consens necessari ni se'ns donen les explicacions sucifients als veritables afectats; els ciutadans: la constitució europea, el prohibir les festes de foc, el pla de Bolonya... I hi ha molta gent que s'informa per les seves víes i intenta, amb les seves limitacions, fer-ho evident a la resta. I aquesta resta moltes vegades ens posen en el dubte a l'hora de pensar i actuar. Fins i tot molts professors han donat suport a la protesta. El dilema és evident; o ens enganyen ells o ens prenen el pèl els polítics. El cert és que com més va menys confíem en la classe política.


En aquest cas el tema és el pla de bolonya. Un pla que pretén reformar l'estructura dels estudis universitaris. Hi ha coses bones, no diré que no, però és un pla fet a empentes i rodolons. És una reforma que encarirà molt els costos dels estudis, tendirà a la privatització dels ensenyaments, no permetrà concilar vida laboral i estudiantil (t'obliguen a assistir a les classes en un 80%)...

Doncs bé! ja fa uns mesos que els estudiants majoritariament catalans, balears, madrilenys i valencians han començat una campanya de protestes contra el procés. A Barcelona fins i tot ha ocupat la Universitat, han penjat pancartes informatives, s'han fet conferències... però com sempre hi ha coses que no s'han fet bé: boicotejar classes, aprofitar per tenir més festa... Total que ahir els mossos van desallotjar la cinquantena de persones que hi quedaven. I lluny de ser una acció pacífica va ser demencial. Moltes de les persones que van rebre no portaven res més que una cartera a l'esquena. Com sempre en aquests casos la polícia no mira prim. Van rebre molts justos per pecadors. Han actuat contra tothom: gent del carrer, periodistes... A ben segur que molta altra gent els importa poc el pla de bolonya i el que volien era anar a plantar cara als mossos. Tot plegat trist i desproporcionat. I el que més ràbia fot és que els miserables polítics no es posen d'acord en si va ser una actuació desmesurada o no. Iblama

1 comentari:

JJMiracle ha dit...

Hauria d'estar prohibit obligar a assistir a les classes. Pensem que en molts casos surt caríssim anar a la universitat: a més del que et claven per la matrícula, suma-hi transports, lloguers, etc. I si a sobre no ets pots treure un sou per pagar-ho, pleguem! També deien de fer que tots els plans d'estudis de 3 anys passarien a ser de 4. Què vol dir això? Més ingressos per a la universitat (és clar, a ells ja els va bé) i carreres més cares.

Sobre l'actuació dels Mossos, és la típica en aquestes circumstàncies caòtiques. És veritat que podrien estar mirant-s'ho, però segur que prefereixen repartir llenya. Com dius, hi ha coses que no s'han fet bé… per les dues bandes.