APARTATS

9 de març 2009

FIDEUADA A LA BARONIA DE SENDRA

Hem aterrat a les Terres de l'Ebre a les 12hores; a la plaça del pou de Ginestar. Feia una dia magnífic; sol i una lleu brisa que ha convidat a treure'ns el jersei. Ens hem acostat a l'Ebre a l'embarcador de Ginestar. El riu baixava tranquil, amb remolins constants, però tranquil. Fa efecte contemplar aquella pau que et dóna observar l'aigua. Hem continuat per la llera del riu veient diferents camps que s'han format amb continuades crescudes dels riu al llarg dels anys. Hem vist els camps conreats d'arbres fruiters i vinya.




Després d'una bonica passejada hem arribat al mas del Marc. Per recuperar forces hem fet una cerveseta fresqueta i hem anat preparant els aperitius, mentre esperavem que l'assaig de Vitruvi acabés. Reconec que alguna que altra cosa hem anat picant. Hem tallat la ceba, hem apartat les gambes i les rodanxes de sépia i hem encès el foc per anar preparant els sofregit i ho hem anat afegint tot! Les mans mestres de la Iolanda, la Nuri, l'Anna, la Mònica, la Cristina i la Xell han estat acompanyades pel "nindundi" aprenent de cuina Manolo. Fins que al final el gran Xef Jaume hi ha donat el toc màgic.


Ja teniem la fideuà completa. El cert és que estava boníssima. Un bon allioli i a menjar! Ah! i no ho podem oblidar! Tot regat amb el vi de Cal Pla de Porrera. Avui blanc i negre.


Per postres hi havia dos pastissos en honor als trenta dos anys de la Iolan. Per molts anys!


Després, els "homens" de la casa, hem optat per fer un rondo futbolero o l'ombra. Més d'un futur pare de família ha acabat esbufegant mentre esquivàvem les escomeses de la Messi-Dakota!
Al vespret, per rematar la festa, hem tornat caminant fins al poble mentre el sol s'anava ponent.
Iblama